IFK ja JYP tasasivat pisteet

IFK ja JYP pelasivat tasan ottelussa, joka tarjosi paljon luistelua ja tilanteita. Samoin IFK-valmentaja kommentoi Robert Kantorin siirtymistä ottelun jälkeen.

Ottelu tarjosi melkoisen erikoisen tuomarityöskentelyn lisäksi hyviä torjuntoja ja maaleja.

Paikkoja on, mutta ei maaleja

IFK aloitti ottelun tiukalla painostuksella, mutta ei saanut kiekkoa mitenkään sisään. Kerran kilahti jo tolppakin, mutta tolpasta kimmonneen kiekon JYP-maalivahti Juha Pitkämäki kauhoi itselleen. Erän puolivälin tienoilla JYP sai ottelusta hieman otetta ja alkoi saamaan hyökkäyksiä IFK-päätyyn. Loppuerää hallitsi JYP, mutta maaleja kumpikaan joukkue ei kuitenkaan erässä onnistunut tekemään.

Toisessa maalattiin ja sählättiin

Erän ensimmäisen maalin ampui Toni Söderholm, kun erää oli pelattu vasta 1.05. Maali meni melkoisen helposti ohi Pitkämäen, joka torjui hanskallaan, mutta kiekko pomppasi kuitenkin maaliin asti.

JYP ei kuitenkaan luovuttanut. JYPin hahmo illan ottelussa, Jarkko Immonen, iski vain 10 sekuntia myöhemmin. Tämä maali menee kyllä Dave Stathoksen piikkiin. Laukaus tuli pakin jaloista, mutta upposi helposti maalin takanurkkaan.

Seuraava maali lähti surkeasta purkukiekosta. Kim Hirschovits laukaisi kiekon ränniin, mutta Jari Korhonen oli välissä. Korhonen laukoi ja Jarkko Immonen ohjasi maalin edestä upeasti yläkulmaan.

JYPin illan kolmas lähti sekin IFK-virheestä. Kulmaväännössä Jarkko Immonen sai kiekon ja pisti sen vapaaksi unohdetulle Virtaselle. Virtanen ei kauaa miettinyt, vaan laukoi kiekon vastustamattomasti ohi Stahoksen alanurkkaan.

IFK:n Kimmo Kuhdan ja JYPin Janne Hauhtosen istuessa jäähyllä, Joonas Vihko nousi vasenta laitaa kulmaan asti, jossa kääntyi ja syötti Marek Zidlickylle vielä kaatuessaankin. Zidlicky veti läheltä ja kovaa kiekon maaliin.

Erän emämunauksen teki kuitenkin päätuomari Juha Repo. IFK:n Timo Pärssinen taklasi JYPin pelaajaa, joka juuri käänsi tilanteessa selkänsä. Pärssisen lonkka oli lonkkaa vasten taklauksessa, mutta käsi sen verran selän takana, että JYP pelaja lensi laitaapäin. Pärssiselle tilanteesta 5+20minuuttia, vaikka tämän kaltaisesta taklauksesta olisi pitänyt tulla korkeintaan 2 minuuttia.

-Erotuomarit ovat ilmeisesti päättäneet, että meidän pitää harjoitella tätä viiden minuutin jäähyn tappamista. Olemme saaneet viitosia jonkin verran viime aikoina, kommentoi Alpo Suhonen

-Jos tarkkaan seurasi ottelua, niin huomasi siellä olleen muitankin samanlaisia tilanteita, joista ei tullut edes kakkosta, Suhonen jatkoi.

Tällä kommentilla Suhonen tarkoitti tilannetta, jossa Toni Häppölää taklattiin selästä, mutta jäähyä tilanteessa Repo ei viheltänyt.

Sinänsä jäähy oli IFK:lle onnenpotku, että siihen tuntuivat heräävän sekä yleisö, että pelaajat. Kun vielä perään Joonas Vihko sai kaksi minuuttia JYP-pelaajan kaaduttua omiin luistimiinsa, oli show valmis.

Eric Perrin pääsi muutaman kerran laukomaan todella pahoja vetoja, mutta Stathos oli lyömätön maalillaan. Eli JYP ei saanut kahden miehen ylivoimaansa hyödynnettyä, eikä sen lisäksi viiden minuutin jäähyä maalillakaan. Näin erätauolle mentiin JYPin johtaessa 2-3.

IFK:n viimeistely tökkii

Viimeinen erä oli varsinaista IFK-myräkkää. Paikkoja luotiin useita ja laukauksia tuli selkeästi JYPiä enemmän. Pitkämäki oli kuitenkin mies paikallaan, tosin suuri ongelma IFK:lla oli myös siinä, että maskia ei juuri onnistuttu luomaan. Vain Frantisek Mrazek ja Roman Vopat jaksoivat ottaa iskuja vastaan. Laukaukset tulivat suurimmalta osaltaan ilman maskia.

Pitkämäelle sattui kuitenkin juuri ratkaisevan verran virheitä eli kerran. Roman Vopat nousi laidalta ja oli jo ns. miinuskulmassa, kun laukoi kohti Pitkämäkeä. Pitkämäki lähti jo toiselle tolpalle ja kiekko osui miestä luistimiin ja pomppasi maaliin.

Kolmannen erän lopussa JYPin Antti Virtanen kaatoi Toni Häppölän, joka oli maalintekotilanteessa. Tästä kaksi minuuttia, joka maalien jäädessä erässä yhteen jatkui vielä jatkoajallakin.

Jatkoajalla Pitkämäki pitää JYPin elossa

Jatkoajalla IFK:lla oli siis 1.51 aikaa pelata ylivoimalla. Paikkoja saatiin luotua ja kerran Robert Kantorin laukaus kimposi jo tolpasta ulos. Seuraava tilanne oli Roman Vopatilla, joka ei saanut kiekkoa nostettua ohi Pitkämäen. Paikkoja ylivoimalla oli, mutta ei kun ei.

Loput jatkoajasta olivat IFK:n painostusta, mutta viime sekunneilla pääsi vielä Pavel Vorstak lähes ohitse Toni Söderholmista, mutta ei saanut kunnon vetoa aikaiseksi. JYPin valmennus otti aikalisän kiekon jäätyä IFK-päätyyn, mutta maaleja ei nähty, joten pisteet tasattiin. IFK ei näin onnistunut vieläkään voittamaan JYPiä tämän kauden liigassa.

Valmentajien kommentit ja Tapaus Kantor

JYPin kakkosvalmentaja Ari Salo:

JYP on tällä kaudella voittanut kaksi kertaa IFK:n, nyt tuli kuitenkin piste?

-Joo, piste tuli ja peli oli erittäin vauhdikasta ja jännittävää. Ollaan pinnaan tyytyväisiä.

Mitä mieltä tuomareiden roolista tänään?

-Paljon jäi viheltämättä ja paljon vihellettiin. Tällaista tämä on useasti IFK:n kanssa, tunteet ovat kovasti pelissä ja paljon tapahtuu. Varmasti yleisö oli ainakin tyytyväinen kun oli paljon tapahtumia.

Immonen ja Korhonen pelasivat tänään hyvän ottelun?

-Joo, pojat ovat pelanneet nyt monta ottelua hyvin, joten ei ollut mikään yllätys.

Teillä on ollut puolustajista pulaa, mutta tänään ei näyttänyt haittaavan?

-Kyllä, Jani-Matti Loikala, Jyri Marttinen jne., mutta yllättävän hyvin nuoret pojat jaksavat painaa.

Onko JYPille tulossa uusia vahvistuksia vai jatketaanko tällä joukkueella?

-No meille ei ole ketään tulossa eli ollaan tyytyväisiä näihin omiin poikiin.

Alpo Suhonen, IFK:

Eilen tappio ja tänään piste, mitä mieltä?

-Joo, en tiedä kuka tämän sarjaohjelman on tehnyt, mutta hauskaa on että ympäri Suomea pelataan joka päivä. Tärkeimmät selvitykset peliä ovat nykyisin ketkä ovat terveenä ja kuka on erotuomari. Ei tällaisella pelaamisella jääkiekon kehittymisen kanssa ole mitään tekemistä. Kundien keski-ikä pikkasen yli 20, joten kyllä vaatii paljon jaksamista. Sitten kun tuomarit ovat vähän säikkyjä, niin se on tollaista sitten.

-Pelin taso ei välttämättä ole korkea, mutta jokainen piste on tärkeä. Toiseen ja kolmanteen erään on oltava tyytyväinen. Lappeenrannassa pelattiin pari huonoa erää ja tänään hiljalleen ekassa erässä päästiin peliin mukaan.

Roman Vopat on tullut takaisin peliin ja pisteiden valossa ollut hyvässä vedossa?

-Erittäin hyvä peli ja kundihan on lahjakas jääkiekkolija.

Robert Kantor on siirtymässä sekä tsekki että venäläislähteiden mukaan Dynamo Moskovaan? Onko hän lähdössä ja tuleeko korvaajia?

-Ei pidä paikkaansa, näitä spekulointeja aina liikkuu. Ei kukaan mihinkään lähde, ellei sopimuksia ole tehty tai niitä rikottu. Tämä on samanlaista spekulaatiota kuin tämä, että Jokerit yrittää epätoivoisesti saada kahden vuoden sopimusta Dave Stathoksen kanssa. Että heitetään nyt tämäkin sitten ilmaan.

Onko IFK:lle tulossa muita miehiä?

-No vastaus on siihen se, mitä olen aiemminkin sanonut. Eli pelaajia pyritään koko vuoden ajan parantamaan. Tapahtuuko jotain, en uskalla sanoa, koska mitään konkreettista ei tällä hetkellä ole. Se, että pelataan joka päivä ei tietenkään paranna toipilainen parantumista. Aikamoista rehkimistä se on.