Sillasta nousseiden ensikohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Seitsemän pelin rasittamat joukkueet Pelicans ja Blues kohtaavat Lahdessa ensimmäisessä välieräottelussa. Ottelu on historiallinen, sillä se on ensimmäinen Lahdessa pelattu välieräottelu ikinä.

Ratkaisun paikat

Sekä Pelicans että Blues taistelivat itsensä sillasta välieriin. Blues nousi 3-0 tappioasemasta 3-4-voittoon KalPaa vastaan tehden SM-liigahistoaa ja Pelicans selätti Kärpät noustuaan 1-3-tappioasemasta. Henkistä kanttia molemmilla joukkueilla siis löytyy kaikkien äkkikuolemapelien perusteella.

Joukkueet pääsevät lähtemään sarjaan tasaväkisinä, sillä molemmat pelasivat seitsemän ottelun puolivälierät. Blues tosin pelasi Villi kortti -kierroksella myös kolme ottelua Lukkoa vastaan, joten väsymys voi alkaa näkyä espoolaisten otteissa.


Tällä kaudella joukkueiden kohtaamiset ovat olleet Blues-voittoisia.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Molempien maalivahtipeli on ollut kunnossa pudotuspeleissä. Antti Ore torjui voittoon KalPasta, mutta hyviä otteita esittänyt Patrick Galbraith saattaa myös saada näytönpaikan. Niko Hovinen on sairastelunsa jälkeen väläytellyt loistavia otteita lahtelaisten maalilla.

Hyökkäyksessä Pelicansilla löytyy ehkä Bluesia enemmän taitoa Justin Hodgmanin, Ryan Laschin ja Vili Sopasen muodossa. Bluesilla Roope Talaja, Jari Sailio ja Tommi Huhtala tuovat kokoonpanoon lisää voimaa ja röyhkeyttä. Sarjan edetessä tämä vastakkainasettelu voi korostua.

Kokoonpanot

Pelicansilla on sivussa pitkäaikaispotilas Jan Platil. Pekka Jormakka voi ottaa kokoonpanossa paikan Vili Sopaselta tai Ilkka Pikkaraiselta.

Bluesilla sivussa on Camilo Miettinen, jonka solisluu murtui ottelusarjassa KalPaa vastaan. Ari Vallinin pelikunto on arvoitus. Jani Hakanpää, Petri Lammassaari ja Petri Koivisto ovat loppukauden poissa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Ryan Lasch 2 6 8
2.Jan Latvala 4 2 6
3.Tero Koskiranta 2 3 5
4.Radek Smolenak 3 1 4
5.Arttu Luttinen 3 1 4
Blues M S P
1.Mika Hannula 1 5 6
2.Joakim Eriksson 1 5 6
3.Toni Kähkönen 3 2 5
4.Roope Talaja 4 0 4
5.Juuso Ikonen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle