Lisää vaikeita vieraita Tapparalle

LIIGA / Ennakko
Jani Nieminen yrittää taas saattaa entisen tutkaparinsa naurunalaiseksi.
Kuva © Jussi Kivimäki
Onko kirvesrinnoilla ja Karjalan ylpeydellä edelleen vaikeuksia saada eroa toisiinsa? Näyttääkö Aleksander Barkov närhen munat pieleen menneiden junnukisojen jälkeen? Nauraako Jani Nieminen taas viime kauden seuralleen? Näihin kysymyksiin saadaan vastauksia, kun SaiPa saapuu Hakametsään.

Tampereella pelataan tiistai-iltana taas mukiinmenevin panoksin. Tappara ja SaiPa ovat taulukossa peräkkäin juuri ensimmäisen vesirajan päällä, illan isäntäjoukkue kuudentena neljä pistettä lappeenrantalaisia perässä. Varsinkin lauantaina kaikkensa antaneelle, mutta silti niukasti hävinneelle Tapparalle olisi tärkeää pitää asemansa pudotuspeliviivan paremmalla puolella.

Joukkueet ovat esiintyneet viime aikoina melko tasapaksusti. Välimallin suorituksilla eikä edes vähän paremmalla pelillä ole ollut saumoja voittoihin, kun vastassa on ollut pelkkää valurautaa. Tappara ehti ennen kahta viimeistä tappiotaan sentään kaataa JYPin ja Kärpät, SaiPa on viiden pelin otoksella pärjännyt vain Jokereille.

Tapparan puolella Jukka Rautakorven ongelmana on ollut jonkinlaisen puolittaisen läsnäolon vaihe joka pelissä. Välillä kirvesrinnat ovat menettäneet pisteitä loppuminuuteilla, välillä avauserissä, mutta yhteistä näille jaksoille ovat olleet huolimattomuus kiekon kanssa ja nihkeä luistelu.

Pekka Tirkkosen luotsaaman SaiPankin lento on tasaantunut joulun jälkeen. Joukkue on omaksunut pelitapansa perushyvine taistelumoraaleineen ja toteuttaa sitä kelvollisesti, mutta loppiaisaaton loistava JYP ja edellisviikkoinen, ahdistuneenakin voittoon vääntänyt Pelicans olivat liikaa. SaiPan maksimiteho tuntuu heikentyneen ja on paikallaan kysyä, kuluttivatko sputnikit kaiken energiansa lokakuun synkkyydessä, kun vastustajat olivat haavoittuvaisia.

SaiPa menetti syksyllä vain pisteen kuudesta

Ottelu on taisteluparin kolmas tällä kaudella. Lokakuussa SaiPa vei niukan vierasvoiton Hakametsästä lukemin 2-1, paria viikkoa myöhemmin pisteet jäivät yhtä vaille Kisapuistoon jatkoaikalukemin 3-2. Tasainen peli lienee siis luvassa, ainakin tilastoja katselemalla.

Tappara hakee ehjää, varsinkin alusta asti hallitsemaansa peliä ja sellaiseen on tällä hetkellä myös aineksia. SaiPan on voittoon pystyäkseen tarjottava kahden miehen karvausta ja tulista luistelua varsinkin ensimmäisessä erässä.

Kohtaaminen on tamperelaisyleisölle jälleen herkkupala maalivahtipelin suhteen. SaiPan maalin suulla seisonee hyvin pelannut ykkösmaalivahti Jani Nieminen, joka taisteli viime kaudella tasapäisesti Tapparan Juha Metsolan kanssa. Miesten ensimmäisen kohtaamisen vei jatkoajalla Nieminen.

Kokoonpanorintamalla tapahtuu. Tappara hyvästeli NHL-koneeseen Jannik Hansenin, mutta saanee tilalle Aleksander Barkovin. SaiPa täydentää porukkaa pannasta vapautuvan Jaakko Rissasen muodossa. Hyökkääjä huilasi kolme ottelua.

 

Seuraa Heitä

Aleksander Barkov #16 | Florida

Keskushyökkääjä

Ei varmasti malta levätä tämän enempää, varsinkaan naurettavien MM-kisaesitysten jälkeen. Barkov palaa halusta laittaa vastustajia nippuun juuri nyt. Itsestään selvä parrasvalopelaaja koko SM-liigatiistaina.

Simon Backman # | Björklöven

Puolustaja

Brian Salcido on poissa, roolia olisi SaiPan puolustuksessa tarjolla myös kiekollisille kavereille. Backmanin peli on ollut muun joukkueen ohella mallia ihan jees, mutta maaliskuussa se riittää vain kymmenen joukkoon. Parempaan pystyisi ja varmasti aikoo pystyä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Stefano Giliati 1 1 2
2.Markku Flinck 0 1 1
3.Jere Pulli 0 1 1
4.Brian Salcido 0 1 1
5.Anssi Löfman 1 0 1

» Lähetä palautetta toimitukselle