Ilves katkaisi tappioputkensa

LIIGA / Raportti
Ilves onnistui katkaisemaan viiden ottelun pituisen tappioputkensa, kun joukkue haki Bluesilta kaksi pistettä. Tamperelaisryhmä kiri kolmannessa erässä kahden maalin tappioasemasta tasoihin ja voitti lopulta voittomaalikilpailuun asti venyneen kamppailun lukemin 3-2.

Kotijoukkue karkasi ensimmäisessä erässä jo kahden maalin johtoon. Blues veikin selvästi ottelun kahta ensimmäistä erää, mutta Ilves piristyi kolmanteen erään lähdettäessä ja teki tarvittavat maalit tullakseen tasoihin. Hyvin pelanneen kotijoukkueen viimeistely ontui vielä - pelaajat eivät tehneet tarpeeksi itsekkäitä ratkaisuja, vaikka paikkoja etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä oli riittämiin.

– Nähdäkseni Blues tuli alkuun kovaa. Pelasi hyvin simppeliä, yksinkertaista ja vauhdikasta jääkiekkoa, mikä tuotti meille kyllä suuria ongelmia, kertasi Ilveksen päävalmentaja Juha Pajuoja ottelun jälkeen.

Hienoja ja onnekkaita maaleja

Avauserässä syntyneet Bluesin osumat olivat kauniita. Ensin Kristian Kuusela toimitti Teemu Ramstedtin syötöstä kiekon Miika Wiikmanin selän taakse; toisessa maalissa taas Kuusela toimi syöttäjänä, kun Mikael Kurki pääsi puolittain läpiajoon ja nosti kiekon nätisti maaliin. Molemmat osumat olivat tyylikkäitä, mutta ottelun muissa maalipaikoissa joukkue harrasti vastuun siirtelyä, eivätkä pelaajat päätyneet tarpeeksi suoraviivaisiin ratkaisuihin.

Ilves teki kavennusmaalin kolmannen erän alkupuolella. Ari Vallin oli juuri ehtinyt istahtaa jäähypenkille, kun Ville Koistinen laukoi vieraiden avausmaalin ylivoimalla. Tomi Salliselta katkesi Bluesin kannalta harmillisesti maila aloituksessa ja Ilves onnistui käyttämään tilanteen hyväkseen. Tasoitusmaali syntyi joitakin minuutteja myöhemmin, ja livahti Petri Koiviston taakse hieman helpohkosti. Maalintekijänä Ryan Glenn.


Ilves tuulettaa tasoitusmaaliaan.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

– Ensimmäiseen erään saatiin ne kaksi maalia; toisessa erässä maali roikkui ilmassa, mutta ei pystytty tekemään. Ei me huonosti kolmattakaan erää pelattu, kaverilla oli siinä pari paikkaa ja molemmista teki maalin. Harmittavasti meni maila poikki siinä aloituksessa ja siitä kavennus. Tämä on maalintekopeli, meillä oli enemmän kuin riittävät paikat voittaa tämä ottelu, kotijoukkueen käskyttäjä Lauri Marjamäki pohti.

Maalitonta pyöritystä

Blues vei ottelun ensimmäisiä eriä erittäin selvästi. Joukkue pääsi myös pelaamaan runsaasti ylivoimaa, mutta Wiikman torjui maalillaan kaikki espoolaisten yritykset. Kotijoukkueen peli menikin jo liikaa pyörittelyn puolelle, eikä suoraviivaisia ratkaisuja pystytty tekemään. Jo ensimmäisessä erässä Bluesille tarjottiin erinomaista maalintekotilaisuutta, kun se sai pelata melkein kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan. Terävät ratkaisut jäivät kuitenkin puuttumaan ja Ilves selvisi tilanteesta hyvällä alivoimapelillään.

Aivan varsinaisen peliajan lopussakin espoolaisille avautui hyvä tilaisuus pistää ottelu pakettiin, kun se sai pelata jälleen melkein kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan. Jatkoajan alkuunkin hetken aikaa jatkuneet rangaistukset Ilves kuitenkin onnistui selvittämään, eikä viisiminuuttisen jatkoajan aikana nähty maaleja lainkaan.

– Meillä oli kahteen kertaan viidellä kolmea vastaan ylivoima, että hyviä tilaisuuksia oli kyllä. Tyhjästä maalistakin meni ohi pari kertaa. Pikkusen vielä siirrellään vastuuta, itsekkäämpiä ratkaisuja pitäisi tehdä. Eihän pelaajat tahallaan huonosti pelaa, kyllä ne ihan tosissaan yrittää, ja kyllä se sieltä vielä menee. Tänään ei vaan pystytty tekemään, vaikka paikkoja luotiin riittävä määrä, Marjamäki tarinoi.

Voittomaalikilpailussa ratkaisuksi jäi lopulta Ville Koistisen osuma. Pirteästi esiintyneen Kuuselan onnistunut yritys ei riittänyt, kun Bluesilta sekä Camilo Miettinen että Tommi Huhtala epäonnistuivat omissaan.

Helpottava voitto

Vieraiden valmentaja kertasi peliä ottelun jälkeen helpottuneena, ja pisteet lämmittivät Pajuojan mieltä.

– Jääkiekko on mielenkiintoinen peli, siinä voi näköjään tapahtua kaikenlaista. Kaksi erää oltiin ihan jyrän alla, sitten saatiin muutamia muutoksia tuohon meidän pelaamiseen ja sitä kautta lisää itseluottamusta. Kyllähän me vähän lahjana saatiin tämä voitto. Mutta maalivahtipeli ja alivoimapeli, ne olivat tänään ne tärkeimmät, valmentaja tuumi.

Voitto oli ainakin lievä helpotus pitkän tappioputken päätteeksi.

– Aina valmentajaa helpottaa, kun pinnoja tulee. Se, että onko tappioputkia vai ei; ei me siitä mitään paineita oteta. Lasketaan vaan pinnoja, joita tulee taulukkoon. Mutta kyllähän tämä tärkeä voitto meille oli. Meillä on ollut pelejä, joissa ollaan oltu parempia ja hävitty, joten kyllä otan mielelläni välillä tämmöisenkin vastaan.

Marjamäki taas oli tyytyväinen Bluesin peliin, vaikka menetetyt pisteet toki harmittivat.

– Pelattiin tänään jopa mielestäni kauden parasta lätkää, erinomaista hyökkäyspeliä. Sen verran pitää nähdä metsää puilta, että ihan vaarallista kiekkoa pelattiin, sitä ei vaan palkittu tällä kertaa. Pelaajien puolesta harmittaa, ettei tullut kuin yksi piste. Mutta tämmöistä tämä on, homma jatkuu tästä taas, Marjamäki sanoi.

Blues jatkaa otteluitaan lauantaina, kun se matkustaa naapurikaupunkiin Jokerien kotiareenalle. Ilves taas kohtaa perjantaina toisen helsinkiläisryhmän, kun joukkue saa Tampereelle vieraaksi HIFK:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle