Blues-kapteenin hölmöily lähellä maksaa voiton

LIIGA / Raportti
Blues oli askeleen edellä vauhdikkaassa kamppailussa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoon Blues tulitti Kärpät-vahti Johan Backlundin vaihtoon, mutta espoolaiskippari Camilo Miettisen ulosajo päästi oululaiset peliin mukaan. Bluesin johto riitti kuitenkin 4-3-voittoon.

Jo viidenteen peräkkäiseen voittoon pelannut Blues on laukonut kuudessa ottelussa yhteensä 25 maalia. Vuosi sitten samaan maalimäärään vaadittiin 13 peliä.

– Onnittelut Bluesille. Blues pelaa hyvää, monipuolista jääkiekkoa - mielestäni parasta viiteen vuoteen. Pohjana edelleen taistelu, mutta paljon aiempaa enemmän kiekollista peliä, kärppäkäskijä Hannu Aravirta antoi tunnustusta.

Lauri Marjamäki oli syystäkin tyytyväinen Bluesin alkuun. Espoolaisten tehoketju värkkäsi avausmaalin toisella peliminuutilla, kun Teemu Rinkinen napautti kiekon sisään Niko Niemisen syötöstä.

– Valmentajana aina tietenkin miettii joukkueen valmistautumista. Todella ammattimainen oli tänään, ekalla vaihtokierroksella ensin (Tomi) Sallisen kentältä kolme taklausta ja vaihdon jälkeen 1-0 taululle.

Blues karkasi tavoittamattoman oloiseen johtoon toisessa erässä, kun Kristian Kuusela ja Juuso Ikonen osuivat ylivoimapelissä. Kärpät oli avauserän lopulla päässyt paremmin peliin mukaan. Blues käytti paikkansa hyvin, mutta tilanne oli hieman epäoikeudenmukainen kärppänäkökulmasta.

– Aika helposti mielestäni Blues teki maalinsa. Muutamia meidän virheitä kentällä ja maalilla. Valtava yritys oli koko ajan, kyllä tästä löytyy paljon hyvääkin. Olisimme ansainneet enemmän - ei epäilystäkään, Aravirta harmitteli tulosta.

Niin Aravirta kuin Marjamäkikin antoivat tunnustusta Kärppien väkevälle karvauspelille. Blues joutui Henri Laurilan saaman puujalan takia pelaamaan viidellä puolustajalla, ja vieraat paineistivat sinipaitoja juuri oikealla tavalla.

Miettisen ulosajo oli kääntää pelin

Bluesin sijaiskapteeni Camilo Miettisen alkukausi on ollut synkkä. Hyökkääjä on ilman tehomerkintöjä ja sai tänään suihkukomennuksen taklattuaan Julius Junttilaa hölmösti selästä.

– Oikeudenmukainen tuomio, mutta ei Miettinen yleensä tuollaisia tee. Näitä tulee joskus pelissä. Onneksi Junttilalle ei käynyt pahemmin, Marjamäki sanoi.

Marjamäki ei allekirjoita pohdintaa siitä, että kapteeniuden tuomat paineet olisivat myötävaikuttaneet Miettiselle harvinaiseen tempaukseen.

– En usko. Totta kai kapteenius on hänelle iso asia, jota haluaa kantaa kunnialla. Voi olla että se on pelisuorituksessa näkynyt, mikä on ihan ymmärrettävää. Kuitenkin häneltä taas hyvä peli ja parempaa on tulossa.

Miettinen ja Bluesin ex-kapteeni Toni Kähkönen pelasivat ensimmäistä kertaa vastakkain pitkään aikaan. He muistelivat pelanneensa viimeksi toisiaan vastaan noin 12-13-vuotiaana EJK:n ja EPS:n paidassa. Kaksikko kävi alkukautta läpi hyvissä tunnelmissa.

Aravirta: Enemmänkin olisi voinut tehdä

Seuranneella ylivoimalla Kärpät oli tehokas. Jussi Jokinen, Miikka Salomäki ja Mikko Lehtonen laukoivat alle kahdessa minuutissa Kärpät maalin päähän.

NHL-vahvistuksista Jokinen pysyi muuten näkymättömissä, Jason Demersin puolustustyöskentely on jykevää. NHL-tausta näkyy vahvasti. Kärppien ykköskenttä pullistelee nimimiehiä, mutta parasta kärppää oli John Normanin nuorisoketju, joka oli loistava varsinkin perin alkupuoliskolla. Myös Bluesin nuori tehokaksikko Juuso Ikonen-Miro Aaltonen väläytteli.

Kaukalon 2. vanhin hyökkääjä, 30-vuotias Niko Nieminen oli erän alussa vienyt kotijoukkueen neljännen osuman, jonka myötä Kärpät vaihtoi maalivahtia.

Herätystoimenpide ja seurannut ylivoima veti oululaisten koneeseen lisää kierroksia, ja vieraiden paine ottelun lopulla oli kova. Bluesilla oli kuitenkin onni mukana.

– Mietin siinä aikalisän ottamista, mutta toisaalta Kärppien huippumiehet olisivat saaneet lepoaikaa. Olisi ehkä voinut ottaa, mutta pelaajat taistelivat hienosti voittoon, Marjamäki sanoi.

Espoolaisvoiton tärkeimpiäa arkkitehtejä oli hyökkääjä Kristian Kuusela. Hän laukoi yhden osuman, mutta oli esillä ennen kaikkea voimakkaiden taklauksiensa ja vahvan puolustustyönsä kautta.

Espoolaiset ovat viikonloppuna tulessa kahdesti, ensin Raumalla ja sitten kotona. Kärpät aloittaa jo tähtäämisen ensi viikon koitoksiin.

– Meillä oli paljon avopaikkoja ja tolppiakin. Pari maalia olisi voinut niistä tehdä, mutta lähdetään nyt Ouluun ilman pisteitä. Taisteluilme ja muu tämän tyyppinen täytyy säilyttää, Aravirta summaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle