Joko nyt onnistaa myös kotona?

LIIGA / Ennakko
Lappeenrannassa kohtaavat lauantaina SaiPa ja JYP. Sarjajumboksi valahtaneen SaiPan edellisestä täyden pistepotin kotivoitosta on ehtinyt kulua puolitoista kuukautta. Sarjassa seitsemäntenä oleva JYP on esiintynyt ailahtelevasti, mutta saapuu Lappeenrantaan vakuuttava voittopeli takanaan.

Kuntokäyrät

SaiPa päätti tiistaina viiden ottelun tappioputkensa upealla voitolla Porissa Ässistä ja haki pisteen Tapparan kotiluolasta, mutta vielä alkukaudella kovan kotijoukkueen mainettaan palautelleen SaiPan kone on yskinyt pahasti Kisapuistossa. Joukkue on hävinnyt peräti seitsemän edellistä kotiotteluaan. Jokohan olisi aika lopettaa konttaus kotiyleisön silmien alla?

Vierailevana tähtenä Lappeenrannassa lauantaina esiintyvä JYP on ailahdellut, sillä kuuden ottelun voittoputki vaihtui orastavaan tappioputkeen, mutta edellisestä kolmesta ottelustaan jyväskyläläiset ovat voittaneet kaksi. Viimeksi kaatui ylivoimaisen esityksen päätteeksi perjantaina Tappara aivotärähdyksestä toipuneen Jani Tuppuraisen neljän tehopisteen illan siivittämänä.


SaiPan pelaajilla on riittänyt mietittävää.
Turo Ulvinen - http://www.thudesign.com

Ratkaisun paikat

JYPin suoritus Tapparaa vastaan oli niin vahva, että hurrikaanipaitoja voi pitää lauantain ottelussa ennakkosuosikkina. Joukkue tuntuu saaneen jälleen juonesta kiinni, sillä JYP hallitsi jo edellistä otteluaan vieraskentällä KalPaa vastaan, vaikka niukka tappio tulikin.

Myös SaiPa on ollut kenttätapahtumissa tämän viikon otteluissa niskan päällä, mutta joukkuetta on vaivannut lähes surkuhupaisaksi käyvä tehottomuus. Lauantain ottelusta voinee povata tasaista ja ratkaisut nähtäneen erikoistilanteissa. Molempien joukkueiden ylivoima on viime aikoina tökkinyt pahasti ja alivoima toiminut, joten vähämaalinen kamppailu ei olisi yllätys.

JYP mätti kuusi maalia perjantaina, joten SaiPan tavoin tehottomuudesta kärsinyt jyväskyläläisryhmä saattoi aukaista ketsuppipullonsa korkin onnistumisten myötä. Mustapaitainen kotijoukkue tarvitsisi pikaisesti samanlaista maali-iloittelua, mutta joukkueen hyökkääjien ratkaisut tekopaikoissa ovat olleet b-junioritasoisia.

Kokoonpanot

SaiPan sairastuvan puolella tilanne on hyvä, sillä loukkaantuneena on ainoastaan vaikean alkukauden loukkaantumisineen kokenut Antti Aarnio.

Kotijoukkueen osalta paras tilanne on kuitenkin maalin suulla, jossa torjuntavastuun on viime aikoina kantanut Richard Ullberg. Nuorten SM-liigassa kauden aloittanut Ullberg on esittänyt hienoja otteita edustuksen paidassa ja jatkanee maalilla myös lauantaina.

Jyväskyläläisten osalta tilanne on vielä parempi. Joukkueen sairastupa on tyhjä ja Riku Helenius torjui kauden kuudennen nollpelinsä perjantaina. Torjuntavastuun saanee SaiPaa vastaan Joni Myllykoski.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Elmeri Kaksonen 1 2 3
2.Richard Lintner 1 2 3
3.Brian Salcido 1 2 3
4.Ville Koho 0 2 2
5.Markku Flinck 1 1 2
JYP M S P
1.Jani Tuppurainen 2 4 6
2.Éric Perrin 1 3 4
3.Harri Pesonen 1 2 3
4.Antti Jaatinen 3 0 3
5.Tuomas Pihlman 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle