Kertooko kuntopuntari totuuden

LIIGA / Ennakko
Viidestätoista viimeisestä ottelustaan vain kolme voittanut TPS saapuu kiusaamaan kotijoukkue SaiPaa, joka puolestaan on "saalistanut" kolme voittoa viimeisissä kuudessatoista ottelussaan. Illan ottelusta ei siis mitä ilmeisimmin ole tulossa jääkiekon riemujuhla, kun vastakkain asettuvat kaksi kuntopuntarin kellarikerroksen joukkuetta.

Maalivahdit paljon vartijoina

Molemmilla joukkueilla on heittää maalille hyvät maalivahdit. Tomas Duba ja Jason Elliott luistelevat mitä ilmeisimmin vartioimaan joukkueidensa maaleja.

Jason Elliottin torjuntaprosentti on tällä kaudella 91,65 ja Tomas Duballa vain marginaalisesti pienempi, 91,63. Kovasti tasavertaiset miehet siis maaleja vartioivat.

TPS saattaa myöskin yllättää, ja heittää maalille nuoren Teemu Lassilan. Lassila on tällä kaudella pelannut liigassa kolme ottelua ja mukaan mahtuu yksi nollapelikin. Lassilan torjuntaprosentti on kova 93,24.

Maalit ratkaisevat

Kuten niin monissa muissakin otteluissa, myöskin tässä ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue voittaa. Mitään maalintekotalkoita tuskin on odotettavissa, mutta jokusen maalin molemmat joukkueet melko varmasti saavat värkätyksi.

SaiPalta maaleja voisi odottaa viime aikoina valitettavan usein synkässä yössä vaeltaneelta Vladimir Machuldalta. Wallu on tällä kaudella saalistanut tehot 16+16. Ihmetellä täytyy tehojen määrää, kun ajattelee Machuldan esityksiä esimerkiksi viimeisissä kymmenessä ottelussa. SaiPaa onkin pitänyt pystyssä toinen ulkomaanapu Lubomir Vaic. Vaic on pistepörssissä vain kolme paunaa maankuulun Machuldan takana. Vaic tekee ilta toisensa jälkeen pyyteetöntä ja varmaa työtä.

TPS:n ainoa kymmenen maalin ylittäjä tällä kaudella on "vanha konna" Kai Nurminen. 14 maalia kertovat omasta puolestaan sen, että Kaitsulle ei tila sovi antaa. Ville Vahalahti, Niko Mikkola ja Mikael Holmkvist saattavat tässä ottelussa onnistuessaan myöskin ylittää kymmenen maalin "legendaarisen" rajapyykin.

Jalat jalat jalat

TPS on perinteisesti pitänyt Kisapuistossa kovaa vauhtia päällä. SaiPakin onnistui alkukaudesta pitämään vauhtia päällä, mutta viime aikoina pojille on ilmeisesti laitettu lyijypuntteja nilkkoihin vauhtia hidastamaan.

Mitä luultavimmin otelun voittaja tulee löytymään siitä joukkueesta, joka saa pidettyä kovempaa vauhtia läpi pelin ja vieläpä neljällä ketjulla.

Veikkaus

Lappeenrannan kohtalaisen kolealla torilla kiirii huhu, jonka mukaan SaiPan peli on tällä hetkellä aaltoliikettä. Lauantainen hieno voitto IFK:sta vaihtui katkeraan tappioon Ilvekselle. Onko tässä ottelussa siis taas luvassa ihana voitto?

TPS on pelannut vähämaalisia otteluja. 1-0-voitto ja sitä seuranneet niukat 0-2-, 0-3- ja 2-3- tappiot eivät kuitenkaan kerro mitään tästä ottelusta, TPS on aina ollut paha pala SaiPalle.

SaiPalla on täydet mahdollisuudet ottaa molemmat pisteet tästä ottelusta. Se vaatii kuitenkin täydellisen keskittymisen koko 60 minuutiksi.

TPS on varmasti suivaantunut katkerasta 2-3 kotitappiosta Ässiä vastaan. Tämä suivaantuminen ei kuitenkaan riitä, kun SaiPa pitää molemmat pisteet Lappeenrannassa lukemin 4-2.

» Lähetä palautetta toimitukselle