Ässien lomailu jatkui

LIIGA / Raportti
JYP jatkoi Ässien joulutauon jälkeistä vaikeaa taivalta, kun hurrikaanipaidat hakivat Porista 4-2-voiton. Jyväskyläläiset olivat pelin kaikilla osa-alueilla patapaitoja edellä, mistä palkintona olivat ansaitut kolme pistettä. Ottelun tehomiehenä hääri 1+1-tehot kerännyt Sami Vatanen.

JYP otti vahvan kiinnityksen voittoon jo ottelun avauserässä. Patapaidat olivat suurissa vaikeuksissa aktiivisesti liikkuneiden ja taklanneiden jyväskyläläisten kanssa. Erinomaista peliä avauserässä esittäneet Jyrki Ahon suojatit saivat pikaisen palkinnon painostukselleen, kun Harri Pesosella oli ottelun alkuminuuteilla helppo työ siirtää tolpasta kimmonnut kiekko tyhjään maaliin. JYP lisäsi johtoaan vielä erän loppupuoliskolla, kun jatkuvasti vaarallisia tilanteita ässäpuolustukselle aiheuttanut Sami Vatanen veivasi jyväskyläläiset 2-0-johtoon hienon yksilösuorituksen päätteeksi.

– Kahteen viime otteluun olemme ottaneet hyvän otteen heti alkuun. Ennen kaikkea olemme itse ottaneet otteen ja päässeet peliin hyvin kiinni tunnetasolla, kiitteli JYP-luotsi.

Viime kierroksella ruman 0-7-tappion kärsinyt Ässät jatkoi lomatunnelmissa myös kotikaukalossa. Joukkue ei ollut valmis JYPin kovaan alkurynnistykseen, vaan oli auttamatta tilanteista jäljessä kilpakumppaniaan. Varsinkin ässäpuolustuksella oli aika ajoin suuria vaikeuksia aktiivisesti karvanneiden hurrikaanipaitojen kanssa. Ässävalmentaja Karri Kivi ei ollut tyytyväinen suojattiensa otteisiin.

– Meidän piti olla terävinä ottelun alussa ja ratkaisuhetkillä, mutta se ei onnistunut. JYP tuli kovaa päälle, eikä meidän taso vain riittänyt.


JYP-puolustus kellisti Ässien hyökkäykset.

Toinen erä tasaisempaa

Toisessa erässä ottelu muuttui tasaisemmaksi. JYP jäädytti peliä eikä hyökännyt enää yhtä aktiivisella otteella, jonka myötä patapaidat pääsivät otteluun yhä paremmin mukaan. Ässät ei kuitenkaan löytänyt avaimia maalinteon aloittamiseen, kun jykevästi esiintynyt jyväskyläläispuolustus ei päästänyt porilaisia hyville maalintekopaikoille. Viimeisimpänä lukkona toimi mainiosti torjunut Riku Helenius.

– Vaikeista hetkistä pitää selvitä ja nyt niistä selvittiin. Helenius otti tärkeitä torjuntoja vaikeilla hetkillä, kiitteli Aho.

Ässähyökkäyksestä puuttuivat mielikuvitus sekä tahto, minkä vuoksi JYP-puolustuksella oli suhteellisen helppo työ pitää porilaiset poissa maalipaikoilta. Ässien hyökkäysarsenaali oli entistä enemmän Stephen Dixonin johtaman ketjun varassa, kun Joel Armia on nuorten maajoukkueen mukana Kanadassa. Sekä Antti Mäkilä että Patrick Yetman koittivat onneaan Armian paikalla.

– Yritimme hakea toimivia koostumuksia. Ensimmäisen erän jälkeen piti tehdä jotain. Yetman oli pirteä, mutta tulosta ei tullut. Juha Järvenpäältä loistava suoritus. Oli joukkueen paras, vaikka oli maannut kaksi viimeistä päivää sängynpohjalla, kommentoi Kivi pelaajien suorituksia.

Ässät herää mukaan taisteluun

JYP näytti iskevän lopullisen ratkaisun ottelulle kolmannen erän alkuminuuteilla, kun Juha-Pekka Hytösen ohjaus muutti JYPin johdon jo 3-0:aan. Ässät kuitenkin nousi voittokamppailuun vielä mukaan, kun Radek Smolenak yllätti Heleniuksen ja toi porilaiset kahden maalin päähän. Kristian Kudrocin kova lyöntilaukaus nosti patapaidat vielä maalin päähän, mutta lähemmäs jyväskyläisiä porilaisjoukkue ei päässyt. Ässien ilme ja peli muuttuivat paremmaksi ottelun edetessä kohti loppua, mutta JYP-puolustus kesti lopun painostuksen.

– Meillä on viimeisestä kolmen pisteen vierasvoitosta jo vähän aikaa, joten tällä tyylillä pitää jatkaa. Pitää taistella ja olla kylmäpäisiä, mietiskeli Aho.

– Emme ole lähelläkään parastamme. Kevät lähenee ja ottelut ovat fyysisempiä. JYP on hyvä esimerkki kokeneesta joukkueesta, joka on monta vuotta ollut kärkikahinoissa mukana. JYP tekee pienet asiat oikein. Meidän pitää parantaa paljon, murahti Kivi.

Tuomas Santavuori jätti ottelun kesken. Ässävalmentajalla ei ollut selvää tietoa vamman laadusta.

– Ilmeisesti kyseessä on polvivamma, mutta enempää en tiedä, päätti Kivi.

Seuraavan kerran joukkueet ovat tulessa ensi viikon tiistaina. JYP saa vieraakseen TPS:n, kun taas Ässien pitkä vierasotteluputki alkaa Tampereella, jossa Ilves isännöi patapaitoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle