Huhtala laukoi ensimmäisen kiinnityksen

LIIGA / Raportti
Espoossa Blues piti kiinni kotiedustaan niukalla voitolla. Voittomaalin laukoi jatkoajalla Tommi Huhtala. Tanskalaisvahdit torjuivat vakuuttavasti.

Tommi Huhtala oli vastustajajoukkueiden vaarallisin yksittäinen pelaaja viime keväänä, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki kuvaili Espooseen hankittua voimahyökkääjää ennen kauden alkua Jatkoajalle.

Vaihtelevasti loukkaantumisten sotkemassa runkosarjassa esiintynyt Huhtala nousi päärooliin myös tämän kevään playoffs-avauksessa. Painavia taklauksia. Aktiivista peliä. Ja jatkoajalla todellinen kliimaksi: napakka rannelaukaus etuyläkulmaan ja voitto kotijoukkueelle.

Lukon epäonnensoturi oli kapteeni Otto Honkaheimo, joka syötti kiekon suoraan Huhtalan lapaan. Huhtala ja puolustaja Oskari Korpikari pääsivät kahdella yhtä vastaan –hyökkäykseen. Maalivahti Simon Nielsen oli voimaton.

– Se oli sellainen asia [harhasyöttö] mitä ollaan puhuttu, että tuollaiset tilanteet pystyy pelaamaan toisella tavalla. Keskittyminen herpaantui, Lukko-valmentaja Juha Vuori sanoi.

Juuttiveskareiden Nielsenin ja Bluesin Patrick Galbraithin välisen taiston voidaan sanoa päättyneen ratkaisemattomaan. Nielsen joutui rehkimään enemmän ja tekemään suurempia torjuntoja. Päästetty maali ei tee hänestä varmaotteista Galbraithia huonompaa.

Bluesin lievästi hallitsema ottelu pysyi maalittomana 69. peliminuutille asti. Molemmilla oli paikkansa ratkaista jo aiemmin. Muutoin varsin näkymättömän pelin pelanneella Perttu Lindgrenillä oli avopaikka hieman ennen Huhtalan voittomaalia, mutta onnikin oli voittajien puolella.

– Ihan hyvä taistelu. Kolmannessa erässä vähän passivoiduttiin. Blues oli tänään onnekkaampi ja sillä selvä, Vuori sanoi.


Blues avasi niukasti paremmin.
Jussi Kivimäki

Sekava tuomarilinja

Ottelun avauserässä hämmensi ennen kaikkea tuomarilinja. Se oli pudotuspelikiekkoon hämmästyttävän tiukka. Miehiä komennettiin boksiin jatkuvalla syötöllä. Avauserässä molemmat pelasivat kertaalleen viidellä kolmea vastaan.

Blues-valmentaja Marjamäki antoi kovaäänisen palautteen laulaa ottelun aikana. Pelin jälkeen kumpikaan valmentajista ei maininnut asiasta, mutta tyytyväisiä epätasaisuuteen ei varmasti oltu.

Kärjistetysti: ensimmäisessä erässä jokainen hipaisu tiesi rangaistusta. Toiseen erään linja muuttui totaalisesti ja kentällä sai tehdä "ihan mitä tahansa".

Kapealla puolustuksella operoivan Bluesin ykköspakki Ville Varakas urakoi hurjat 31 minuuttia. Selkävaivojen kanssa kamppaillut Ari Vallinkin pelasi lähes puoli tuntia. Lukosta eniten jääaikaa kirjautti Teemu Aalto: 26 ja puoli minuuttia.

Yleisöä Espoossa oli vain reilu 3000, mutta äänekkäiden kannattajien kilpalaulanta loi halliin hyvän pudotuspelitunnelman. Espoolaiskannattajien voittolaulut raikasivat ottelun jälkeen pukukoppikäytävälle. Paikalla oli myös rennonletkeä Jussi Salonoja, joka kävi antamassa onnittelunsa Marjamäelle.

Eteenpäin

Kiekko tippuu jäähän taas sunnuntaina kello 17.

– Rauma on kova paikka. Runkosarjassa tosiaan hävittiin kaikki keskinäiset. Varmasti tulee erilainen peli. Lukko tulee alussa kovaa, Marjamäki ennakoi.

Lukko ei tee kokoonpanomuutoksia sunnuntaiksi. Se tarvitsee huomattavasti paremman panoksen ykköskorin miehiltään. Joukkue on heti selkä seinää vasten.

– Se on hyvä, nyt mitataan joukkuetta, Vuori totesi jämäkästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle