HIFK juhli Lundellia ja päätöskierroksen voittoa

HIFK oli runkosarjan päätöskamppailussa terävämpi, kun se kukisti HPK:n lopulta maalein 5-3. Ilta ei kiekkoilullisesti suuria hienouksia tarjonnut, joten pelin suurimmaksi jutuksi nousi Jan Lundellin uran viimeiset minuutit ja näyttävä lopetus.

Päätöskierroksen kamppailu Helsingissä ei suuria pelillisiä hienouksia tarjoillut, kun HIFK nappasi kolme pistettä ilman panosta pelanneen HPK:n kustannuksella. Kotijoukkue oli paikoissaan tehokas ja vei pelin lopulta nimiinsä päätöserän maalijuhlien jälkeen.

HIFK:n voittoa johti hyökkäyksessä Tyler Redenbach, jolle ei HPK:sta tuntunut löytyvän pysäyttäjää. Kaksi maalia ja syötön kerännyt kanadalaisen johtama ykköskenttä olikin joukkueen neljän maalin takana.

Kun peli itsessään ei suuria hienouksia tai taktisia kuvioita tarjonnut, nousi viimeisen pelin suurimaksi kliimaksiksi päätösminuuteille maalille vaihdetun Jan Lundellin uran päättyminen. Lehdistötilaisuudessa mies keräsikin
Petri Matikaisen suurimmat kehut.

– Tästä pelistä ei hirveästi tarinoita irronnut, tämä ilta oli Jan Lundellin. Hirveä kunnioitus häntä kohtaa, yli 600 peliä firman leivissä painanut. Hieno pelaaja, tyytyväinen HIFK-käskijä kertaili.

– Teemana oli saada tyylikäs lopetus tänään. HIFK jatkaa pudotuspelejä, joten vältettiin turhia ylilyöntejä ja muuta. Lopussa saatiin vielä kiri ja peli aikaiseksi. Kyllä pelistä silti huomasi, ettei meillä panosta ollut, HPK-käskijä Timo Lehkonen kiteytti omat ajatuksensa.

Tyler Redenbach johti HIFK:n tulitusta torstaina.

Pelaillen liikkeelle

Ottelu lähti varsin tasaisesti liikkeelle ja avauserä pelattiinkin vain muutamalla pelikatkolla nopeasti pois alta. HIFK oli lievästi niskan päällä, mutta sen suuremmilla paikoilla ei kotijoukkuekaan ensimmäisellä kaksikymppisellä juhlinut.

Erän avausmaali nähtiin HIFK:n nopean hyökkäyksen päätteeksi. Ilari Melart avasi nopeasti peliä ja lopulta Redenbach sai kunnian survoa maalin edessä pomppineen kiekko ohi voimattoman Mikko Tolvasen.

Myös HPK:lla oli avauserässä hetkensä, mutta parhaatkin tekopaikat hukkuivat tehottomuuteen ja varmasti aloittaneen Dennis Endrasin torjuntoihin. Paras paikka syntyi Janne Kolehmaiselle, joka polki erän loppupuoliskolla läpiajoon. Veto päätyi kuitenkin tolppaan, joten erätauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toiseen erään kotijoukkue sai lentävän lähdön, ja kun erää oli pelattu vain reilut kaksi minuuttia, pääsi yleisö jälleen hurraamaan. Hieman yllättäenkin paluun kokoonpanoon tehnyt Janne Pesonen pelasi tilanteen fiksusti ja upotti varmasti kiekon toistamiseen Kerho-maaliin.

Maali tuntui lamaannuttavan vierasjoukkueen totaalisesti, ja loppuerä mentiin helsinkiläisten komennossa. Varsinkin maalinedustoilla joukkueiden tahtotilojen ero näkyi selvästi – HIFK tuntui vievän järjestään kaikki kaksinkamppailut nimiinsä.

Lopullinen ratkaisun maku oli ilmassa kotijoukkueen kolmannessa maalissa. Peltonen löysi komealla oivalluksella maalin kulmalta Eero Somervuoren, jolla oli helppo työ viedä kotijoukkue jo kolmen maalin johdossa toiselle erätauolle.

Maalijuhlia ja Lundelin herkät hyvästit

Päätöserän alussa Arsi Piispanen ja Jukka Laamanen toivat vielä lohtua vierasjoukkueella, kun Kerho värkkäsi kaksi salamamaalia kolmannen erän alkuun. Hetken näyttikin pelin heräävän uudestaan eloon, kunnes HIFK iski – tällä kertaa ratkaisevasti.

Orastava kiri sai nopean lopun, kun HIFK iski ylivoimalla. Melartin tykki oli suunnattu oikein, ja isokokoisen puolustajan lyöntilaukaus vei kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon. Kun Redenbach iski illan toisellaan tästä muutama minuutti myöhemmin kotijoukkueen jo kolmen maalin johtoon, oli ilta ratkennut.

Viimeiset reilut seitsemän minuuttia menikin yleisön antaessa suosionosoituksia maalille vaihdetulle Lundellille. Lopussa Marko Tuulola pääsi vielä kaventamaan ja rikkomaan kokeneen ja 611 pelin konkarin nollapelin. Se ei kuitenkaan sankaria häirinnyt, vaan mies otti pelin jälkeen yleisön haltuun lukuisilla kunniakierroksilla.

– Vähän ilman panosta pelattiin, mutta kohtuullisen hyvää tekemistä saatiin päätöspeliin. On parannettu koko ajan peliämme loppukautta kohti, nyt se on ohi ja uusi alkaa. Mielenkiintoisia aikoja eletään, olen itsekin innoissani, tyytyväinen Matikainen kokosi pelin annin yhteen ja loi katseita lopuksi tulevaan.

HPK:n kausi loppui runkosarjaan, runkosarjassa lopulta sijalle kolme päätynyt HIFK saa vastaansa viime vuoden tavoin Jokerit torstaina alkavissa puolivälierissä.