Paluu rikospaikalle

LIIGA / Ennakko
Tiistaina Turussa kohdanneet TPS ja Lukko palaavat samaan kaukaloon uuden taiston merkeissä. TPS oli voitokas tiistaina, mutta perjantain kierroksella turkulaiset jäivät nollille Lukon ottaessa 4-1-voiton. Raumalaiset saapuvat Turkuhalliin revanssi mielessään, ainoana tavoitteenaan lähes kuukauden pituisen vierastappioputken katkaiseminen.

Kuntokäyrät

TPS:n neljän ottelun voittoputki päättyi perjantaina, kun JYP nollasi turkulaiset Jyväskylässä. Sitä ennen TPS aloitti viikkonsa kotivoitolla Lukosta, ja TPS:llä onkin alla viiden ottelun kotivoittoputki.

Lukolle kuluva viikko on ollut paikallisotteluiden sävyttämä. Tiistain tappion jälkeen raumalaiset isännöivät Ässiä perjantaina voitokkaasti ja lauantaina viikko loppuu uuteen länsirannikon derbyyn. Perjantain 4-1-voitto antaa Lukolle uutta energiaa lähteä Turkuun katkaisemaan lähes kuukauden mittaista vierasotteluiden voitotonta kautta.

Tiistain ottelu oli joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen. Tuolloin pisteet jäivät Turkuun lukemin 3-1.

Ratkaisun paikat

TPS koki perjantain JYP-ottelun alla kovia menetyksiä, kun puolustajat Mario Scalzo ja Joni Tuominen, sekä hyökkääjät Tapio Laakso, Tuomas Suominen ja Toni Mäkiaho joutuivat kokoonpanon ulkopuolelle. Korvaajiksi TPS nosti omia junioreitaan. SM-liigadebyyttinsä jo aikaisemmin tehneiden Rasmus Ristolaisen ja Santtu Huhtalan lisäksi Palloseuran kokoonpanossa nähtiin Joni Seinelä ja puolustajalupaus Mikko Lehtonen.

Suuresti muuttunut kokoonpano ja uudet ketjukoostumukset näkyivät TPS:n otteissa, sillä Jyväskylässä turkulaiset joutuivat pahaan puolustustaisteluun. TPS ei onnistunut tekemään yhtäkään maalia ja hävisi laukaukset lukemin 39-57, joskin yhtä vaille puolet TPS:n kudeista eivät löytäneet tietään maalille asti.


Tiistain kohtaaminen toi TPS:lle kuudennet peräkkäiset kotipisteet.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Vaikka Palloseura oli alakynnessä lähes koko ottelun, päästivät turkulaiset vain kaksi maalia, osittain nihkeän alun jälkeen torjuntavireen löytäneen Marek Schwarzin pelastusten ansiosta. Mikäli TPS-kokoonpano ei saa toipilaitaan takaisin lauantaiksi, lienee oma kotikaukalo silti helpompi paikka pelata kuin rumpusoolojen täyttämä JYPin kotihalli.

Lukko löi perjantaina ensimmäiset ja viimeiset naulat Ässien arkkuun jo hyvissä ajoin. Lukko voitti avauserän maalein 3-0, mutta hyvän ensimmäisen erän jälkeen raumalaisten tekemisen taso kääntyi laskusuuntaan. Turussa epävarman ottelun pelannut Mika Noronen puolestaan onnistui hyvin, mikä antaa hyvän pohjan lauantaille. Lukko esitteli myös uuden hankintansa, ruotsalaishyökkääjä Björn Melinin, joka napsi heti kaksi syöttöpistettä ja pelasi yli 20 minuuttia.

Ässät-ottelun vahvan alun kaltainen startti lienee Lukon suunnitelmissa myös Turkuhallissa. TPS:kin on pyrkinyt kotihallissaan samaan, joten kliseinen avausmaalin merkitys nousee jälleen esiin.

Kokoonpanot

Vasta lauantaina Jyväskylästä palaava TPS jatkaa varmuudella ilman Laaksoa, Timo Saloa ja Miika Huczkowskia. Scalzon, Tuomisen, Suomisen ja Mäkiahon pelaamisesta ei ole varmuutta. Ryan Stonea tuskin nähdään kaukalossa vatsataudin vuoksi. TPS-maalilla aloittaa Aleksis Ahlqvist.

Lukolta sivussa ovat Mikko Kuukka, Samuli Kivimäki ja Lauri Tukonen. Perttu Lindgren ja Jere Laaksonen ovat jo lähellä pelikuntoa, mutta heidän paluuajankohtansa ovat edelleen hämärän peitossa. Perjantaina kokoonpanon ulkopuolelle jäänyt puolustaja Mitja Robar sen sijaan nähdään kettupaitojen riveissä jälleen lauantaina.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Timo Seppänen 2 3 5
2.Marko Virtala 2 1 3
3.Jarkko Hattunen 1 2 3
4.Mario Scalzo 1 1 2
5.Tomas Mojzis 0 2 2
Lukko M S P
1.Kris Beech 3 1 4
2.Otto Honkaheimo 0 4 4
3.Mark Bomersback 2 2 4
4.Jarkko Kauvosaari 0 3 3
5.Matt Generous 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle