Ääripäät vastakkain

LIIGA / Ennakko
Perjantaina Lahdessa kohtaavat kaksi hämäläisjoukkuetta, joiden tiet runkosarjan alkumetreillä ovat olleet täysin erilaiset. Ruosteessa oleva HPK pyrkii ponnistamaan voitolla pois liigan jumbopaikalta ja korkealla liihottava Pelicans puolestaan koettaa vankistaa paikkaansa SM-liigan kärkijoukkueena.

Kuntokäyrät

Alkukauden suurimmaksi yllättäjäksi ja kuumaksi puheenaiheeksi noussut Kai Suikkasen johtama Pelicans raivasi tiensä tiistaina SM-liigan piikkipaikalle. Lahtelaisryhmä on parantanut otteitaan jatkuvasti, lukuun ottamatta yhtä notkahdusta, joka sattui 4.10 Kuopiossa, kun KalPa jyräsi pelikaaniparven peräti 6-1. Kahdesta viimeisestä pelistään Pelicans on kuitenkin napsinut täydet pisteet.

HPK:n kauden aloitus on ollut synkkää korpivaellusta. Yhdestätoista ottelusta hämeenlinnalaiset ovat onnistuneet puristamaan vain seitsemän pistettä. Tällä hetkellä kolmen ottelun tappiokierteessä painiskeleva Pallokerho sai kokea viimeisimmän tappionsa keskiviikkona Ässien käsittelyssä.

Joukkueet ovat kohdanneet jo kerran runkosarjan aikana. Tuolloin Hämeen derby päättyi Pelicansin hyväksi 1-4.

Ratkaisun paikat

Pelicansin menestyksen yhtenä merkittävänä osa-tekijänä on ollut tasainen ja tulivoimainen hyökkäysarsenaali. Lahtelaisten ykkösnyrkkinä toimivan Tero Koskirannan johtaman vitjan tehokkuuden salaisuutena ovat olleet huolellinen, tarkka ja kekseliäs syöttöpeli. Myös Justin Hodgmanin suoraviivainen kakkoskentällinen on ollut viime aikoina pitelemätön, kuten kyseisen ketjun tiistaisessa Ilves-voitossa tekemät kolme maalia todistavat.

Hämeenlinnalaisille on tuskin luvassa puolivaloilla pelailtavaa hyssyttelyottelua, sillä Pelicans on esittänyt kotikaukalossaan erittäin nopeatempoista, suoraviivaista ja armotonta pelityyliä. HPK:n on vastattava Pelicansin luisteluvoimaiseen peliin ja uskaltava haastaa liigan kärkijoukkuetta omien vahvuuksiensa kautta, eikä antaa Pelicansille mitään ilmaiseksi.


Pelicans vei pisteet joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

Pallokerhon puolustus on vuotanut pahasti kauden alun aikana ja hämeenlinnalaisjoukkue onkin päästänyt eniten maaleja koko sarjassa tähän mennessä. Vierailijoiden kannalta olisi tärkeä pitää oma pää puhtaana ottelun ensimmäisen erän ajan, koska hyvän alun kamppailulle saadessaan Pelicans voi muodostua täysin pysäyttämättömäksi vastustajaksi HPK:lle.

Erikoistilannepelaamisessa Pelicans on edellä vierailijoitaan. Mastokaupunkilaisten alivoima on ollut tilastollisesti liigan parasta, ja takkuilevassa ylivoimapelissäkin on alkanut näkyä parantumisen merkkejä. HPK:n erikoistilannemiehistöt eivät ole saaneet taas ihmeitä aikaan ja HPK:n ylivoima ja alivoima ovat molemmat liigan heikoimpien joukossa.

Kokoonpanot

Pelicansin loukkaantumishuolet ovat pian historiaa. Tommi Paakkolanvaara ja Vili Sopanen ovat olleet kokoonpanossa jo parin ottelun verran, mutta Matias Loppi on sivussa luultavasti vielä noin 1-2 viikkoa.

Kerho saa liikkeelle parhaan mahdollisen kokoonpanonsa. Ainoastaan maalivahti Mikko Tolvanen oli sivussa HPK:n viimeisestä ottelusta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Max Wärn 4 1 5
2.Justin Hodgman 1 4 5
3.Ryan Lasch 1 3 4
4.Jarkko Immonen 1 3 4
5.Joonas Järvinen 0 3 3
HPK M S P
1.Arsi Piispanen 5 0 5
2.Jukka-Pekka Laamanen 2 3 5
3.Niko Nieminen 1 3 4
4.Janne Laakkonen 0 3 3
5.Alex Leavitt 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle