Perjantai-illan huumaa Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Viime kevään hopea- ja pronssimitalistit Tappara ja HPK ovat aloittaneet syksyn alkukierrokset vaihtelevissa merkeissä. Tappara jatkaa tappioitta, vaikka pelisuoritukset eivät olekaan antaneet suurempaa syytä hurraamiseen. HPK voitti sunnuntaina Jokerit, mutta kärsi torstai-iltana heikon esityksen jälkeen kotitappion TPS:lle.

Tapparan tavoite parantaa vähän kerrallaan

Nordenskiöldinkadun suoranaisen romahduksen (0-6-johtoaseman hukkaaminen) jälkeen Tappara pelasi ajoittain erinomaista jääkiekkoa Jypiä vastaan tiistaina. Kakkosvalmentaja Kari Makkonen uskoo otteiden kohentuvan edelleen HPK-otteluun;

- Meillä on peli mennyt parempaan suuntaan koko ajan, ja uskon että pystymme taas vähän nostamaan tasoa perjantaiksi. Nyt meidän kyvyt punnitaan, HPK on aloittanut sarjan vahvasti. Hyvä puntari meille.

Kolmen ottelun pelikieltonsa kärsinyt Toni Mäkiaho palaa illan ottelussa kokoonpanoon. Peliaikaa on luvassa, ja todennäköisesti ex-hpk-laitahyökkääjä viilettää kolmosketjun laidassa Esa Pirneksen vierellä.
Huomioinarviosta on, että Mäkiaho on enää viiden minuutin päästä tilaston kärkipaikkaa pitävänä legendaarisen Lalli Partisen jäähyminuuttiennätyksestä. Toivottavasti ennätys ei kuitenkaan rikkoudu illalla, ja Mäkkäri malttaa nyt pysyä kaukalon puolella;

- Mäkiaho pelaa huomenna joka tapauksessa. Pelejä on saatava alle, koska ensin mies kärsi loukkaantumisista ja sitten tuli tämä pelikielto, kommentoi Makkonen voimalaiturin tilannetta.

Tapparalla ei ole loukkaantumishuolia, ja illan maalivahtivalinnan valmennusjohto tekee vasta perjantaina päivällä. Torjuntavastuussa lienee kuitenkin Sasu Hovi, koska tähänkin asti kaksikko Hovi-Lehto on pelannut vuorotahdilla.

HPK kiukkuisena kaukaloon?

Hannu Toivonen pelaa tänään ensimmäiset liigaminuuttinsa

© Matti Liljaniemi
alt="Hannu Toivonen pelaa tänään ensimmäiset liigaminuuttinsa">

Viime kauden yllättäjäjoukkue HPK on aloittanut kauden värikkäästi. Sunnuntain kuumassa kotitaistossa joukkue selätti Jokerit 2-1, eilen torstaina TPS pyyhki Kerholla Rinkelinmäen jäätä puhtaasti 3-0.

Tsekkikynäilijä Vladimir Vujtekin lähtö Pittsburghiin on osoittautunut juuri niin rajuksi menetykseksi kuin arveltiinkin. Paikkaajaksi hankittu slovakki Jan Pardavy on keskittynyt lähinnä ottamaan tuntumaa suomalaisiin jäähypenkkeihin (41 min), eikä miehellä ole vielä pistettäkään.

TPS-pelin jälkeisissä tunnekuohuissa päävalmentaja Jukka Jalonen pohti jopa slovakkihyökkääjän jättämistä kokoonpanon ulkopuolelle perjantain ottelussa. Erittäin suurella todennäköisyydellä Pardavy askissa kuitenkin nähdään.

Myös ykkössentteri Tommi Santalan saama viiden ottelun pelikielto on luonnollisesti aiheuttanut ongelmia HPK:lle. Santalan paikalla torstaina pelannut "theorenfleurymainen" Max Kenig on tulevaisuuden nimi, mutta ei vielä lähelläkään Santalan tasoa.

Yksi asia on kuitenkin varma, HPK on avaustappion myötä todella vihainen kun se saapuu Hakametsään.

Lähimenneisyys Tapparan

Takavuosina HPK oli Tapparalle aina erittäin hankala vastustaja, etenkin vieraskentällä. Viime aikoina Tappara on kuitenkin dominoinut keskinäisiä kohtaamisia, ja HPK:n edellinen voitto Kirvesrinnoista onkin kaukaa tammikuulta 2000. Se ottelu pelattiin Hakametsässä.

Historian kellastuneiden lehtien selailusta ei ole kuitenkaan tamperelaisille mitään hyötyä illan kamppailua ajatellen. Edes viime kauden kohtaamisia on turha tuijotella, siksi paljon HPK:n joukkue on viime kaudesta uusiutunut.

Kari Makkosen mukaan on lähes yhdentekevää, että Kerho saapuu Hakametsään lyhyen palautumisajan jälkeen, ja Tapparalla on ollut aikaa huilata tiistaista asti.

- Ei siitä ole meille mitään etua, päinvastoin. Yleensä edellisenä päivänä pelannut joukkue on valmiimpana otteluun, heillä ei mene aikaa tuntuman hakemiseen. Levon merkitys on pieni, kun sarja on vasta alussa.

Tampereen pimenevässä illassa käydään siis kauden ensimmäinen taistelu Hämeen herruudesta Tapparan ja HPK:n välillä. Toivottavasti illan ottelu herättää unisimmatkin Tapparan kannattajat liigakauden alkamiseen, ja saa myös hämeenlinnalaiset suunnistamaan sankoin joukoin Hakametsään. Tunnelmaa katsomoon ja vauhtia kaukaloon!

Joukkueiden todennäköiset kokoonpanot

Tappara

1. kenttä

Marko Ojanen - Janne Ojanen - Jussi Tarvainen

Janne Grönvall - Mikko Luoma

2. kenttä

Johannes Alanen - Aleksander Barkov - Sami Venäläinen

Pasi Puistola - Tuukka Mäntylä

3. kenttä

Kimmo Koskenkorva - Esa Pirnes - Toni Mäkiaho

Jyrki Välivaara - Miska Kangasniemi

4. kenttä

Jaakko Uhlbäck - Arto Kuki - Marko Mäkinen

Pekka Saravo - Ville Hämäläinen (13.h.)

Maalissa

Mika Lehto

(Sasu Hovi)

HPK

1. kenttä

Eero Somervuori - Tero Lehterä - Antti Miettinen

Marko Tuulola - Aki Heino

2. kenttä

Jan Pardavy - Tomas Kucharcik - Janne Laakkonen

Vladimir Sicak - Teemu Aalto

3. kenttä

Erkki Rajamäki - Jyrki Louhi - Juhamatti Yli-Junnila

Tuukka Mäkelä - Tuomas Eskelinen

4. kenttä

Janne Lahti - Tatu Miettinen - Olli Sillanpää

David Printz - Max Kenig (13.h.)

Maalissa

Hannu Toivonen

(Joni Puurula)

» Lähetä palautetta toimitukselle