JYP pistemetsästykseen Tampereelle

LIIGA / Ennakko
Tiistain näennäisessä kärkikamppailussa kohtaavat kaksi neljän pisteen joukkuetta, Tappara ja JYP. Pirteästi kauden aloittanut JYP halajaa pisteitä ailahtelevasti aloittaneilta kirvesrinnoilta. Aikaisemmin jyväskyläläiset ovat onnistuneet riistämään täydet pisteet TPS:ltä ja Bluesilta.

Kotijoukkue Tapparan lähtökohdat otteluun ovat vähintäänkin mielenkiintoiset. Kauden avauspelissä kaatui Ilves, mutta sen jälkeen Tappara on joutunut tyytymään tasapeleihin. Torstaina Lappeenrannasta vierailulle saapunut SaiPa tasoitti ottelun loppuhetkillä numerot 2-2 ja lauantaina Tappara menetti käsittämättömästi 0-6-johdon HIFK:n vieraana päätyen erikoiseen 7-7-tasapeliin.

JYP:n lähtökohdat otteluun ovat hieman erilaiset. Komeat taisteluvoitot Bluesista ja TPS:stä ottanut jyväskyläläisjoukkue kärsi lauantaina kirvelevän kotitappion Ässille.

– Vastaan tulee varmasti nälkäinen ryhmä. Usein joukkueet, joissa ei ole maajoukkuemiehiä haluavat erityisesti näyttää pystyvänsä pelaamaan tasavertaisesti maajoukkuemiesten kanssa. JYP on osoittanut, että pystyy voittamaan joukkueen kuin joukkueen, kuvailee Tapparan kakkosvalmentaja Kari Makkonen tulevaa vastustajaa.

Tapparalta puuttuu tasaisuus

Kotijoukkue Tapparan otteissa on esiintynyt selvää ailahtelevuutta.

- Olemme pelanneet paljon hyviä jaksoja otteluissa, mutta myös huonoja jaksoja. Otteista on puuttunut tasaisuus. Lisäksi jäähyjä pitää karsia selvästi, HIFK pääsi otteluun lauantaina mukaan meidän jäähyjemme kautta. Tasakentällisin ei meillä ollut suurta hätää, Makkonen tiivistää Tapparan alkukauden otteita.

Tamperelaisjoukkue teki lauantain otteluun muutamia kokoonpanomuutoksia. Tarvainen siirtyi pelaamaan Janne Ojasen rinnalle ja Sami Venäläinen nostettiin Barkovin rinnalle. Kimmo Koskenkorva tippui vastaavasti kolmosketjuun Esa Pirneksen rinnalle ja Ville Hämäläisen paikan toisella laidalla otti nuori Petri Koskinen. Tiistain JYP-kamppailuun ei Makkosen mukaan ole odotettavissa suuria muutoksia. Ottelussa pelaava maalivahti päätetään ennen tiistain aamuharjoituksia.

JYP:llä onnistumisia laajalla rintamalla

JYP:n leirissä ilonaiheena on onnistumiset laajalla rintamalla. Viime kauden ykköspyssy, Tomas Chlubna on onnistunut vasta kertaalleen maalinteossa, mutta hänen lisäkseen maalitilin on avannut jo viisi pelaajaa, vaikka joukkueen otteluissa ei ole suuria maalijuhlia nähty. Kahden maalin miehiä ovat hyvin kauden aloittanut Tuomas Pihlman ja Harri Sillgren.

Myös maalivahtien onnistuminen on ollut positiivinen piirre jyväskyläläisjoukkueen alkukaudessa. Tapparaan siirtynyt Mika Lehto on onnistuttu ainakin näillä näkymin paikkaamaan mallikkaasti. JYP:n maalissa on torjunut kaksi ottelua tamperelaisille tuttu Juha Pitkämäki. Tiistaina torjuntavuoroon asettunee kuitenkin Tero Leinonen, jos joukkue jatkaa maalivahtien vuoropeluutusta.

Todennäköiset kokoonpanot

Tappara

1. kenttä

Marko Ojanen - Janne Ojanen - Jussi Tarvainen

Janne Grönvall - Mikko Luoma

2. kenttä

Johannes Alanen - Aleksander Barkov - Sami Venäläinen

Pasi Puistola - Tuukka Mäntylä

3. kenttä

Kimmo Koskenkorva - Esa Pirnes - Petri Koskinen

Jyrki Välivaara - Miska Kangasniemi

4. kenttä

Jaakko Uhlbäck - Arto Kuki - Marko Mäkinen

Pekka Saravo - Ville Hämäläinen

Maalissa

Mika Lehto

(Sasu Hovi)

JYP

1.kenttä

Tuomo Jääskeläinen - Eric Perrin -
Harri Sillgren

Miika Huczkowski - Pekka Poikolainen

2.kenttä

Antti Virtanen -
Pekka Kärkkäinen -
Tomas Chlubna

Angel Nikolov -
Jyri Marttinen

3.kenttä

Pavel Vostrak -
Jarkko Immonen -
Tuomas Pihlman

Jari Korhonen -
Jani-Matti Loikala

4.kenttä

Tuomas Mikkonen - Jouni Kulonen -
Tomi Mustonen

Mikko Mäenpää -
Petri Virolainen

Maalissa

Tero Leinonen

(Juha Pitkämäki)

» Lähetä palautetta toimitukselle