IFK ja Blues tasasivat pisteet

Blues ei kyennyt vieläkään voittamaan IFK:ta Helsingin Jäähallissa, mutta sai kuitenkin pisteen noustuaan kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin.

IFK alussa jälleen unessa

Ottelua ehdittiin pelata vain 0.52, kun ensimmäisen kokonaisen liigaottelunsa pelannut Timo Laaksoharju sai hakea kiekkoa selkänsä takaa. IFK ei ollut ehtinyt oikeastaan edes aloittaa pelaamista, kun iski kiekon maaliin.

Flegamaattinen IFK-lauma sai kuitenkin melkoisen pian iskettyä tasoitusmaalin, kun Ville Viitaluoma teki maalin edestä hienon maalin. Maaliin esityön teki loistavan ottelun pelannut Toni Söderholm, joka kiersi maalin taakse ja syötti kiekon suoraan Viitaluoman lapaan.

Blues meni jälleen johtoon, kun Jiri Vykoukal syötti täysin vapaana odottaneelle Jan Calounille. Pelikiellosta vapautunut Caloun oli kovassa vedossa, eikä tuollaisesta paikasta erehtynyt. 1-2. Tämän maalin jälkeen Niclas Hedbergiä ei enää kentällä nähty, vaan Hannu Pikkarainen siirtyi tuuraamaan. Oli aikakin siirtää Hedberg vilttiin.

Enempää maaleja ei erässä nähty ja sekä jäähallin yleisö, että IFK olivat pahasti jäässä.

Toisessa IFK meni ohi

Vaikka toisen erän IFK voittikin, niin ei peliä siltikään voi hyväksi kehua.

IFK:n tasoitus syntyi, kun kultakypärä Carlo Grünn löi Ville Viitaluoman reboundin Jarmo Myllyksen taakse. Ottelussa IFK:n tärkein kentällinen Pikkarainen-Viitaluoma-Grünn loi useita loistavia paikkoja Blues-maalille ja tekikin IFK:n maaleista kolme.

Johtoon IFK meni, kun Söderholm nousi vasenta laitaa, syötti loistavasti maalin eteen, josta Joonas Vihko ujutti kiekon maaliin.

Kolmas erä ratkaisi

Kolmannessa erässä tehtiin kolme maalia. Ensin Blues pyöritti IFK-pakan täysin sekaisin ja Rami Alanko laukaisi Calounin ja Teemu Elomon syötöistä kiekon takanurkkaan.3-3. Sitten iski vastustajan pyörremyrskyketju. Ilkka Pikkarainen iski kiekon Carlo Grünnin syötöstä Myllyksen taakse ja IFK johti jälleen.4-3.

Ottelun viimeisen maalin iski sama kolmikko, joka oli juonimassa Bluesin kolmattakin maalia. Teemu Elomo pääsi tekemään ylivoimalla tasoituksen Calounin ja Alangon syötöistä.4-4.

Jatkoaika surffailua

Jatkoaika oli melkoista seisoskelua, eikä kumpikaan joukkue riskeerannut mitään. IFK sai jatkoajalla luotua yhden hyvän maalitilanteen, mutta Myllys peitti tilanteessa hyvin ja niin pisteet jaettiin.

Tunnelmaa ei juurikaan

Mielenkiintoista oli, että edelleenkään espoolaisyleisöä ei tunnu kiinnostavan paikallispelit naapurikaupungissa. Edes maakunnanjoukkueiden saapuminen ei kerää noin pientä määrää vieraskannattajia. Jos jotain positiivista pitää hakea, niin rummut olivat jääneet espoolaisilta kotiin.

Ei helsinkiläisyleisökään sen suurempiin suosionosoituksiin yltynyt, mitä nyt ottelun kolmannessa erässä, kun IFK hetken ajan yrittikin pelata.

Caloun ja IFK:n nelosketju

Pelikiellosta vapautunut Jan Caloun oli jälleen todellisessa elementissään ja merkkauttikin itselleen tehot 1+2.

IFK:n nelosketju I.Pikkarainen-Viitaluoma-Grünn toimii tällä hetkellä erittäin hyvin, kahdessa ottelussa on syntynyt peräti seitsemän maalia ja ketjun laituri Grünn johtaa SM-liigan pistepörssiä. Eilenkin ketju oli ainoa, joka pelasi omalla tasollaan ja taisteli ottelun läpi.

IFK-pakeista on pakko nostaa muiden ylitse Toni Söderholm, joka oli kentällä jokaisen IFK maalin aikana. Söderholm ehti syöttämäänkin kaksi maaleista, toinen oli upea syöttö Joonas Vihkolle maalin kulmalle.

Maalivahdit eivät kummassakaan päässä varsinaisesti loistaneet, mitä nyt muutaman huippukopin ottivat. Neljä maalia selän taakse on kuitenkin aivan liikaa. Laaksoharju pomputteli ottelun ensimmäisen erän todella hurjasti, mutta otti kiinni toisen erän lopussa esimerkiksi Juha Ylösen avopaikan. Myllykselläkään ei paras päivänsä ollut ja kokenut "Jamo" joutuu taistelemaan pitääkseen Mika Oksan selkänsä takana.

Siinä kun Bluesilla "ongelma" on positiivinen, niin IFK:lla se on kaukana positiivisesta.

Valmentajilta kuultua

Hannu Kapanen, Espoo Blues:

-Hyökkäys oli hyvä, mutta puolustuksessa sattui isoja virheitä, joista vastustaja rankaisi.

-Jan Caloun on joutunut odottelemaan tässä kolme peliä ja varmasti jokainen tietää Calounin taidot, joten hyvä suoritus ei tullut yllätyksenä. Tulee varmaankin siivittämään joukkueen lähitulevaisuudessa voittoihinkin.

-Myllys pelasi ihan ok pelin, muutama paikka oli ihan otettavissa. Meillä on positiivinen ongelma, kun on kaksi hyvää maalivahtia.