Ensimmäinen kahdesta

LIIGA / Ennakko
Pelicans ja Jokerit aloittavat kahden peräkkäisen ottelun tammikuun tasauksensa Lahdessa. Kun joukkueet kohtaavat kaksi kertaa, ensin perjantaina ja sitten lauantaina, syntyy varmasti viihdyttävää ja yleisöön menevää kiekkoviihdettä.

Kuntokäyrät

Kummatkin joukkueet käyvät tiukkaa taistelua pudotuspelien kotiedusta. Pelicans hamuaa varmasti myös ottaa kiinni KalPaa. Jokerit taasen haluaa pudottaa pelikaaniparven lennoltaan ja kivuta itse kohti kärkikolmikkoa.

Jokerit pelasi keskiviikkona Bluesia vastaan häviten rangaistuslaukauksilla noustuaan sitä ennen pelissä Teemu Pulkkisen maaleilla kahden maalin takaa-ajosta tasoihin.

Lahtelaiset voittivat tiistaina kotonaan Rauman Lukon. Raumalaiset pystyivät tasapäisesti haastamaan Pelicansin ja pussinokkien tärkein pelaaja olikin maaliin hälytetty Joonas Kuusela, joka kesti ensimmäisen erän hermoilunsa jälkeen Lukon maalintekoyritykset.

Pelicansin ja Jokerien viime kohtaamisessa Helsingissä lahtelaiset veivät ottelun nimiinsä lukemin 2-4. Joukkueitten viimeisimmässä kohtaamisessa iskettiin kaksi maalia kumpaisenkin joukkueen maalivahdin taakse ensimmäisen kuuden minuutin sisään, joten tarkkana on kummankin joukkueen oltava, ettei vastustaja pääse rokottamaan aivan ottelun alkuun.

Ratkaisun paikat

Joukkueitten aikaisemmat ottelut ovat menneet tasan 2-2, joten kummallakin joukkueella on hyvät mahdollisuudet ottaa tärkeät kuusi pistettä.

Oman suuren lisänsä tuo lauantaina pelattava Helsingissä pelattava ottelu. Perjantaina syntyvät taisteluparit ottavat lauantainakin siis yhteen ja vauhtia on kaukaloon taatusti luvassa. Mainittakoon myös, kun Pelicans pelasi viimeksi helsinkiläisjoukkuetta vastaan kaksi peräkkäistä ottelua perjantaina ja launtaina, syttyivät ensimmäisessä ottelussa lämmenneet tunteet liekkiin paljon puhutun joukkotappelun muodossa. Kuitenkin näitten joukkueitten välisessä ottelussa uhka tällaisen tapahtuman alkamiseen on häviävän pieni.

Jokerien Jarkko Ruudulla on varmasti hyvä paikka lämmittää Pelicansin pelaajia, hyvänä esimerkkinä lahtelaisten hyökkääjä Justin Hodgman. Kanadalainen sai joukkueitten alkukauden kohtaamisissa kunnon maistiaisen Ruudun ärsyttävästä pelityylistä ja pelasi niissä kohtaamisissa kaukana omalta tasoltaan, kun hermot olivat kireällä kuin viulunkieli. Viime kohtaamisessa Hodgman näytti kuitenkin että hän osaa pelatakin. Mies iski kaksi maalia, joista toinen oli ottelun voittomaali. Tätä kaksikkoa kannattaa seurata.

Kummallakin joukkueella on laittaa hyvä vahti maalinsuulle, kun ykkösveskareina löytyvät sellaiset miehet kuin Niko Hovinen ja Eero Kilpeläinen. Hovinen huilasi viime ottelun kuumeen takia, joten mahdollista on myös, että Pelicansin maalilla aloittaa perjantaina Joonas Kuusela. Kuusela pelasi mainiosti Lukkoa vastaan, mutta Jokerit voi luoda miehelle kovemmat paineet.

Kuusela on pelannut tällä kaudella jo kerran Jokereita vastaan, kun mies vaihdettiin Hovisen tilalle, kun tämä oli päästänyt neljä maalia ensimmäisessä erässä.


Joonas Kuusela on pelannut jo kertaalleen Jokereita vastaan tällä kaudella.

Kokoonpanot

Lahtelaisista kaukalosta pysyvät poissa pitkäaikaispotilaat Pekka Jormakka, Max Wärn, Marko Pöyhönen ja Ilkka Pikkarainen. Muuten kokoonpanot tuskin suuremmin muuttuvat.

Jokereilta puolestaan Antti-Jussi Niemi, Ilari Filppula, Riku Hahl ja Semir Ben-Amor eivät pelaa ottelussa. Teemu Henritius on kuumeessa, ja hänen tilallaan pelaa Markus Hännikäinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Jarkko Immonen 3 3 6
2.Vili Sopanen 2 2 4
3.Markus Seikola 2 2 4
4.Tero Koskiranta 0 4 4
5.Justin Hodgman 1 3 4
Jokerit M S P
1.Teemu Pulkkinen 3 3 6
2.Janne Lahti 4 2 6
3.Jarkko Ruutu 2 3 5
4.Teemu Eronen 0 5 5
5.Ben Eaves 2 3 5

» Lähetä palautetta toimitukselle