Tärkeitä ja vähemmän tärkeitä pisteitä

LIIGA / Ennakko
Jatkuuko Pelicansin lento?
Kuva © Janita Onnelainen
Kuuden joukkoon pyrkivä Lahden Pelicans kohtaa perjantaina kotonaan ensisijaisesti kunniaansa puolustavan HPK:n. Irtopisteitä ei Hämeenlinnaan ole luvassa.

Joukkueet lähtevät otteluun täysin erilaisista lähtökohdista, sillä Pallokerhon toivo selviytymisestä pudotuspeliviivan paremmalle puolelle on hyvin pieni. Pelicansilla pelissä on ainakin kotietus Villi kortti  -kierrokselle. Sarjataulukossa sijat 7.-10. ovat vain kolmen pisteen sisällä, joten runkosarjan viimeisillä kierroksilla nähdään kovaa kamppailua.

− HPK:lla on vielä saumat päästä kymmenen joukkoon. Sieltä on myyty kärkimiehiä pois, mutta eivät ne vaikuta joukkueeseen. Muut pelaajat saavat nyt vastuuta, esimerkiksi [Otto] Paajanen ja [Teemu] Rinkinen ovat olleet esillä, tuumii Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta.

Pelicans sai tiistaina Tampereelta kotiinviemisiksi ainoastaan yhden pisteen, mutta peli oli tasaistakin tasaisempi. Hämeenlinnalaiset voittivat tiistaina Kuopiossa sarjajumbo KalPan. Oranssipaidat saivat helpottavat kolme pistettä, mutta muutaman päivän takaisesta 4-0-voitosta on turha hakea asetelmia perjantain kamppailuun.

Aravirta kertoo joukkueen valmistautuvan koitokseen hyvin. Suora pudotuspelipaikka houkuttaa myös lahtelaisia.

− Niinhän se on, että pelit vähenevät ja pidot paranevat. Taistelemme kynsin ja hampain, haluamme olla kuuden joukossa.

Pelicans niskan päällä

Lahtelaiset ovat vieneet tällä kaudella nimiinsä joukkueiden kaikki keskinäiset kamppailut, mutta usein vain parin maalin erotuksella. Aravirran mukaan HPK on sopinut tällä kaudella Pelicansille ainakin pisteiden valossa.

− Tosin pelit Ilvestä vastaan eivät ole olleet yhtään huonompia. Niissä periaate on ollut maali sinne, maali tänne. Molempien kanssa pelit ovat olleet hyvin samanlaisia, Aravirta miettii.

HPK-luotsi Pasi Arvonen jakoi mietteitään Jatkoajalle seuransa A-nuorten kohdatessa Pelicansin Villi kortti -kierroksen ensimmäisessä osaottelussa.

− Meillä ovat kulmahampaat esillä. Taitaa olla Pelicans ainoa joukkue jota ei olla tällä kaudella voitettu.

Arvonen oli tyytyväinen edustusjoukkueen esitykseen Kuopiossa.

− Ihan ok peli alla. Eka erä oli tosi hyvä, vaikka loppupuolella vähän lässähti. Vastuunkantajia on nyt noussut Ville Viitaluoman ja Jere Sallisen lähdettyä. Pikkuisen kiikastaa vielä valoa tunnelin päässä.

Pelihuumori on säilynyt kopissa.

− Nämä asiat käsiteltiin silloin puhumalla. Kyllähän se [avainpelaajien myynti] kirpaisi tosi paljon, mutta ne asiat on käyty läpi.

HPK:lla on julkistettuna 13-14 kenttäpelaajan sopimukset ensi kaudeksi. Osa pelaajista pelaa ensi kauden sopimuksesta HPK:ssa tai muualla.

− Nämä ovat niitä hyviä paikkoja näyttää. Kukaan ensi kauden sopimuspelaajista ei ole puhunut haluavansa pois. Paikkoja on joka tapauksessa edelleen avoinna junioreille ja nykyisille pelaajille. Taitoa tarvitaan kuitenkin ennen kaikkea kahteen ensimmäiseen ketjuun.

Onnistujamaalivahdit vastakkain

Pelikaanilauma oli tauolle lähdettäessä päässyt uuteen lentoon. Pelicans oli saanut ylivoimansa paremmalle mallille ja löytänyt uusia ratkaisijoita. Tiistainen peli Ilvestä vastaan osoitti, ettei lento ole ainakaan laantumaan päin. Myös sairaslista lyhenee hyvää vauhtia. Aravirta kertoo, että Pelicansilla on kevättä varten jopa "särkymisvaraa".

− Sopasen Vili on perjantaina mukana, hän on iso osa maalintekoamme. Tuomas Santavuori on tulossa takaisin ja Tomi Pekkala on jo kunnossa. Pavel Rosa on menossa eteenpäin, mutta ei pelaa vielä perjantaina.

Lahden perjantaihin on tuskin luvassa maali-iloittelua, sillä molempien joukkueiden maali on tarkkaan vartioitu. Oranssipaitojen maalilla on nuorten maailmanmestari Juuse Saros, Pelicansin maalia puolestaan vartioi itsevarmuutta saanut Jere Myllyniemi

Lähteekö Pelicans voitolla yöhön ja yllätyksellä kuuden joukkoon? Vai viritteleekö HPK hurjaa loppukiriä? 

Seuraa Heitä

Antti Bruun #23 |

Puolustaja

Puolustaja teki KalPaa vastaan huomioitavat tehot 1+2. Antako Bruun perjantainakin joukkueelleen lisäpotkua?

Ilkka Pikkarainen #84 |

Laitahyökkääjä

Kovana pelaajana tunnettu Pikkarainen on auttanut joukkuettaan myös tehojen muodossa. Hyökkääjä muodostaa toimivan kakkoskentän Tommi Paakkolanvaaran ja Janne Ritamäen kanssa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Antti Bruun 3 2 5
2.Teemu Rinkinen 1 2 3
3.Tuomas Vänttinen 2 1 3
4.Otto Paajanen 1 2 3
5.Joonas Vihko 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle