Paikallishenkeä lauantain kunniaksi

LIIGA / Ennakko
SaiPa kohtaa rakkaat lahtelaisvihollisensa alle kahden viikon sisään toista kertaa kotonaan. Maalin erolla edellisen taiston vienyt Pelicans tulee Lappeenrantaan makea sarjakärjen voitto allaan. Lyhyt palautumisaika sekä vastustajan muutos sarjakärjestä liigajumboksi antavat varmasti kotijoukkueelle omat aseensa yllättää.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue tulee viikon kolmanteen otteluun tappio allaan. Raskas länsirannikon kiertue alkoi keskiviikkona iloisesti SaiPan ottaessa täyden pistepotin pitkästä aikaa Porin Isomäestä. Hyvä vierasvire katkesi kuitenkin seuraavana päivänä jäähyjen sävyttämässä ottelussa Raumalla vierastappioon.

Keltamustien kausi on sujunut mollivoittoisesti ja kotipelejä katselemalla siihen löytyy myös hyvä syy. Viimeisin täysi pistepotti lohkesi reilu kuukausi sitten JYPiä vastaan. Liigan huonoimmaksi kotijoukkueeksi valahtanut lappeenrantalaisryhmä on saalistanut tähän mennessä vain neljä täyttä kolmen pisteen kotivoittoa. Joulutauon jälkeen vain kuusi pistettä kokoon saaneet sputnikit ovat vielä kuitenkin iskuetäisyydellä edellä olevista Ilveksestä ja HPK:sta.

Lahden Pelicans aloitti viikkonsa nihkeällä kotitappiolla, mutta Kai Suikkasen suojatit korjasivat kurssiaan huomattavasti kärkikamppailussa KalPaa vastaan. Liigan kovimman kotijoukkueen toistamiseen voittanut lahtelaisryhmä näytti perjantaina mallia miten vieraspisteet napataan huippujoukkueelta. Kypsästi ja maltillisesti läpi kauden pelanneet pussinokat ovat viimeaikaisilla esityksillään nousemassa vahvaksi kandidaatiksi liigan kakkospaikan pitäjiksi.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä sesongilla kolmeen kertaan ja aina turkoosipaidat ovat juhlineet summerin soidessa voittoa. Syyskauden otteluissa SaiPa oli täysi vastaantulija, mutta viime kohtaamisessa peli oli hienokseltaan sputnikkien hallintaa, mutta tutuiksi käyneet maalin tappiot jatkuivat.


Kisapuistossa kotijoukkueen maalituuletukset ovat jääneet vähiin.

Ratkaisun paikat

Aina SaiPan ja Pelicansin kohdatessa on pientä lisävärinää niin kaukalossa kuin katsomossakin. Lauantai-illan taisto ei tee varmasti poikkeusta tässäkään asiassa. Isännät lähtevät otteluun raivokkaasti tietäen vieraiden perjantai-illan ottelun painolastin. Pelicans sen sijaan tietää kotijoukkueen maalinteon tuskan ja osaa varmasti käyttää lauantaina sen hyväkseen, jos kotijoukkue ei lyö paikoista kiekkoa sisään. Molemmille ottelun tärkeyttä ei voida olla korostamatta, koska taistelu sijoituksista sarjan ylä- ja alapäässä on kiivaimmillaan.

Edellisessä kohtaamisessa Justin Hodgman tehoillaan ja Niko Hovinen maalinsuulla petasivat voiton lahtelaisille. Silloin keltamustat saivat vieraiden ykköskentän kuriin, mutta ratkaisijoita löytyi laajemmalta rintamalta. Erikoistilanteilla on myös suuri osansa lauantain väännössä. SaiPan ylivoima sekä alivoima ovat tökkineet pahasti viime aikoina, sen sijaan Pelicansin erikoistilannepelaaminen on ollut varmalla tasolla. Lahtelaiset ovat liigan kolmanneksi tehokkain ylivoimalla ja toiseksi parhain alivoimajoukkue.

Maalivahtipelin tärkeyttä illan ottelussa ei voi myöskään väheksyä. Nuorten MM-kisoissa varamaalivahdin virkaa pitänyt Richard Ullberg saattaa olla hyvinkin maalilla lauantaina ensimmäistä kertaa kisojen jälkeen. Hovinen pelasi raskaan ottelun eilen, mutta on suurella todennäköisyydellä tolppien välissä myös lauantaina. SaiPan viimeistelytehokkuus on saanut jo koomisia piirteitä maalipaikkojen tuhlailun ansiosta ja siksi etenkin joukkueen ykköskentän Jarno Koskirannan johdolla on nostettava tasoaan huomattavasti kevään kynnyksellä. Pelicans on löytänyt kauden kuluessa toimivat ketjukoostumukset, joilla se etenee hyvin pitkälle myös kevääseen. Ratkaisijoita on löytynyt ja löytyy joka kentällisestä tasaisesti, jonka perjantainen KalPa-ottelu myös hyvin osoitti.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta ovat poissa pelistä kohta kaukaloihin paluuta tekevät Antti Aarnio ja Anssi Löfman. Lisäksi vahvuudesta on sivussa vähän pitempään huilaava Roberts Jekimovs. Koeajalla sputnikeissa ollut kanukkihyökkääjä Riley Armstrong hankki itselleen loppukauden sopimuksen näytöillään.

Pelicansin pelaavasta kokoonpanosta ovat sivussa hyvän alkukauden pelanneet Max Wärn sekä Pekka Jormakka. Lisäksi sivussa vaivojen takia ovat laitahyökkääjä Marko Pöyhönen sekä järkälepakki Juha-Pekka Pietilä. Riveistä saattaa mahdollisesti puuttua myös nyrkkitappelussa Kuopiossa heilunut Joonas Järvinen, jos kurinpitäjä päätyy pelikieltorangaistuksiin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Juha Kiilholma 3 3 6
2.Brian Salcido 0 5 5
3.Jesse Saarinen 2 3 5
4.Jarno Koskiranta 1 3 4
5.Petri Koskinen 3 1 4
Pelicans M S P
1.Tero Koskiranta 1 5 6
2.Ryan Lasch 3 3 6
3.Jarkko Immonen 1 2 3
4.Arttu Luttinen 0 3 3
5.Justin Hodgman 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle