Lähes kuuden vuoden Espoo-kirous murtui

Tadas Kumeliauskas iski illan voittomaalin.
Liigaviikon päätöksessä kohtasivat Espoon Blues sekä turkulainen TPS. Vierasjoukkue palasi voittojen tielle katkaisemalla Bluesin kahden ottelun voittoputken 4-1-lukemin.

Lauantaipäivän kunniaksi Espoossa vietettiin perhepäivää, joten pitkästä aikaa hallille löysi tiensä yli 3000 silmäparia. Myöskin turkulaisia kannattajia oli eksynyt mukava määrä katsomoon.

− Oli hienoa kuulla meteliä meidän kannattajilta, saatiin kunnon huutomyrsky aikaan halliin, kommentoi TPS:n käskyttäjä Ari-Pekka Selin.

Samasta asiasta otti myös kiinni kotijoukkueen päävalmentaja Jyrki Aho.

− Oli hienoa taistelua katsomossa kuin myös kentällä. Pienoinen voitto saatiin katsomosta, mutta kentälle se tulos löytynyt.

Voitto oli turkulaisille samalla myös pienen ajanjakson huipentuma, sillä edellisen kerran TPS oli poistunut Espoosta voittajana 08.12.2009 samoin lukemin kuin tänään eli 4-1.

TPS saapui otteluun sukkasillaan

Ottelun avauserä oli viimeistä viisi minuuttista lukuunottamatta täysin kotijoukkueen hallintaa. Bluesin hurja alku oli TPS:n valmennusjohdollekkin liikaa, joten aikalisään turvauduttiin pelin kolmannen minuutin alkajaisiksi.

Illan avausmaalikin nähtiin jo pelin toisella minuutilla, kun pirteästi läpi illan uurastanut Samson Mahbod sai iskeä kiekon maalinedustalta sisään ohi loistavasti pelanneen Teemu Lassilan.

− Oli kyllä järkyttävä ottelun aloitus. Kauden surkein aloitus meiltä, oltiin täysin pyörremyrskyn keskellä. Kaikki kunnia kotijoukkueelle, mutta en ole ennen moista sekoilua nähnyt omalta joukkueeltani, kommentoi Selin.

− Tuli vähän sellainen fiilis, että kun me olimme tulossa, niin Blues oli jo menossa, jatkoi Selin.

Kotijoukkueella oli puolen tusinan verran paikkoja iskeä avauserässä maaleja, mutta niin vain turkulaisten maalilla torjunut Lassila venyi kiekon tielle kerta toisensa jälkeen. Lassilan hyvät otteet saivat myös päävalmentaja Selinin antamaan tunnustuksena omalle suojatilleen.

− Kyllähän tämä peli olisi taputeltu jo ensimmäisen kympin jälkeen ilman Teemua, todella vakuuttava suoritus häneltä. Upeat ja varmat otteet antoivat meille tilaisuuden napata kolme pistettä täältä Espoosta.

Turun momentum

Avauserässä housut kintuissa olleet turkulaiset olivat saaneet selkeästi jonkin sortin piristysruiskeen erätauon aikana. Jo ensimmäisestä vaihdosta lähtien tilanteita alkoi sadella Bluesin maalilla torjunutta Kaapo Kähköstä kohti.

Lopulta erän toisella minuutilla oli nuoren espoolaisvahdin vuoro murtua, kun Petteri Nummelinin laukoman irtokiekon suti maaliin Patrik Virta. Syöttöpisteen kirjauttanut Nummelin ei ollut kuitenkaan illan ottelussa positiivisesti esillä.

Varsinkin ylivoimalla seuraikonin otteet olivat varsin verkkaiset ja miehen laukomat vedot päättyivät lähes poikkeuksetta ensimmäiseen Blues puolustajan polvisuojiin.

Kotijoukkueellakin oli toisessa erässä omat paikkansa, mutta yrityksestä huolimatta Lassilaa ei pystytty ohittamaan. Paras paikka aukeni Ville Korhoselle, jonka läpiajo oli Lassilalle helppo nakki hoidettavaksi.

− Täytyy antaa tunnustusta TPS:lle, erittäin hienosti saivat kerättyä rivinsä kasaan. Ei oikein saatu enää omaa peliämme kasaan, mutta sitkeästi tuo porukka jaksoi yrittää tappiosta huolimatta, kommentoi Aho.

Ari-Pekka Selin oli todella ylpeä joukkueensa esityksestä.

Bluesille tyly päätös

Ottelun kolmannen erän alku antoi osviittaa siitä, ettei tänään tarvittaisi jatkoaikaa, saati voittolaukauskilpailua. Kumpikin joukkue halusi ratkaista ottelun jo varsinaisella peliajalla.

Turkulaiset laittoivat kuitenkin parin ensimmäisen vaihdon jälkeen yhden lisävaihteen silmään, ja se siivitti heidät selvään voittoon.

Ottelun voittomaalin iski Tadas Kumeliauskas, jonka ohjaama kiekko lipui Kähkösen jalkojen välistä maaliin.

Kotijoukkue ei onnistunut käynnistämään missään vaiheessa todellista takaa-ajoa. Osittain tämä johtui todella aggressiivisesta vierasjoukkueen karvauspelaamisesta, sillä Bluesin puolustajat joutuivat jatkuvasti avaamaan kiekkoa todella hätäisesti. Tämän huomioi myös Bluesin päävalmentaja Aho.

− Ei saatu meidän takaa-ajoa sitten lainkaan käyntiin. Jäätiin todella pahasti jumiin omalle alueelle, joka kylläkin johtui pitkälti TPS:n loistavasta karvauspelaamisesta.

Todella iloisella tuulella ottelun jälkee ollut Selin jaksoi kehua joukkuettaan useaan otteeseen.

− Tämä joukkue osaa kyllä aina yllättää, ja tänään se yllätti minut positiivisesti. Vaikka päästiin johtoasemaan niin meidän pelimme ei missään vaiheessa passivoitunut, siihen olen todella tyytyväinen.

Turkulaisten viikko päättyi voitonjuhliin, kun Jerry Ahtola sekä Tomas Mojzis iskivät molemmat kiekon vielä kertaalleen kotijoukkueen maaliin. Voitto nosti turkulaiset sijalle viisi, kun taas Blues säilytti paikkansa sijalla 10.

Joukkueiden pelit jatkuvat tiistaina, jolloin pelataan CHL:n pudotuspelien toiset osaottelut. Blues matkaa Saksaan Adler Mannheimin vieraaksi, kun taas TPS isännöi Jyväskylän JYPiä.