Verta, luita ja harmaita hiuksia

LIIGA / Raportti
Porin Ässät selätti Hämeenlinnan Pallokerhon värikkäiden vaiheiden jälkeen 5-3-lukemin. Ottelu tarjosi yleisölle viihdettä ja joukkueiden valmentajille lisää harmaita hiuksia. Tuomarina toiminut Teemu Salminen joutui ottelussa koville ja jakoi yhteensä neljä ottelurangaistusta ja yhden pelirangaistuksen.

Porissa tapahtui jälleen. Ässien ja HPK:n taisto ei pelitasollaan päätä huimannut, mutta taistelua ja irvistyksiä oli tarjolla sitäkin enemmän. Kiihkeä ottelu poiki kaksi nyrkkytappelua. Illan odotetuin parivaljakko Pasi Nielikäinen ja kotijoukkueen lemmikki Matt Nickerson tanssahtelivat ensimmäisen erän puolivälissä.

Nickerson sai perille enemmän lyöntejä, mutta Nivalan Cowboy lassosi Nickersonin ja otti selätyksensä ansiosta pistevoiton tappelusta. Nielikäinen syyllistyi tuulettamaan railakkaasti ex-kotiyleisölleen tappeluvoittoaan, joten jälkiseuraamuksia lienee luvassa.

Toinen tanssipari löytyi Ässien Rob Hiseystä ja HPK:n David Schneideristä toisen erän viimeisillä sekunneilla. Jos ensimmäinen tappelu meni pistevoiton turvin Hämeenlinnaan, niin tämä taisto jäi niukasti Hiseyn nimiin.

Pelattiin siellä jääkiekkoakin

Tappelut sikseen. Ottelu oli hyvin tasainen ja peli olisi voinut kääntyä kummalle hyvänsä. Ässät oli HPK:ta ensimmäisessä ja kolmannessa erässä potkun verran edellä, toisen erän HPK vei puhtaasti nimiinsä. Ässät pohjusti voittonsa kolmannen erän kahdella nopealla maalillaan ja ansaitsi voittonsa. HPK:n käskijä Jukka Jalonen ei ollut ottelun jälkeen hyvällä tuulella. Hän harmitteli omiensa huonoutta ja tuomarilinjaa.

- Tämä oli huono peli meiltä, mutta vielä huonompi tuomarilta. Tuomarin täytyisi pitää homma hanskassa, minua ei todellakaan lämmitä David Schneiderin ottelurangaistus, aivan käsittämätöntä, sillä mieshän puolusti vain itseään, Jalonen suomi ottelun tuomaria Teemu Salmista.

- Ainoa positiivinen asia ottelussa oli se, että Nielikäinen pääsi selättämään Nickersonin. Kovin Ässien vaihtoaitio ja porilaiskatsomo hiljeni, Jalonen jatkoi.

Ässät aloittaa vahvasti

Ässät lähti otteluun hyvin latautuneena. Pleksit paukkuivat ja hämeenlinnalaiset jäivät ensimmäisessä erässä vaille aseita. HPK joutui turvautumaan jäähyihin ja Ässät pääsi tuloksettomasti pyörittelemään ylivoimaa. 15 peliminuutin kohdalla illan oikeudenjakaja passitti HPK:n Ville Leinon harmittoman näköisestä tilanteesta keihästämisen takia suihkuun.

Toinen erä aloitettiin maalittomasta tasatilanteesta. Ässien neljän puolustajan kokoonpano näytti väsähtävän toisessa erässä ja HPK pääsi ylivoimiensakin ansiosta myllyttämään porilaisten päädyssä.

Illan maalitehtailun aloitti kuitenkin kotijoukkue, vierasjoukkueen hyvästä painostuksesta huolimatta. Pirteästi läpi pelin pelannut Ässien Jesse Saarinen lähetti viivalta löysähkön rannelaukauksen, jonka väliin porilaisten maalilinko Kristian Kuusela pääsi. Hieno ohjaus yllätti totaalisesti Karri Rämön.

Pari minuuttia ehti kulua edellisestä, kun HPK:n ylivoimapeli tuotti tulosta. Vierasjoukkueen Mikko Laine lähetti viivalta maanuoliaisen, joka yllätti pahasti maskissa olleen Juuso Riksmanin.

Ässien piristys HPK:n turma

Ässät saapui kolmanteen erään voimajuomaa nauttineena. HPK:n toisen erän suvereenista hallinnasta ei ollut tietoakaan, kun porilaiset painoivat päälle vimmatun lailla. Neloskentän (Kiilholma-Kuparinen-Forsbacka) läpi ottelun jatkunut uurastus palkittiin kolmannen erän toisella minuutilla. Kiekko ajautui hienon vaihdon jälkeen Juha Kiilholman lapaan, Ässien Iikka Törnvallin epäonnistuneen laukauksen johdosta. Vapaaksi jätetty Kiilholma pääsi sijoittamaan kiekon Karri Rämön längistä sisään.

Edellisestä ehti kulua tasan minuutti, kun porilaiset iskivät jälleen. Ässien Tuomas Takala sai Mikko Rauteen uurastuksen ansiosta kaivettua kiekon kulmasta. Takala löysi maalin eteen unohdetun Matti Kaipaisen, joka sijoitti rystyvedon Rämön vartioiman maalin ylänurkkaan.

Ottelu näytti ratkenneen, kun kotijoukkueen Kristian Kuusela lisäsi ritaripaitojen tuskaa 4-1-maalillaan, kun ottelua oli jäljellä seitsemän minuuttia. HPK pääsi kuitenkin kaventamaan Ässien saatua jäähyn viisi minuuttia ennen loppua. Hämeenlinnalaisten käskijä Jukka Jalonen teki pelimiesliikkeen ottamalla maalivahdin pois. Se tuotti tulosta, sillä Jukka-Pekka Laamanen pääsi sivaltamaan viivalta 4-2-kavennuksen.

Ässien kultakypärä Marko Kivenmäki pääsi kuitenkin niittaamaan viimeisen naulan Kerhon arkkuun laukomalla kiekon tyhjään hämeenlinnalaismaalin. HPK:n Petteri Wirtanen jatkoi vielä maalikarkeloa koristelemalla luvut 5-3:een.

Puhuttavaa riittää

Ottelu ei jättänyt varmasti ketään kylmäksi, tästä pelistä kuullaan vielä. Se on varma, että illan pääshow'n esittäjät Matt Nickerson ja Pasi Nielikäinen keikkuvat tappelunsa ansiosta vielä monta päivää lätkäfanien huulilla.

Nickersonin ulosajon jälkeen porilaiset joutuivat urakoimaan viidellä puolustajalla. Ässät suoriutui kuitenkin urakasta mallikkaasti. Tyytyväinen oli myös porilaisten valmentaja Mika Toivola.

- Lähdimme hakemaan pisteitä. Niitä ei tänään saatu, vaan ne otettiin. Äijää puuttui paljon kokoonpanosta, mutta pelikykyiset miehet taistelivat loistavasti, Toivola hehkutti.

Ässien valmentaja Mika Toivolalla ja HPK:n Jukka Jalosella on harmittava paikka edessään lauantaina, kun jo valmiiksi harvalukuisesta kokoonpanosta pitäisi kaivaa iskukykyinen nippu kasaan. Ässien uudet poissaolijat ovat pelissä törttöilleet Matt Nickerson ja Rob Hisey. HPK:lta sivussa on Pasi Nielikäinen ja David Schneider. Harmaita hiuksia on siis luvassa tältä saralta.

» Lähetä palautetta toimitukselle