Isot muutokset vastaan pysyvyys

LIIGA / Ennakko
Tamperelaisten kiekkofanien pitkä odotus päättyy perjantai-iltana Hakametsän herkulliseen paikalliskamppailuun. Asetelmat avausotteluun ovat etukäteen paitsi mielenkiintoiset, niin myös tasaiset.

Kuntokäyrät

Kumpikaan joukkueista ei ollut harjoituskaudella erityisen vakuuttava. Tappara keräsi kahdeksasta European Trophyn ottelusta vain yhden voiton ja hävisi seitsemän kertaa, joista kahdesti voittomaalikilpailussa. Ilves puolestaan pelasi kaikkiaan kymmenen harjoitusottelua, joista voittoja kertyi kolme, tappioita kuusi ja kerran pelattiin tasan. Erityisesti viimeiset kolme harjoituspeliä menivät Ilveksellä tulosten valossa heikosti.

Ratkaisun paikat

Tapparan viimekausi ei mennyt odotusten mukaisesti ja joukkueelle tehtiin sitä myöden täysremontti kesän aikana. Iso osa viime kauden vastuupelaajista vaihtoivat maisemaa ja tilalle tuli kaikkiaan kymmenen uutta pelaajaa, joiden myötä joukkueen kärkiketjut menivät aivan uusiksi. Harjoituspeleissä vahvassa iskussa olivat hyökkääjistä Jussi Makkonen, Sami Venäläinen ja Jukka Peltola. Puolustajista esillä olivat positiivisessa mielessä Juha Leimu ja Tuukka Mäntylä.


Tappara sai vahvistuksen vuosikausia Jyväskylässä vaikuttaneesta Kalle Kaijomaasta.

Ilveksellä viimekausi meni puolestaan lupauksia herättelevästi. Joukkue pelasi nuorella kokoonpanolla ja piti joukkueen rungon kasassa myös tälle kaudelle. Nyt vuotta vanhemmilta pelaajilta odotetaan vieläkin kypsempää esitystä. Hankintoja Ilves teki poikkeuksellisen vähän, mutta niissä panostettiin sitäkin enemmän laatuun ja paikallisuuteen. Vahvistukset Ville Koistinen, Martti Järventie ja Vesa Toskala lienevät suuressa roolissa jo perjantai-illassa.

Tapparan maalivahdeista sekä Jani Niemisellä ja HPK:ta saapuneella Juha Metsolalla lienee mahdollisuus vallata joukkueen ykkösmaalivahdin paikka. Molemmat heistä kantoivat harjoituspeleissä vastuuta tasaisesti. Myös Ilves on tilanteessa, jossa joukkueella ei ole päivänselvää ykköstorjujaa. Harjoitusotteluissa joukkue kokeili kaikkia neljää vahtiaan: Miika Wiikman torjui otteluissa neljästi, Toskala kolmesti, Ville Kolppanen kahdesti ja Sami Aittokallio kerran. Voi olla, että he kaikki myös saavat peliaikaa SM-liigassa kauden mittaan. Harjoituspelien perusteella kauteen lähdetään kuitenkin ensisijaisesti Toskalan ja Wiikmanin turvin.

Kokoonpanot

Tappara koki European Trophyn otteluissa pahan menetyksen, kun kapteeni Pekka Saravolta jää kaudenavaus pelaamatta polvivamman takia. Lisäksi Lekin matkassa ovat viikonlopun ajan hyökkääjät Nestori Lähde ja Joni Karjalainen. Jacob Cepisin pelikunto perjantai-iltana on vielä epävarmaa.

Ilves joutuu lähtemään avauspeliin ilman tärkeitä hyökkääjiään Masi Marjamäkeä ja Joonas Raskia. Marjamäki kärsii viime kaudella saamaansa pelikieltoa ja Rask sai viimeisessä harjoituspelissä rannevamman, jonka takia hän joutuu olemaan sivussa marraskuun maaottelutaukoon saakka.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Jesse Niinimäki 0 4 4
2.Jaakko Pellinen 3 1 4
3.Mark Lee 1 1 2
4.Matias Myttynen 1 1 2
5.Kai Kantola 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle