Jokerit mittaa TPS:n nykytason

LIIGA / Ennakko
TPS:n kotiottelujen sarjassa alkaa sokeri pohjalla pikkuhiljaa näkymään, kun lauantain klassikko-otteluun luistelee levännyt ja kovassa iskussa oleva hallitseva Suomen mestari.
Kari Lehtonen, Jokerit

© Matti Liljaniemi
alt="Kari Lehtonen, Jokerit">

Ässät katkaisi torstaina Palloseuran kuuden ottelun tappiottoman putken. Eritoten tilastojen valossa liigan paras ylivoima oli umpisurkeaa ja joukkueen keskittyminen oli ala-arvoista. Viisikkopelin puutteiden vuoksi TPS:n valmentaja Kari Jalonen on uusinut ketjuja rankalla kädellä.

Vaikka TPS:n tulivoimakin on viime otteluissa osoittanut lataushäiriöitä, pahimmat ongelmat ovat olleet alakerrassa ja eritoten puolustajien peluuttamisessa. Tiistaisessa Ilves-ottelussa toisen erän jälkeen penkitetty Sergei Jergovitsh ei ole mahtunut kokoonpanoon tässäkään ottelussa.

Jokerit pääsevät puolestaan toimiin suoraan pitkän levon jälkeen. Kuudesta edellisestä ottelusta Jokerit ovat ottaneet pistettä vaille täyden pistepotin, kun Porin Ässät onnistuivat nipistämään hallitsevalta Suomen mestarilta pisteen. Viimeksi kaatui Tappara vieraissa ja Pelicans kotona.

Jokereilta on sivussa Mikko Ruutu, Ilkka Mikkola ja Toni Sihvonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle