Hapuileeko Tapparan käsi jo paniikkinappulaa?

LIIGA / Ennakko
Tappara on jäänyt lähtötelineisiin kaikissa pelaamissaan tämän kauden SM-liigaotteluissa ja täten koko liigakauden avauksessa. Perjantain ottelussa Helsingin Jokereita vastaan voi odottaa kiirastulen vain kuumenevan.

Kuntokäyrät

Tampereen Tappara ei näytä tällä hetkellä olevan alkuunkaan valmis SM-liigan käynnistymiseen. Kirvesrintojen oma pää on kolissut kolmessa ensimmäisessä pelissä 19 kertaa, joten merkit ovat tällä hetkellä melko huolestuttavat.

Jokerit on puolestaan aloittanut kauden odotetun vahvasti ja viimeksi kukistui HPK tylysti 6-0. Kysymys kuuluukin, miten samoin numeroin torstaina HIFK:n vieraana selkään saanut Tappara-leiri voisi pystyä yhdessä yössä kokoamaan rivinsä siihen kuntoon, että Jokerit olisi voitettavissa.

Ratkaisun paikat

Teoriat Tapparan kolmelle pisteelle ovat vähissä, mutta löytynevät joko Tapparan maalin suulta tai Jokereiden asennevammasta. Jos Jokerit eivät ole onnistuneet valmistautumaan otteluun tosissaan, on Tapparalla mahdollisuus. Toisaalta Tapparan maalivahdin olisi seisottava päällään ja sitä kautta annettava joukkueelleen mahdollisuus voittoon.


Onko perjantaina Metsolan vuoro?

Kaikenkaikkiaan Jokereille pitäisi olla pedattuna helpot täydet pisteet Tampereelta perussuorituksella, koska Tapparan paketti on sekaisin ja sillä on vielä ottelu edellisillalta rasitteena. 6-0 tappion tuoma henkinen rasite lienee tosin fyysistäkin merkittävämpi.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta sivussa on Aleksi Elorinne ja Jacob Cepis. Jokereilta kokoonpanosta puuttuu voimahyökkääjä Semir Ben-Amor. Tapparan maalinsuulla vastuu siirtynee Juha Metsolalle Jani Niemisen otettua kuusi omiin Helsingissä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Tuukka Mäntylä 1 3 4
2.Miikka Männikkö 0 3 3
3.Juha Leimu 1 1 2
4.Antti Erkinjuntti 1 1 2
5.Joey Tenute 1 1 2
Jokerit M S P
1.Teemu Pulkkinen 3 2 5
2.Ilari Filppula 1 3 4
3.Markus Nordlund 0 4 4
4.Nichlas Hardt 2 2 4
5.Jani Rita 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle