Pelivalmius ratkaisevana erona

LIIGA / Raportti
Viiden ottelun voittoputki ei merkannut mitään, kun Ässät sai vieraita Espoosta. Blues haki ansaitusti voiton Porista.

Ottelun varsinaisella peliajalla nähtiin vain kaksi maalia. Ensimmäisessä erässä Blues siirtyi johtoon Roope Talajan röyhkeän nousun jälkeen. Ässät puolestaan tasoitti pelin ottelun kolmannessa erässä. Sami Mutanen nousi laitaa pitkin ja syötti kiekon maalin eteen tehtyään ensiksi pyörähdyksen hyökkäysalueella. Lopulta Antti Mäkilä siirsi irtokiekon maalin edestä verkon perukoille.

Ratkaisua ei syntynyt varsinaisella peliajalla, vaan ottelussa jouduttiin jatkoajalle. Jatkoajan jälkimmäisellä puoliskolla ässäpuolustus pelasi turhankin rauhallisesti ja näin Blues pääsi pyörittämään peliä hyökkäyspäässä. Lopulta Ville Lajunen laukaisi siniviivan tuntumasta, ja vielä viime kaudella Ässiä edustanut Tommi Huhtala ohjasi kiekon maalin edestä ohi Antti Raannan.

Avauserä espoolaisten näytöstä

Ässät ei ollut valmis illan koitokseen. Voittoputki ja lauantainen erinomainen esitys Jokereita vastaan veivät ilmeisesti parhaimman terän joukkueen taisteluilmeestä. Ottelun ensimmäisessä erässä patapakka oli suorastaan luokaton, kun jokainen ratkaisu oli heikko. Jopa alkukaudella loistavasti toiminut Ässien puolustus oli ajoittain tuuliajolla, kun espoolaiset pääsivät ensimmäiseksi kiinni irtokiekkoihin ja loivat useampia hyviä tilanteita.

– Me teimme tänään vähän sitä ja tätä. Me yritimme olla valmiita tähän otteluun. Mutta kuten pelistä näki, me emme olleet. Blues vei peliä täysin ensimmäisessä erässä. Tänään emme ansainneet yhtään enempää, Karri Kivi sanoi.

Toisin kuin kotijoukkue, Blues oli kaikin tavoin valmis otteluun. Heti ensimmäisen erän alusta lähtien espoolaisten esityksistä näkyi hyvä taisteluilme ja tahtotila. Parhaiten tämä näkyi siinä, että vierasjoukkue voitti ottelun alussa miltei jokaisen kaksinkamppailun. Tämän vuoksi porilaiset olivat koko ajan ongelmissa ja joutuivat rikkomaan. Blues pääsikin yrittämään ylivoimamaalia useampaan otteeseen.


Blues tuli otteluun valmiina ja taisteli voiton.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Porilaisten päivän yksi harvoista hyvistä asioista oli alivoimapelaaminen. Ässät on päästänyt tämän kauden aikana vain harvoin alivoimamaaleja, eikä illan ottelu tuonut tähän asiaan muutosta. Blues kykeni pyörittämään peliä jonkin verran Ässien päädyssä, mutta patapaidat peittivät Blues-pelaajien vedot hyvin. Espoolaisten ylivoima ei montaa maalipaikkaa luonut, ja harvoissa todellisissa tilanteissa Ässien puolustus ja maalivahti oli hereillä.

– Meille on ollut vierasottelut vaikeita, emmekä olleet saaneet kuin seitsemän pistettä kahdeksasta vierasottelusta. Nyt olimme valmiita ja pelasimme hyvän ensimmäisen erän. Meillä vain ollut tapana olla tekemättä paikoista maaleja, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi.

Ensimmäisen erän jälkeen ottelu tasoittui selvästi. Ässät pääsi ottelun kuluessa paremmin peliin mukaan, mutta puolittainen pelivalmius näkyi edelleen lukuisina harhasyöttöinä ja heikkoina ratkaisuina. Toisaalta myös Bluesin hyökkäyspeli otti takapakkia erinomaisen ensimmäisen erän jälkeen. Omassa päässä espoolaiset sen sijaan pelasivat vahvasti läpi ottelun.

Iso voitto Bluesille

Ottelussa kummankin joukkueen maalivahdit keräsivät yli 40 torjuntaa. Maalivahdit toki pelasivat hyvin, mutta ottelu ei ollut heille niin vaikea, mitä tilastot kertovat. Suurin osa laukaisuista oli vaarattoman tuntuisia ja kaukaa maalilta lauottuja.

Blues pelasi jo toista kertaa peräkkäin jatkoajalla. Viimeksi TPS vei pidemmän korren, mutta nyt oli espoolaisten vuoro ottaa mukaansa ylimääräinen piste.

– Sunnuntaina hävittiin jatkoajalla ja nyt puolestaan voitettiin. Tämä oli iso voitto joukkueelle, Marjamäki kertoi.

Patapakassa oli illan ottelussa vain vähän onnistujia. Oikeastaan vain Ässien pirteästi esiintynyt nelosketju sai luotua useampia tilanteita. Onnistujien vähäisen määrän huomasi myös Ässien valmennus.

– En muista, että onko tällä kaudella missään pelissä ollut näin vähän onnistujia, Kivi totesi.

Blues pelaa seuraavan ottelunsa jo torstaina KalPaa vastaan kotikentällään. Ässät sen sijaan ehtii valmistautua päivän pidempään ennen perjantaina pelattavaa paikalliskamppailua Lukkoa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle