Tappara kaipaa sankareita – kenestä tamperelaisten Zaborsky?

LIIGA / Ennakko
Tomas Zaborsky on ollut isossa roolissa HIFK:n voitoissa.
Kuva © Jarno Hietanen
HIFK tasoitti ottelusarjan kahdella vakuuttavalla voitolla. Tapparan on löydettävä peliinsä tehoja ja asennetta selviytyäkseen välieriin. Sankarin viittaa on halukkaille tarjolla.

Edellisen ottelun ratkaisu:

Tappara on ollut hämmentävän aseeton kahdessa edellisessä ottelussa. HIFK:n aktiivinen karvaus ja erityisesti uusitun ykkösketjun hurja vire ovat olleet myrkkyä kirvesrinnoille. Kolmikko Tomas Zaborsky-Teemu Ramstedt-Joonas Rask on iskenyt kahteen peliin tehot 5+4.

Tappara taas on tuskaillut tehottomuutensa kanssa. Kahdessa tappiopelissä kirvesrinnat ovat saaneet aikaiseksi vain yhden maalin kummassakin. Molemmat Tapparan maalit ovat syntyneet takatolpalta tyhjiin. HIFK-maalivahtien torjuntavirettä kirvesrinnat eivä ole kunnolla testanneet kahdessa edellisessä pelissä.

Pääpointit viidenteen otteluun:

HIFK on löytänyt toimivan reseptin Tapparan pelitapaa vastaan. Lisäksi helsinkiläiset ovat napanneet henkisen niskalenkin kirvesrinnoista. Tappara-pelaajien turhautuminen on välittynyt joka tilanteessa katsomoon asti.

Tappara on käytännössä pakkovoiton edessä. Kukaan Tappara-leirissä tuskin haluaa mennä kuudenteen otteluun Helsinkiin kolmen ottelun tappioputkessa ja sarja katkolla HIFK:lle. Paljon pitää Tapparan pelissä kuitenkin muuttua, että viides ottelu kääntyisi tamperelaisille.

Erikoista:

Puolustuksen ja maalivahtipelin piti olla Tapparan vahvuus pudotuspeleihin lähdettäessä. Tappara on kuitenkin päästänyt pudotuspeleissä toiseksi eniten maaleja. Jussi Tapolan ja kumppaneiden on saatava joukkueen peli kuntoon kentän molemmissa päissä.

 

Seuraa Heitä

Jan-Mikael Järvinen #44 |

Keskushyökkääjä

Taitava sentteri on yksi Tapparan tärkeimpiä pelaajia kiekollisessa pelissä. Tarkkoja lättysyöttöjä kaivataan varsinkin ylivoimapelissä.

Teemu Ramstedt #46 |

Keskushyökkääjä

Ykkössentteri on ollut isossa roolissa HIFK:n voitoissa ja johtanut tehokkaasti omaa ketjuaan. Tappara-puolustuksen on löydettävä uusia aseita juonikasta sentteriä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle