Reilut jaot

LIIGA / Ennakko
SM-liigan kärkijoukkueita viime aikoina kohdanneen TPS:n otteluohjelma helpottuu hieman, kun taas Tuukka Mäntylän juuri menettäneen Tapparan arki on tasaantunut Risto Dufvan kuherruskuukauden jälkeen. Nyt ohjelmassa on joukkueiden kauden toinen keskinäinen kohtaaminen.

Kuntokäyrät

TPS otti syyskuussa vain yhden voiton, mutta lokakuussa pisteitä on tullut tasaisemmin. Seitsemässä ottelussa turkulaiset ovat päässeet pisteille viidesti ja vain Kärpät sekä KalPa ovat päihittäneet Palloseuran varsinaisella peliajalla. TPS:llä on alla muutaman kovan ottelun jakso, sillä kahden viime viikon aikana joukkue on kohdannut Ässät, HIFK:n, Kärpät, Jokerit ja sarjakärki KalPan.

Myös Risto Dufvan hellään huomaan siirtynyt Tappara on saanut oikaistua syöksykierteensä. Syyskuun viisi tappiota kuudessa ottelussa ovat lokakuun ensimmäisellä puolikkaalla kääntyneet neljäksi voitoksi kuudesta mahdollisesta. Kaksi viikkoa sitten Tappara joutui venymään Ässiä vastaan aina voittomaalikilpailuun asti, mutta muuten tilillä on lokakuulta kolme täyttä pistesaalista. TPS:ää vastaan tamperelaiset lähtevät allaan tappio, sillä perjantaina Blues nollasi Tapparan Espoossa.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen oli Tapparan ensimmäinen ja syyskuun ainoa voitto. Turkuhallissa käyty mittelö päättyi vieraiden 4-1-voittoon. Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäin sijoilla 11 ja 12, molemmat ovat keränneet 14 pistettä mutta Tappara on pelannut yhden ottelun turkulaisia vähemmän.


Tappara vierailee Turussa ilman edellisessä kohtaamisessa maalannutta Tuukka Mäntylää.

Ratkaisun paikat

TPS on alkanut löytää tasapainoa koti- ja vieraspelaamiseensa. Vieraissa joukkue on kärsivällinen, eikä höntyile turhaan hyökkäyssuunnan pelaamisensa kanssa. Turkuhallissa TPS haluaa ottaa ohjat heti alussa ja tulee kovaa päälle, minkä ovat viime aikoina huomanneet HIFK ja Jokerit. Silloin kun TPS:n alkurynnistys tuottaa aikaisen maalin, on myös ottelun loppuosa sujunut pääasiassa mallikkaasti.

Tappara matkustaa Turkuun muuttunein kasvoin. Seura näytti hyökkääjä Jacob Cepisille ovea ja Antti Kangasniemi siirtyi naapurikoppiin Ilveksen riveihin. Sisäänpäin liikennettä tuli HIFK:n suunnasta. Teemu Tallberg ja Jerry Ahtola vahvistavat Tappara-hyökkäystä, mutta merkittävin muutos tuli puolustuspäähän. Joukkueen kultakypärä, ykköspuolustaja ja tärkein pelaaja Tuukka Mäntylä tarttui tarjoukseen pelata loppukauden ajan KHL:ssä, ja Turussa Tapparan alakerrassa on jo melkoinen lovi.

Mäntylän lähdön merkitys selviää toden teolla vasta aloituskiekon pudotessa jäähän, mutta ennakkoon Tappara antaa ainakin TPS:lle suuren tasoituksen. Mäntylän suuri peliaika on jaettava muiden kesken, joten Tapparan puolustuspelille on luvassa tiistaiksi ylimääräinen haaste.

TPS:n kannalta sarjan kärkijoukkueiden kohtaamisen jälkeen Mäntylän menettäneen Tapparan kohtaaminen on jo etukäteen mieluisaa vaihtelua. Dufvalla ja parilla täsmähankinnalla vahvistunut Tappara ja järkeä otteisiinsa saanut TPS ovat paperilla tasaisia, joten sellainen lienee ottelukin.

Kokoonpanot

TPS:n sairaslistalla ovat viime aikoina olleet hyökkääjät Tuomas Suominen, Janne Hauhtonen ja aivotärähdyksestä toipuva Timo Salo, selkävammaa potenut maalivahti Marek Schwarz sekä olkapäävammainen puolustaja Miika Huczkowski. Heistä vain Huczkowski on varmuudella yhä sivussa, kun taas Suominen ja Hauhtonen nähdään kokoonpanossa tiistaina. Suomiselle ottelu on SM-liigakauden ensimmäinen.

Tapparan kokoonpanosta puuttuvat Tuomas Vänttinen ja Aleksi Elorinne. Puolustaja Viktor Ekbom, hyökkääjä Jukka Peltola ja kolme pistettä joukkueiden edellisessä kohtaamisessa iskenyt ex-TPS Antti Erkinjuntti ovat palaamassa kokoonpanoon piakkoin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Michal Birner 2 2 4
2.Tomas Mojzis 1 3 4
3.Markus Palmroth 1 2 3
4.Ryan Stone 2 1 3
5.Tapio Laakso 2 1 3
Tappara M S P
1.Tuukka Mäntylä 2 2 4
2.Jussi Makkonen 0 3 3
3.Joey Tenute 1 2 3
4.Olli Palola 1 1 2
5.Aleksander Barkov 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle