Sallinen hahmona kentän molemmissa päissä

Arto Laatikainen avasi ottelun maalihanat.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues onnistui ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaatamaan Kärpät. Voittomaalista vastasi kolmannessa erässä Tomi Sallinen, jolla oli ratkaiseva rooli myös pelin loppuhetkillä Bluesin puolustaessa maalin johtoaan.

Tomi Sallisen voitto-osuma syntyi ajassa 48:18, kun Ben Maxwell istui typerää kostojäähyään.

− Meillä oli yksi aikaisempikin ylivoima, missä oli hyvää pyöritystä. Nyt tuli toimitusta viivasta, ja pääsin nostamaan reboundin rystyltä. Tänään tuli ylivoimaan tolkkua, Sallinen näki.

Joonas Jalvannin rangaistus tarjosi Kärpille mahdollisuuden tasoitukseen. Suurta roolia myös alivoimassa nauttiva Sallinen hoiti muun kentällisen kanssa tilanteen kunniakkaasti, ja Bluesin johto piti loppuun saakka.

− Alivoimassa ollaan [Eetu] Pöystin kanssa hyvin samalla aaltopituudella. Kun ollaan pelattu koko kausi parina, on helppo lukea ajatuksia, Sallinen kiittelee.

Kärppien pelatessa pelin viimeiset minuutit kuudella kenttäpelaajalla Sallinen purki kiekon kahdesti omasta päästä niin, ettei tilanteesta tullut pitkää kiekkoa.

Kaikki ottelun maalit samaan päätyyn

Blues aloitti maalinteon avauserän puolivälissä. Jussi Makkonen voitti aloituksen Esa Pirnestä vastaan ja Arto Laatikainen rannasi välittömästi kiekon Kärppien maaliin.

Kärpistä lähimmäksi osumaa pääsi Joonas Donskoi, jonka terävä rannelaukaus osui hyökkääjästä katsottuna oikeaan tolppaan.

Toisessa erässä Kärpät onnistui. Tehokas kiekottelu aloituksen jälkeen vapautti Joonas Komulaisen, joka laukoi suoraan syötöstä tasoitusmaalin. Avausmaalin tekijä Laatikainen oli tilanteesta myöhässä. Siitäkin huolimatta puolustaja oli pelin jälkeen Bluesin joukkueen valitsema ykkössoturi.

Blues ei onnistunut siirtymään uudestaan johtoon, sillä Jussi Rynnäs pysäytti maalin edessä yksin päivystäneen Matti Järvisen yrityksen.

Kolmannessa erässä molemmat pääsivät pelaamaan ylivoimaa, mutta vain Blues onnistui. Joukkueen puolustuspeli oli sen jälkeen vahvaa, eikä Kärpät päässyt toistamiseen tasoittamaan. Bluesin maalivahdin Jani Niemisen heikko purku tarjosi Kärpille hyvän tilaisuuden, mutta muuten vierasjoukkueen parhaimmistoon kuulunut Mika Pyörälä ei onnistunut ohittamaan maalin suulle takaisin ehtinyttä Niemistä.

− Oliko sitten viides päivä reissussa syynä vai mikä, mutta ei päästy liikkeelle peliin niin kuin pitäisi. Kakkoserässä saatiin parannettua peliä ja kolmannessakin erässä olimme 5-5-pelissä parempia. Vastustaja teki kuitenkin yhden ylivoimamaalin ja me ei, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki näki.

− Tyytyväinen täytyy olla kolmeen pisteeseen. Kärsivällisyys riitti odottamaan tilaisuutta, mikä tuli sitten ylivoimalla. Kärpät sai vielä muutaman paikan ja saatiin sydämentykytyksiä yleisölle, Bluesin luotsi Jyrki Aho arvioi ottelun ratkaisuhetkiä.

Sarjaohjelma on heittänyt joukkueet vastakkain myös lauantain kierroksella. Se on tuttu asetelma, sillä peräkkäisten pelien kohtaamiset näiden joukkueiden välillä nähdään jo neljännen kerran runkosarjassa, lukuisien pudotuspelisarjojen lisäksi.

− Voiton arvo mitataan vasta huomenna. Niin lyhyt aika seuraavaan peliin, ettei tätä kerkeä maiskuttelemaan, Sallinen totesi.

Tuplapelit samaa vastustajaa vastaan ovat yleisesti Sallisenkin mieleen.

− Se on kiva juttu. Näissä on usein playoff-henkeä mukana. Tänäänkin oli hyvävauhtinen peli, ja mentiin päästä päähän. Itsestä tuntui hyvältä, toivottavasti se näytti myös katsomoon siltä.