Pelicans hakee avausvoittoaan

LIIGA / Ennakko
Viidestä ottelustaan vain yhden pisteen saalistanut Pelicans saa vieraita Jyväskylästä. Jyp aloitti kautensa kahdella komealla voitolla, jota seurasi kaksi niukkaa tappiota.

Tiukat pelit kääntyneet tappioiksi

Kotijoukkue Pelicans on Oulun romahdustaan lukuun ottamatta pelannut tiukkoja otteluita, joissa lopun käsikirjoitus on ollut samanlainen. Kovuus ja päättäväisyys ei ole riittänyt kääntämään tiukkoja pelejä lahtelaisten eduksi. Alkukaudesta maksellaan näitä oppirahoja ja kahtena viime vuonna toisenlaiseen menestykseen tottuneen kotiyleisön kärsivällisyys on kovilla.

Pelicans on saanut pelinsä kulkemaan vain ajoittain. Onnistumisia pitäisi pian tulla pisteiden muodossa, ettei nuori joukkue joutuisi pahempaan takalukkoon heti alkukaudesta.

Joonas Jääskeläinen palannee Pelicansin vahvuuteen. Hänen panostaan tarvitaankin, sillä ykköskenttään ei ole toimivaa koostumusta ilman Joonasta löytynyt. Alkukauden parasta lahtelaiskenttää johtanut Jani Keinänen satutti Lappeenrannassa etusormensa. Toivoa sopii, ettei kuvauksessa löydy murtumaa. Runkopelaajien loukkaantumisia ei Kaani-kalusto kestä.

Jyp aloitti kauden komeasti

Kauden ennakkoarvioissa Jyp sai tavanomaiseen tapaansa lunta tupaan ja kaiken maailman kvasi-asiantuntijat sijoittivat Jyväskylän ylpeyden armotta liigan häntäpäähän. Asiantuntijat saivat nenilleen, kun Jyp voitti selityksittä kaksi ensimmäistä otteluaan ja viikko sitten liigan kärkiottelussa kohtasivat Jyp ja Ässät.

Kahta voittoa seurasi kaksi niukkaa tappiota. Jyp on kuitenkin osoittanut olevansa vaarallinen vastus mille tahansa joukkueelle.

Keltanokkavalmentajat vastakkain

Pelicansin Petteri Hirvonen ja Jypin Matti Alatalo aloittivat molemmat ensimmäisen kautensa liigajoukkueen päävalmentajina. Kokemusta molemmilla herroilla toki on paljonkin, mutta vastuuvalmentajan ilot ja surut kristallisoituvat molemmille vasta tämän kauden aikana.

Matti Alatalon liigataival alkoi kahdella komealla voitolla. Petteri Hirvonen metsästää vielä ensimmäistä sulkaa inkkaripäähineeseensä.

Kotiyleisö vaatii tuloksia, tai...

Lahtelaisyleisö on tunnetusti kärkäs äänestämään jaloillaan, jollei menestystä tule. Suurimmat paineet Pelicansille tulevatkin kotiyleisön suunnalta. Pakkovoitosta ei pitäisi puhua, mutta kieltämättä tämä peli on kotijoukkueelle elintärkeä. Seuraavina Pelicans saa vastaansa Tapparan ja Jokerit. Noista peleistä pistekin olisi hyvä saavutus.

» Lähetä palautetta toimitukselle