Lyttääkö HIFK Tapparan jatkohaaveet?

LIIGA / Ennakko
Tampereen Tapparan haaveilu kauden jatkamisesta runkosarjan jälkeen voi pysyä elossa vain voitolla tiistaina. Vastustaja HIFK on liigan kuntopuntarissa mitattuna tämän hetken pahinta mahdollista luokkaa. Runkosarjan päätösottelussa Tapparaa vastaan asettuva Pelicans ei paljon HIFK:ta helpompi ole, joten tiistaina alkaa selvitä, löytyykö Tapparalta pudotuspeleihin pääsyyn tarvittava pieni ihme rahkeistaan.

Kuntokäyrät

Tappara on taistellut urhoollisesti pääsystä playoffeihin viime otteluissa, mutta lauantaina Ässiä vastaan hyvästä taistelusta jäi kuitenkin vain luu käteen. Panokset ovat kovat ja marginaalit pienet ja Tapparan materiaalilla pelatessa kaikkien taivaankappaleiden pitäisi olla oikeassa asennossa, jotta kausi vielä runkosarjan jälkeen jatkuisi.

HIFK puolestaan on pelannut hyvää kevätkautta. Runkosarjan voiton alkaessa olla siltä jo tavoittamattomissa, panoksena helsinkiläisillä on kotiedun säilyttäminen pudotuspeleihin. Takana on vakuuttava voitto Pelicansista ja punanuttujen itseluottamus alkaa olla kohdallaan juuri kauden ratkaisevilla hetkillä.

Keskinäisissä otteluissa HIFK on lähes poikkeuksetta jyrännyt Tapparan, lukuunottamatta viimeisintä kohtaamista Helsingissä, jossa Tappara pääsi ottamaan yllätysvoiton.


Pysyykö Tappara IFK:n perässä?
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Ratkaisun paikat

Tiistain kamppailun lähtökohdat ovat selvät. Tapparan fokus on oltava tässä ja nyt, sillä vain voitolla toiveet pysyvät elossa. Samalla kotijoukkueen leirissä toivotaan, että HIFK:n ajatukset harhailevat jo pudotuspeleissä. Silloin vieraat olisivat lyötävissä, mutta muussa tapauksessa Tapparan tiistai-illasta tulee vaikea.

Maalinteon ollessa tässä vaiheessa kautta entistä vaikeampaa, alkaa ratkaisevaan rooliin nousta kotijoukkueen ylivoimapeli ja sen vaarattomuus. Tiukka kamppailu Ässiä vastaan olisi kenties tuottanut pisteitä, jos kirvesrinnat olisivat pystyneet kapitalisoimaan ylivoimansa tehokkaammin.

Ylivoiman kaltaisen spesiaaliosaamisen puute onkin Tapparan suurin ongelma tällä hetkellä, eikä sitä voi oikein kompensoida hoitamalla muita pelin osa-alueitakaan paremmin. Tapparan on kuitenkin koitettava voittaa ottelussa kaksinkamppailuja ja ottaa mustelmia, sillä mikäli tahtoa edellämainittuun ei nyt löydy, kesäloma odottaa.

Kokoonpanot

Tapparan kokoonpano on pysynyt miltei samana viimeisimmät ottelut ja muutoksia tuskin on luvassa tiistaillekaan.Tapparan kannalta pudotuspelipaikan edessä kohoavaa seinää ei yhtään madalla se, että IFK:lla pelikunnossa saattavat olla herrat nimeltä Mikael Granlund ja Janne Pesonen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Tyler Redenbach 2 6 8
2.Ville Peltonen 3 3 6
3.Toni Söderholm 2 4 6
4.Markus Granlund 2 2 4
5.Kimmo Kuhta 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle