Ketä enää kiinnostaa?

LIIGA / Ennakko
Tappara ja Ilves kohtaavat kauden viimeisessä paikallispelissä torstaina. Edellisiä kohtaamisia on hallinnut suvereenisti Tappara, vaikka Ilves yhden niukan voiton veikin joulukuun lopussa. Kissapetojen leirissä varmasti toivotaankin Tapparan asennevammaa, sillä se näyttää olevan ainoa Ilveksen mahdollisuus voittaa nykykuntoinen Tappara.

Todellisia panoksiahan torstain ottelussa enää ei ole. Suuria tunteita tuskin herättää kamppailu viimeisen sijan välttäminen. Oikeastaan jääminen sarjassa viimeiseksi olisi legendaarisempaa kuin tylsä toiseksi viimeinen sija. Jos liigassa pelattaisiin karsinnat, niin tilanne tässäkin ottelussa olisi varsin poikkeava.

Tapparan panokset ovat myös lähes mitättömät. Pudotuspelipaikka on käytännössä varmistunut ja JYP tuntuu ainoalta saavutettavissa olevalta joukkueelta. Jyväskyläläisjoukkueen ohittaminen sarjassa ei kuitenkaan tuo mitään todellista hyötyä joukkueelle. Kotietu jää joka tapauksessa uupumaan ja vastustaja ratkennee muutenkin vasta viimeisellä kierroksella.

Mitä seurattavaa?

Ottelussa taitaakin mielenkiinto olla jossain aivan muussa kuin lopputuloksessa. Ilveksessä monella pelaajalla on varmasti näyttöpaikka ensi kautta ajatellen. Toisaalta myös surkeasta kaudesta huolimatta joillakin yksittäisillä pelaajilla on mahdollisuus MM-kisoihin. Raimo Helminen lienee varmasti Aravirran kuvioissa ja myös piristyneellä Viitakoskella on mahdollisuudet maajoukkueeseen.

Tappara puolestaan hioo peliään pudotuspelejä varten. Parantuneista otteista huolimatta Rautakorpi ei ole ollut täysin tyytyväinen joukkueen otteisiin. Puolustuspeli on hyvässä kunnossa, sillä viime otteluissa vastustajat eivät ole Tapparan maalilla juhlineet. Ylivoimapelissä puolestaan on vielä parannettavaa. Lisäksi mielenkiintoinen kysymys on pelaava maalivahti. Kuivalaisella tuntuu tällä hetkellä olevan ote Tapparan ykkösmaalivahdin paikkaan, onko Lehdolla näyttöpaikka torstaina?

Kannattaako peliin sitten näitä mennä tarkistamaan? Tosifani menee varmasti. Muu yleisö voi lähinnä toivoa, että paineeton ottelu tarjoaisi edes jokseenkin nautinnollista kiekkoviihdettä. Ilveksen kannattajille maistuisi varmaan myös viime kausina harvinainen paikallispelivoitto. Kahdeksas kerta toden sanoo? Ehkei kuitenkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle