Lukon duunariketjut Bluesin turma

Lukko haki jo toistamiseen kaksi pistettä Espoosta, kun se päihitti Bluesin jatkoajalla maalein 3-2.

Raumalaisten voitto tuli ennen kaikkea väkevästi pelanneiden kolmos- ja nelosketjujen panoksen ansiosta. Jere Laaksonen tuikki illan tähtenä lauottuaan uransa ensimmäisen liigamaalin ja merkkautettuaan ensimmäisen syöttönsä. Voittomaalista vastasi Charles Bertrand jatkoajalla. Bertrand pääsi laittamaan kiekon rysään aivan Blues-maalin edustalta.

Lukon työjuhtakentät olivatkin esimerkiksi Bluesin hallitsemassa avauserässä ne, jotka saivat tasakentällisin parhaiten painetta espoolaisten päätyyn. Syömähammasketju Lauri TukonenPerttu LindgrenJussi Pesonen oli vaisu.

Ottelua oli saapunut katsomaan surkeat 2694 katsojaa, mikä on historian toiseksi huonoin luku Espoon areenassa.

Espoolaisjoukkue on kärsinyt suuresta määrästä loukkaantumisia. Kaiken päälle joukkueessa jyllää parhaillaan vatsatautiepidemia.

– Aika vaikea lähtökohta oli peliin. Aamulla jouduttiin kissojen ja koirien kanssa etsimään pelaajia, päävalmentaja Lauri Marjamäki harmitteli.

Bertrand sai kaikessa rauhassa viimeistellä ottelun voittomaalin.
Jussi Kivimäki

”Oikea joukkue voitti”

Blues pelasi siipirikkoisuudestaan huolimatta lähtökohtiin nähden hyvin. Se oli niskan päällä varsinkin pelin alussa.

– Tultiin hyvin peliin sisään. Kakkoserässä meni 2-0-maalin jälkeen aika rimpuiluksi. Kolmannessa erässä taas hyvää taistelua ja oli kolme pistettäkin lähellä lopussa. Totuuden nimissä oikea joukkue kuitenkin voitti tänään.

Ari Vallin laukoi ensimmäisen erän ainokaisen komean vastahyökkäyksen kruunuksi. Vallinin kauden ensimmäinen maali helähti Mika Norosen vartioiman maalin ylänurkkaan. Bluesin molemmat maalit olivat puolustajien käsialaa, sillä kanukki Dale Clarke ampui 2-0-osuman toisessa erässä.

Paikoitellen epävarmasta työskentelystä huolimatta sinipaitojen tilanne pakiston osalta näyttää hyvältä. Kokoonpanossa pienen tauon jälkeen ollut Joonas Valkonen esiintyi jälleen edukseen. Myös Harri Ilvonen jätti itsestään positiivisen kuvan tehtyään hienoja nousuja ja hankittuaan sellaisella kertaalleen ylivoiman kotijoukkueelle.

Kolmen ottelusta sivussa olleen runkopuolustajan palatessa on Blues-valmennuksella positiivisia ongelmia pakiston kasaamisessa.

Toisessa erässä Blues pelasi heikosti päästäen Lukon peliin mukaan. Puolustaja Tomi Pettisen laukoma kiekko viivasta yllätti joukkuettaan pystyssä pitäneen Patrick Galbraithin, ja ”eteenpäin nytkähtänyt” kettulauma tasoitti pian villisti tuulettaneen Laaksosen uran avausosumalla. Päätöserässä Blues oli taas aavistuksen niskan päällä, muttei saanut kiekkoa tolppaa lähemmäksi maalia.

Lukolle vierasottelut ovat olleet vaikeita läpi kauden. Lukon päävalmentaja Juha Vuori olikin tyytyväinen voittoon.

– Peliin lähtö oli jatkoa ensimmäiselle pelille yhdesssä. Meitä koeteltiin edelleen. Toisessa erässä nytkähdettiin eteenpäin ja tultiin takaa. Ensimmäinen iso merkki siitä, että ollaan kasvettu yhteen tässä. Ei voi olla kuin ylpeä ja tyytyväinen joukkueen voittoon.