SaiPan pudotuspelijahti jatkuu

LIIGA / Raportti
Neljän ottelun voittoputken jälkeen kahdesti peräkkäin hävinnyt SaiPa haki kolme pistettä Espoosta. Myös edellisen voittosarjansa Bluesin kaatamalla aloittanut lappeenrantalaisryhmä haki pisteet ansaitulla 4–1-voitolla.

Bluesin saldo takanaan olevia joukkueita vastaan on todella huono. Vain viisi kolmen pisteen voittoa. Surkeat tulokset saivat jatkoa, kun playoffs-junaan mukaan yrittävä SaiPa nappasi hienon voiton Tapiolan areenasta.

– SaiPa pelasi fiksun vieraspelin ja puolusti hyvin. [Jere] Myllyniemi oli mies paikallaan, Blues-käskijä Lauri Marjamäki kehui vastustajaa.

Blues on vaikeuksissa maalinteon kanssa.

– Kun ei onnistumisia tule, niin se luo vähän tuskaa takaraivoon. Ja kun niitä ei tule, niin se menee negatiiviseksi kierteeksi.

Tuska heijastuu varsinkin Mika Hannulasta. Ruotsalainen on kasannut 17 pelissä 10 maalisyöttöä, mutta vain yhden maalin. Välillä Hannulan vaihdot venyvät ylipitkiksi ja löysännäköiseksi surffailuksi, vaikka myös kova taistelu on tunnistettava piirre Hannulan tekemisessä.

Levokari suihkuun

Maalittomassa avauserässä tapahtui ottelun kohutuin tilanne, kun SaiPa-puolustaja Pauli Levokari komennettiin suihkuun erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta. Levokari hiiltyi saamastaan ryntäyskakkosesta pelattuaan rajusti maalinedustalla. Puolustajajärkäle näytti töytäisseen rauhoittelemaan saapunutta linjuri Iikka Kiilusta erittäin kevyesti.

– Oli aika kova tuomio, mutta näin tällä kertaa, rauhallinen Levokari tuumasi pelin jälkeen.

Levokarin rangaistukset päästivät Bluesin pitkälle miesylivoimalle, mutta tulos jäi totutun laihaksi. Hienoa kevättä pelaava Ari Vallin onnistui juuri ennen kuuden ylivoimaminuutin täyttymistä ampumaan espoolaiset johtoon. Se oli illan ainoa Blues-maali.


Myllyniemi torjui hienosti.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Kentän paras pelaaja Elmeri Kaksonen tasoitti muutamaa minuuttia myöhemmin, ja Per Savilahti-Nagander tulitti viivasta idän jättiläiset johtoasemaan. Kotijoukkueen maalintekijä Vallin oli SaiPan ensimmäisessä juuri vapautunut jäähyaitiosta, 1–2-maalissa Vallin istui taas rangaistujain penkillä.

Bluesin mustalle erälle kasvot antoi Patrick Galbraith. Tanskalaisvahti hankki ensin jäähyn ampumalla kiekon katsomoon, ja hieman myöhemmin Bluesin pelatessa ylivoimaa päästi Galbraith Brian Salcidon lisäämään johtoa helpohkosti 3–1:een.

SaiPalla oli lähellä tehdä neljännenkin maalin, mutta Roberts Jekimovs ei aivan osunut Elmeri Kaksosen nättiin lättysyöttöön keltapaitojen vastahyökkäyksen päätteeksi.

– Liikkeeltä energinen avauserä, mutta hyökkäyspeli oli heikkoa, emmekä saaneet yhtään laukauksia maalin edestä. Siihen saatiin toiseen erään parannusta. Yhden maalin tappiolla selvittiin pitkä jäähy, se oli erittäin tärkeää, SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin summaili ottelua.

Selin jakoi myös kehuja erinomaisesti maalilla torjuneelle Jere Myllyniemelle ja puolustuksessa uurastaneelle Brian Salcidolle, joka kellotti vajaat 25 minuuttia jääaikaa.

SaiPa pelasi viisaan viimeisen kolmanneksen. Blues piti kiekkoa, muttei noussut koskaan tosissaan uhkaamaan lappeenrantalaisten voittoa. Antti Aarnio kaunisteli voittonumerot tyhjään Blues-rysään.

Bluesin pelit jatkuvat torstaina, SaiPan perjantaina.

– Paljon pitää parantaa, Marjamäki sanoi. Yksinkertaista. Suurikaan parannus ei välttämättä riitä, sillä Blues vierailee kauhukammiossaan Nordenskiöldinkadulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle