TPS vei toisenkin kohtaamisen

LIIGA / Raportti
Blues ja TPS kohtasivat kolmen päivän sisällä kahdesti. Perjantaina kotivoiton ottanut turkulaisjoukkue vei voiton myös sunnuntaina Espoossa – tosin vasta jatkoajalla. Bluesille jäi ottelusta käteen vain yksi piste, kun se hävisi kamppailun lukemin 3-4.

Perjantaina surkeasti Turussa esiintynyt espoolaisjoukkue tuli sunnuntaiseen otteluun jo hieman paremmalla ilmeellä. Kolmannen erän lopussa näytti vielä siltä, että TPS vie mukaansa kaikki kolme pistettä, mutta Blues nousi loppuhetkillä vielä tasoihin. Jatkoajalla kotijoukkue vei aluksi peliä selkeästikin ja Bluesilla oli paikkoja ratkaista koko ottelu, mutta lopulta Tomas Plihal laukoi kaksi pistettä Turkuun.

– Välillä oli tarjolla vähän enemmän, välillä taas oli lähellä sekin, että kaikki pisteet meinasivat mennä. Voitto maistuu aina, turkulaisten päävalmentaja Pekka Virta tuumi ottelun jälkeen.

Tasainen ottelu

Ottelu alkoi vieraiden kannalta ikävästi, kun Mikael Kurki vei kotijoukkueen johtoon hyvin halvalla maalilla. Osuma meni täysin maalivahti Marek Schwarzin piikkiin, kun kaukaa sutaistu kiekko lirahti miehen jalkojen välistä. TPS toipui takaiskusta kuitenkin erittäin nopeasti, sillä Timo Seppänen heilutteli verkkoja jo hetken kuluttua toisessa päässä.

Ensimmäinen erä oli koko ottelun tasaisin erä. Peli oli vauhdikasta, mutta vaarallisia tilanteita ei ollut juuri ollenkaan. Toisessa erässä TPS sai hyvän otteen mentyään ottelussa johtoon Ryan Stonen maalilla. Hallinnasta huolimatta turkulaiset eivät kuitenkaan onnistuneet lisäämään johtoasemaansa.


Plihal ratkaisi ottelun jatkoaikamaalillaan.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Kolmanteen erään tuli piristynyt Blues. Kotijoukkue sai salama-alun, kun Teemu Ramstedt toi espoolaiset heti alkuhetkillä tasoihin. Tasaisissa merkeissä mentiinkin pitkään, kunnes Mario Scalzo vei vieraat ratkaisevan tuntuisesti loppuminuuteilla maalin johtoon.

Scalzo sai kuitenkin ihailla vielä ottelun viimeisellä minuutilla rangaistusaitiosta, kun Blues tuli ylivoimalla ilman maalivahtia Kristian Kuuselan maalilla tasoihin ja venytti näin ottelun jatkoajalle.

Keskeneräiset joukkueet

Bluesilla oli jatkoajan alussa parikin paikkaa napata toinen piste itselleen, mutta maalinteko oli totutun vaikeaa. Ratkaisu nähtiin muutaman minuutin pelin jälkeen, kun Plihalin ansiosta TPS pääsi tuulettamaan voitto-osumaa ja kahta pistettä.

– Onnittelut TPS:lle. Perjantaina pelivalmius oli meillä huono, tänään olin tyytyväinen siihen, miten paljon jätkät antoivat itsestään tuolla kentällä: Taisteltiin, laitettiin itsemme likoon. Maalinteko on ollut meille vaikeaa, niin se oli tänäänkin, mutta hienosti tultiin tasoihin kahdesti, kotijoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki kertasi.

– Jos meni alussa kaverille helppo, niin meni meille siinä myöhemminkin, ja kaikki pisteet meinasivat karata. Siinä jatkoajalla olisi ollut paikkoja ratkaista, mutta meille ei kelvannut, niin kaveri teki sitten. Vähän karvasta kalkkia saatiin syödä tänään, Marjamäki jatkoi.

Vieraiden valmentaja Pekka Virta oli tyytyväinen voittoon, mutta muistutti, että joukkueella on vielä paljon töitä tehtävänä.

– Vaikka voitto tulikin, niin pelin sisällä on kyllä vielä asioita, joita pitää pystyä parantamaan. Joukkueena ei vielä toimita tarpeeksi hyvin niin henkisesti kuin fyysisestikään. Mutta nämä eivät ole vielä kauden tärkeimpiä pelejä, prosessi etenee koko ajan kuitenkin. Varmasti tästä voitosta saatiin lisää voimaa taas.

– Vähän perspektiiviä pitää saada; aloitettiin kausi kuitenkin heikosti, kuudesta ensimmäisestä pelistä vain yksi vaivainen voitto saatiin raavittua. Jokainen voi kuvitella, kuinka syvällä mentiin. Siitä ollaan tultu hurjasti eteenpäin. Jos ajatellaan vaikka tuota meille mennyttä ensimmäistä maalia tänään, miten joukkue siihen reagoi - se uskoo itseensä aivan eri tavalla kuin aiemmin. Oikealla tiellä ollaan, Virta tuumi.

TPS:n tie jatkuu tiistaina kotiottelulla Lukkoa vastaan, Blues sen sijaan kohtaa samana päivänä Ässät Porissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle