Pohjoisen petolauma Sputnikien riesaksi

LIIGA / Ennakko
Tuulettaako SaiPa tiistaina kotivoittoa?
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
SaiPa joutuu heti viikon alkajaisiksi tulikuumaan testiin, kun vahvavireinen Kärpät saapuu vieraaksi Kisapuistoon. Kaksi loukkaantumisten riivaamaa joukkuetta tulevat varmasti tälläkin kertaa taistelemaan sarjapisteistä itseään säästelemättä.

Illan kiistakumppanit ovat molemmat olleet iskussa viime aikoina. SaiPa viilettää kolmen ottelun voittoputkessa, kun taas Kärpät on saalistanut pisteitä jo yhdeksästä perättäisestä kamppailustaan. Väkevien esitystensä myötä Kärpät on noussut jo runkosarjan kakkossijalle. Sarjan tasaisuudesta kertoo kuitenkin se, että seitsemättä sijaa hyppysissään pitelevät Sputnikit ovat ainoastaan kolme pistettä oululaisia perässä.

Pitkin kautta SaiPa on esiintynyt vieraissa edukseen, mutta Kisapuistossa on keltamustilla ollut nihkeämpää. Kahdessa viime kotiottelussaan se on kuitenkin pystynyt nappaamaan voitot niin KalPasta kuin Ässistäkin, molemmista tosin vasta voittolaukauskilpailussa.

Myös SaiPan sairastuvalta kantautui vaihteeksi positiivisia uutisia, kun Per Savilahti-Nagander palasi pelikentille perjantain Tappara-ottelussa. Myös joukkueen ykköspakin Brian Salcidon paluu tositoimiin on lähellä. Joukkueen tärkeimpien yksittäisten puolustajien voisi olettaa tuovan tehokkuutta ja vaarallisuutta myös SaiPan pitkin kautta pahasti takkuilleeseen ylivoimapelaamiseen.

Saako Kärpät kaipaamansa revanssin?

Kauden avauksesssa kotitappion juuri SaiPalle kärsinyt Kärppä-miehistö luisteluttaa Kisapuiston jäälle varsin tulivoimaisen arsenaalin. Juha-Pekka Haataja pitää hallussaan pistepörssin kärkisijaa Ivan Humlin kärkkyessä kolme pistettä perässä. Myös NHL-apu Kyle Turrisin kanssa on SaiPan syytä olla alati varpaillaan.

Kärppien vaarallisuudesta kertoo omaa kieltään myös joukkueen maalisuhde: se on sarjan eniten osumia iskenyt joukkue, eikä omissakaan ole liiemmin kolissut, sillä vähemmän päästettyjä löytyy ainoastaan sarjakärki JYPin sarakkeesta.

Vahvavireiset veräjänvartijat

Lauantaina Kärpät nollasi oivan alkukauden pelanneen Bluesin Julius Junttilan kypärätempun siivittämänä. Maalin suulla Johan Backlund taasen pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

SaiPa sen sijaan on huilannut aina perjantaista, jolloin se haki täydet pisteet Tampereelta väännettyään Tapparan kanssa tasaisesti. SaiPa-maalilla Jani Nieminen venyi jälleen useisiin huipputorjuntoihin, ja antaa tämänhetkisellä vireellään joukkueelleen mahdollisuuden taistella illasta toiseen voitosta.

Vieraitaan selvästi nimettömämpi nippu ei viime aikoina varsinaisesti ole maaleilla mässäillyt, vaikka pisteitä laariin on kolissutkin mukavasti. Tiivis puolustuspelaaminen ja huippuvireinen Nieminen saattavat silti olla tälläkin kertaa ne aseet, joilla vaarallinen Kärppä-hyökkäys tehdään aseettomaksi.

Kakkosvahdiksi SaiPassa jämähtäneen Richard Ullbergin kannalta tilanne näyttää huonommalta; nuorukainen tarvitsisi näytönpaikkoja palauttaakseen hieman hukassa olleen itseluottamuksensa, mutta Niemisen jatkaessa nähdyn kaltaisia otteitaan, voi Ullbergin peliaika olla kortilla.

Seuraa Heitä

Julius Junttila #13 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Jatkaako lauantaina kypärätempun iskenyt Junttila maalitehtailuaan SaiPan kustannuksella?

Per Savilahti-Nagander #88 |

Puolustaja

Sairastuvalta palannut puolustajakolossi tuonee piristysruiskeen SaiPan tahmeaan ylivoimaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle