Endras torjui vaisulle HIFK:lle täyden pistepotin

LIIGA / Raportti
Helsingin IFK ja Espoon Blues nysväsivät vaisun kiekko-ottelun Nordenskiöldinkadun torstai-illassa. Blues oli ottelussa pitkät tovit hallitsevampi osapuoli, mutta Kimmo Kuhdan kaksi maalia ja saksalaismaalivahti Dennis Endraksen eleettömän varmat otteet takasivat helsinkiläisille kolme pistettä.

Helsingin jäähallin ulkopuolella vallitseva ilma on omiaan kuvaamaan myös torstai-illan ottelua. HIFK:n ja Bluesin välistä ottelua ei tulla muistamaan kiekkoklasikkona. Vierasjoukkue Blues aloitti ottelun pirteästi ja sai heti ottelun alussa isäntiään paremmat maalipaikat, mutta HIFK:n maalilla läpi illan varmasti torjunut Dennis Endras esti lähentelyt tehokkaasti.

Ottelun ratkaisu nähtiin jo avauserässä. HIFK toipui espoolaisten hyvästä alusta ja Kimmo Kuhta laukoi terävällä kääntörannelaukauksella isännät johtoon digitaalien näyttäessä aikaa 8.31. Lisää seurasi vain tovia myöhemmin ylivoimalla. Mikael Granlund tarjosi maukkaalla esityöllään Kuhdalle paikan, mistä kokenut laituri ei epäonnistunut. Kuhta purjehti Lars Voldenin maalin eteen ja nosti kiekon etukulmasta sisään.

– Kimmo Kuhdalle erityiskiitos, tehokasta viimeistelyä ja Dennis esiintyi maalillaan rauhallisesti, HIFK-käskijä Petri Matikainen tiivisti.

Vaisu toinen erä, Bluesin vahva kolmas

Ottelun toinen erä oli kuin läpileikkaus ottelusta. Kumpikaan joukkue ei saanut missään vaiheessa pelistä kiinni ja ottelu meni sekavaksi sohimiseksi. HIFK menetti ensimmäisessä erässä saavutetun kiimansa, mutta myös Blues oli erässä todella vaisu. Etenkin laukausten laatu oli tapetille niiden heikkouden vuoksi. Myös kiekkopeliin olennaisena osana kuuluva tunne ja taklaukset loistivat poissaolollaan.

Kolmanteen erään Blues tuli vahvasti. Se piti pelivälinettä hallussan valtaosan erästä, mutta aivan sille kuuluisalle sota-alueelle se pääsi vain aniharvoin.

– Kaikki tilastot voitettiin. Olimme aloitteellisempiä tänään. Kaikki kunnia toki IFK:lle, he puolustivat oman maalinedustansa tarkasti, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi.


Tästä tilanteesta Kimmo Kuhta nosti HIFK:lle 2-0-osuman.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Marjamäki osui kommentissaan asian ytimeen. Etenkin kolmannessa erässä Blues piti paineen jatkuvasti HIFK:n kenttäpuoliskolla, mutta peli meni kulmissa pyörimiseksi ja laukausten laatu oli luokaton.

– Hyökkäyspelimme ei ollut tuotteliasta, se jäi harmittamaan joukkueen puolesta. Kyllä jätkät jätti tänään enemmän kuin kaiken kentälle, Marjamäki kehui omiaan.

Bluesille voi jakaa kiitosta myös erinomaisesta liikkeestä ja karvauksesta. Se käänsi pelin nopeasti ja sahasi keskialueen yli huomattavasti kotijoukkuetta laadukkaammin. Tämän myönsi myös Petri Matikainen.

– Ei saatu jalkoja sillä tavalla liikkeelle kuin tänään olisi vaadittu. Ehkä ensimmäinen kymppi oli edes vähän sinne päin. Tällaisia pelejä vaan tulee kauden aikana, ja totta kai olen äärimmäisen tyytyväinen kolmeen pisteeseen, Matikainen mietti.

HIFK:lla on todella syytäkin olla tyytyväinen täyteen pistesaaliseen. Bluesilla oli kaikki ainekset ryöstää kolme pistettä sille aina vaikeasta Helsingin jäähallista, mutta viimeistelyn heikkous seisoi pisteiden tiellä. Toisaalta paikat viimeistelyyn olivat kiekonhallinnasta huolimatta suhteellisen vähissä HIFK ahkeran puolustamisen vuoksi.

HIFK:n kokoonpanoon Nuorten MM-kisajäiltä palannut Mikael Granlund aloitti ottelun laidassa, mutta siirtyi kamppailun vanhetessa takaisin keskelle. 19-vuotiaan hyökkääjän pelissä huomioitavaa oli erinomainen kahdensuunnan pelaaminen myös laiturina pelatessaan.

Isäntäjoukkueen matka jatkuu heti perjantaina, kun se matkustaa Jyväskylään JYPin vieraaksi. Blues kohtaa lauantaina kotonaan Kärpät.

» Lähetä palautetta toimitukselle