Lukko kaatoi HIFK:n ja tarrasi kotietuun

Lukko pelasi fyysisesti.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin jäähallissa kohtasivat perjantai-iltana HIFK ja Lukko. Pelissä oli jo pudotuspelitunnelmaa tiiviin puolustuksen ja fyysisten otteiden muodossa. Lukko vei ottelusta täydet pisteet lukemin 2-1 ja ahdisti HIFK:n nurkkaan taistelussa paikasta kuuden joukossa.

Ottelun alussa ei nähty turhia hienouksia, vaan suoraviivaista kiekkoa. HIFK jatkoi tiistain Sportia vastaan käydyn kamppailun teeseillä ja laukoi ottelun alussa hanakasti kohti maalia lähes paikasta kuin paikasta. Lukkokaan ei säästellyt laukauksia.

Suuret panokset näkyivät heti alusta asti ja ottelussa oli havaittavissa jo kevään merkkejä. Suoraviivaisuuden lisäksi joukkueet pelasivat tiiviillä puolustuskonseptilla eivätkä kaihtaneet kontakteja, vaan ajoivat tilanteet loppuun asti.

Avauserä oli maaliton, vaikka kumpikin joukkueista pääsi koittamaan kertaalleen ylivoimalla.

− Peli aaltoili vauhdikkaasti molempiin päihin ja kummallakin joukkueella oli paikkansa erässä. Maaliton ensimmäinen erä vieraissa on meille hyvä, tästä on hyvä jatkaa toiseen erään, totesi Lukon Aaron Gagnon Nelonen Pron haastattelussa.

Lukko siirtyi johtoon

Lukko aloittikin toisen erän vahvasti ja iski ottelun avausmaalin. Maali oli Toni Koiviston näytös. Mies sai kiekon kulmassa, jätti HIFK-puolustaja Lauri Taipaluksen jälkeensä ja viimeisteli lopulta ottelun avausmaalin.

Maalin jälkeen pelin painopiste siirtyi vierasjoukkueen puolustusalueelle, mutta Lukon maalilla torjunut Ryan Zapolski jatkoi vahvoja otteitaan ja teki helsinkiläisten maalihaaveet turhiksi.

Vaikka Lukko pääsi laukomaan vähemmän kohti HIFK:n maalia, oli joukkue terävänä liikenteessä. Joukkue osuikin erässä vielä toistumiseen, kun keltapaidat käänsivät ottelun nopeasti omalta alueelta kohti HIFK-päätyä. Janne Lahti siirsi tarkalla lämärillään vierailijat jo kahden maalin karkumatkalle.

HIFK-sentteri Teemu Ramstedtilla oli Nelonen Pron haastattelussa selvä näkemys, kuinka maalintekovaikeudet selätetään.

− Likaisia maaleja pitää saada aikaiseksi, sitä kautta tulee sitten toivottavasti niitä hienojakin välillä.

− Ei pidä turhautua, se on tärkeintä. Pitää luottaa siihen, että kun pelaamme hyvällä tasolla kokoajan, niin tulos tulee sieltä, totesi Ramstedt.

Lukon puolustus timanttia

Kolmannessa erässä HIFK jatkoi painostusta, mutta pienissä asioissa oli vielä paljon parantamisen varaa. Ajoitukset eivät täsmänneet ja Lukko pakotti kotijoukkueen pysäyttämään pelinsä hyökkäyssiniviivalle. Myös syötöt karkasivat ratkaisevat sentit ohi kohteen, ja laukausten laatu ei silmiä hivellyt.

Lopulta HIFK sai maalitilinsä auki kolmannen erän puolessa välissä, kun Robert Leinon kierto päätyi ohi Zapolskin.

Kotijoukkue sai maalista lisää virtaa, ja peli siirtyi entistä selvemmin Lukon kenttäpäätyyn. HIFK rynnisti viimeiseen sekuntiin asti kohti vastustajan maalivahtia, muttei pystynyt tasoittamaan ottelua, vaikka sai yrittää vielä Filip Riskan rangaistuksen aikana kuudella neljää vastaan.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva oli ottelun jälkeen tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja omiensa puolustustyöskentelyyn.

− Panos on aika äärimmäinen ja siitä tulee se taistelu. Kumpikaan joukkue ei antanut mitään ilmaiseksi, totesi Dufva Nelonen Prolla

− Kotijoukkue laittoi meidät ahtaalle, kaikki kunnia heille. Pystyimme kuitenkin Zapolskin johdolla pitämään vastustajan yhdessä maalissa, se oli erittäin arvokasta.

Hyökkäyspeli jätti kuitenkin toivomisen varaa.

− Tänään oli vähän haastetta, kun Gagnon tuli mukaan pitkästä aikaa ja se aiheutti kokoonpanoihin muutoksia, kun emme ole näillä ketjuilla pelanneet ja se hieman näkyi meidän esityksessämme, päätti Dufva.

Gagnon palasi kokoonpanoon

Lukon kanadalaissentteri Gagnon palasi kokoonpanoon yli kuukauden poissaolon jälkeen omalle paikalleen ykkösketjun keskelle. Mies kertoi mietteitään Nelonen Pron haastattelussa ensimmäisellä erätauolla.

− On aina hienoa päästä pelaamaan. Ei ole helppoa istua katsomossa ja katsoa omien pelaamista, kun ei voi tehdä itse mitään auttaakseen joukkuetta.

Maaleista vastasivat tänään muut miehet, mutta Gagnonille runkosarjan viimeisten otteluiden pääasiallinen tarkoitus on saada pelituntumaa ja sitä mukaa kaivaa paras terä esiin.

− Paluu loukkaantumisen jälkeen on aina alkuun hankalaa, mutta pitää päästä takaisin pelin sisälle ja osallistua. On myös tärkeää valmistautua henkisesti ja pelata vain omien taitojensa mukaan. Sitä kautta peli paranee ja pääsee omalle tasolleen, päätti Gagnon.