Sarjakärki HPK Pelicansin kimppuun

LIIGA / Ennakko
Hämeenlinnan Pallokerho saapuu Lahteen viiden ottelun voittoputki allaan. Joukkue esittää liigan parasta kiekkoa ja voittaa mitä todennäköisimmin runkosarjan. Vastustaja Pelicans sen sijaan taistelee Ilveksen kanssa jumbosijan välttämisestä.

Pelicans ei voi tällä hetkellä ylpeillä suorituksillaan. Joukkueen tilille kertyy vain tappioita, vaikka muutama ottelu sitten kaikki näytti kääntyneen parempaan suuntaan, kun joukkue voitti peräjälkeen sekä Kärpät että Lukon. Tämän jälkeen on kuitenkin alkanut taas alamäki ja viimeiset kolme ottelua ovat taas olleet tappiollisia. Pohjanoteerauksena joukkue hävisi tiistaina sarjajumbo Ilvekselle täysin hengettömällä pelillä.

Torstai on toivoa täynnä, mutta kaiken järjen mukaan Pelicansilla on erittäin vähän toivoa napata edes yksi piste HPK:lta. Otteiden pitää muuttua radikaalisti ja ehkä valmentaja Petteri Hirvosen puhuttelu herättääkin joukkueen taistelemaan. Myös materiaalisia ongelmia on, kun Joonas Jääskeläinen joutui nivusleikkaukseen. Lisäksi Jan Latvala oli poissa ainakin ottelusta Ilvestä vastaan.

Pirteintä peliä on esittänyt ketju Toni Saarinen – Jani Keinänen – Jussi-Mikko Makkonen sekä ykkösketjun Toni Mäkiaho. Maalissa Mikko Rämö on pelannut vähintään kohtalaisesti, mutta ei ole pystynyt ilta illan jälkeen todellisiin unelmapeleihin.

HPK varmistelee runkosarjan voittoa

HPK:n tahti ei ole pahemmin hyytynyt marraskuussa alkaneen hurmoksen jälkeen. Voittoja tulee jatkuvasti, eikä edes pelätyn SMS-ketjun epäonnistuminenkaan ole katastrofi, sillä myös muut ketjut pystyvät ottamaan ratkaisijan roolin. Kun myös maalivahtipeli toimii hyvin, ei joukkueessa ole heikkoa lenkkiä ja se onkin yksi suurimmista suosikeista SM-liigan mestariksi tänä vuonna. Runkosarjan mestaruus on jo sinettiä vaille valmis.

HPK:n vahvuus on nimenomaan vahvassa hyökkäyspelissä. Joukkueella on kaksi loistavaa ketjua ja niiden takana vielä yksi ratkaisuihin pystyvä ketju. Uusimmat hankinnat, Jaroslav Balastik ja Martin Strbak ovat olleet todellisia vahvistuksia ja lisänneet entisestään joukkueen iskukykyä. Puolustus on Strbakin tulon jälkeen ollut huomattavasti varmempi.

Viime otteluiden tehokkain on ollut Tomas Kucharcik, mutta hänen takanaan on monta miestä, jotka ovat yltäneet lähes samoihin tehoihin. Torstain ottelun pitäisi olla sarjakärjelle kohtalaisen helppo, vaikka aivan parhaalla asenteella ei joukkue matkaan lähtisikään.

HPK hyökkää, Pelicans sinnittelee

Ottelun kaava on melko selkeä, ainakin edellisten kohtaamisten perusteella. HPK hyökkää laajalla rintamalla ja Pelicans yrittää puolustaa mahdollisimman tarkasti ja iskeä vastahyökkäyksistä. Mikäli HPK tekee ensimmäisen maalin, ovat lahtelaiset todella pahassa pulassa. Jos mitään ihmeempää ei satu, sarjakärki vie pistepotin mukaansa ja on entistä lähempänä runkosarjan voittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle