Paineensietokyky testissä

LIIGA / Ennakko
Kaksi kiihkeästi viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevaa joukkuetta kohtaa perjantaina, kun SaiPa isännöi Kisapuistossa sarjataulukossa sijan perässä olevaa Tapparaa. Illan ottelussa pelaajien henkinen kantti on aiempaa suuremmassa roolissa, koska molemmille pisteet ovat jatkon kannalta elintärkeät.

Kuntokäyrät

SaiPa aloitti peliviikkonsa tiistaina Espoossa, josta joukkue haki oivan peliesityksen jälkeen tuiki tärkeät kolme pistettä. Kahdessa edellisessä ottelussa sarjan kärkijoukkueita vastaan näkynyt hienoinen väsymys peliotteissa loisti poissaolollaan ja tekeminen kaukalossa oli jälleen laadukasta Barona Areenalla.

Tamperelaisten otteet ovat viime aikoina ailahdelleet. Kotipeleistä on tullut voittoja muun muassa Pelicansista, mutta vierasotteluissa kyyti on ollut kylmää. Viikko sitten perjantaina Lukko murskasi kirvesrinnat peräti 6-0, josta sisuuntuneena tamperelaiset pitivät pudotuspelihaaveensa kasassa nuijimalla HPK:n kotonaan viikon ensimmäisessä kamppailussa.

Ratkaisun paikat

Jokainen pelaaja kentällä tietää ottelun tärkeyden taistelussa pelien jatkumisessa runkosarjan jälkeenkin. Onkin olennaista ottelun kannalta, miten joukkueet käsittelevät paineet mielessään ja pystyvät antamaan kentälle parhaan mahdollisen suorituksen. Ainakin kotijoukkueelle kasautuvat odotukset kevään ratkaisuotteluissa ovat olleet edelliskausilla monesti ylitsepääsemättömiä ja suoraan pelin tasossa näkyviä.


Löytääkö SaiPa tiet Tapparan maalille perjantaina?

Mielenkiintoa illan otteluun lisää myös keltamustien puolustajapula. Tiistaina tuomarin tönäisystä pelikiellon saanut Pauli Levokari on sivussa, joten valmennuksella riittää mietittävää paikkaajan valitsemisessa mikäli kuumetaudista kärsinyt Antti Bruunkaan ei ole pelikunnossa.

Liigan kehnoimpiin vierasjoukkueisiin lukeutuvalle Tapparalle on elintärkeää pysyä poissa jäähyaitiosta, sillä isäntien pakkopeli on ollut erittäin tehokasta etenkin Kisapuiston kotijäällä. Tiistaina maalihanat kunnolla avannut vierasjoukkue sai tärkeästä HPK-voitosta varmasti itseluottamusruiskeen, joka näkyy myös Lappeenrannassa.

Runkosarjan aiemmat kohtaamiset ovat olleet maalin erolla ratkenneita pienien marginaalierojen taisteluita, joten runkosarjatilanteen huomioiden tästä kamppailusta on lupa odottaa samanlaista. Molemmat joukkueet tukeutuvat laajaan ratkaisuosastoon, joten senkin osa-alueen merkitys ottelussa on normaalia suurempi.

Vieraiden kevään komeetta Arttu Ilomäki on huimilla otteillaan noussut liigatietoisuuteen ympäri maata. Nuori keskushyökkääjä on summannut kahdeksassa pelissä 11 pistettä, joten isäntien puolustus saa olla varuillaan viekkaan tamperelaisen kanssa.

Kokoonpanot

SaiPa menetti edellisviikolla sairastuvalle loistavaa sesonkia pelanneen Simon Backmanin. Lisäksi sivussa ovat Riley Armstrong ja paluuta lähiaikoina kaukaloihin odottava Anssi Löfman.

Tamperelaisten sairaslista on pitkää luettavaa. Puolustajista pelin huilaavat Tommi Kovanen, Juha Leimu, Joonas Liimatainen ja Otto Räty. Hyökkääjistä sivussa ovat Tuomas Vänttinen ja Aleksander Barkov.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle