Pelicans hakee onnistumisia TV-ottelussa

LIIGA / Ennakko
Kotijoukkue Pelicans on yhdeksässä ottelussa saanut kasaan vain kolme pistettä. Niillä joukkue on liigassa vihoviimeisenä. Niukat tappiot pitäisi nyt kääntää voitoiksi. Hockey Night -ottelussa Lahteen saapuu Rauman Lukko.

Peli-ilo kateissa?

Voitto olisi lahtelaisille todella tarpeen. Playoff-viiva alkaa olla turhan kaukana, vaikka kausi on vasta alussa. Tiukat pelit ovat poikkeuksetta kääntyneet tappioiksi ja se alkaa ennen pitkää rassata joukkueen henkeä.

Kahdessa viime ottelussa Pelicans on kärsinyt maalin tappiot Jokereita ja Bluesia vastaan. Valmentaja Petteri Hirvonen kävi pelaajien tavoin Blues-pelin jälkeen kuumana kuin hellakoukku. Tuomareiden arvostelemiseen Hirvonen syyllistyy harvoin, mutta nyt pettymys purkautui ymmärrettävästi. Nyt pitää kuitenkin keskittyä oleelliseen ja kanavoida energia kentälle.

Joonas Jääskeläinen on varmuudella sivussa. Lisäksi eriasteisia kolhuja on ainakin Jani Keinäsellä ja Jussi-Antti Reimarilla. Kapeasta materiaalista pitää nyt nousta uusia vastuunkantajia. Maalilla aloittanee polvivaivasta alkukauden kärsinyt Mikko Rämö. Pasi Kuivalainen saa näin ansaittua lepoa.

Lukko taittoi tappioputkensa

Lukon joukkueen runko pysyi hyvin kasassa viime vuodesta ja nuoret pelaajat ovat nyt vuotta vanhempia ja kokeneempia. Kausi alkoi hyvin, mutta sitten tuli neljän ottelun tappioputki, jonka raumalaiset katkaisivat perjantaina HPK:n kustannuksella.

Lukon kolme kanadalaista Jason Ulmer, Jason Cipolla ja Quinn Hancock ovat esiintyneet varsin värittömästi, mutta valmentaja Ismo Lehkonen onkin useassa yhteydessä korostanut kolmikon merkitystä joukkuepelaajina.

Suuressa roolissa pelaa maalivahti Petri Vehanen, joka on hyvänä päivänään maaginen. Myös Pasi Saarela on kokeneena kettuna tärkeä lenkki Lukon joukkueessa.

TV-ottelut usein Pelicansin heiniä

Tämänkertainen peli toimii parhaimmillaan TV-mainoksen tavoin. Molemmat joukkueet ponnistelevat kehnojen yleisömäärien kanssa ja nyt on paikka näyttää, minkälaista viihdettä jäähalliin vaivautujille on tarjolla.

Varsin useasti Pelicans on näyttänyt juuri Hockey Night -peleissä parasta osaamistaan. Jos historia toistaa itseään, madaltuu Petteri Hirvosen verenpaine sunnuntaina melkoisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle