Pelicans saa vieraita Espoosta

LIIGA / Ennakko
Lahdessa kiekkokausi käynnistyy, kun Pelicans saa vieraakseen Espoon Bluesin. Mastokaupungissa kytee kiekkobuumi, joten tyhjälle hallille ei joukkueiden tarvitse pelata. Pisteistä taistelee kaksi nälkäistä ja näytönhaluista joukkuetta, joten mitään ei ole jaossa ilmaiseksi.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Pelicans oli harjoituskaudella erinomaisessa tikissä. Kolmetoista pelattua ottelua ja vain yksi tappio. Tuo tappio tuli juuri Bluesia vastaan, joten espoolaiset ovat osoittaneet vaarallisuutensa. Viime kaudesta lahtelaisten osakkeet ovat kuitenkin selvässä nousussa.

Blues puolestaan kärsi neljä tappiota ja otti neljä voittoa. SM-liigajoukkueista vain Ässät onnistui kukistamaan sinipaidat. Vierailijoiden otteet kaukalossa ovat olleet toiveita herättäviä.

Harjoitusottelut ovat kuitenkin vain harjoitusotteluita. Todellinen kunto mitataan vasta, kun kiekko tippuu jäähän.

Ratkaisun paikat

Lahtelaisyleisö löytää varmasti tiensä hallille torstaina. Ensimmäisessä pelissä onkin usein enemmän tunnetta ja tahtoa kuin järkeä ja taitoa. Molempien joukkueiden pitää siis pystyä pitämään paletti kasassa. Valmistautuminen otteluun onkin todella tärkeä. Latautuminen ei saa mennä yli, mutta tilanteesta saatava energia on ammennettava ja suunnattava pelikentälle oikealla tavalla.

Pelicans hyökkäyksen syömähampaan harjoituskaudella toiminut LLL-ketju hajosi, kun Matias Loppi loukkasi nilkkansa. Viimeisessä harjoitusottelussa Justin Hodgman otti Lopin paikan ja hoiti tonttinsa onnistuneesti. Yhden ottelun perusteella ei kuitenkaan voida vannoa toimivan ykköskentän nimeen, joten pieniä kysymysmerkkejä pyörii Pelicans-hyökkäyksen yllä. Ratkaisuvoimaa on siis tarvittaessa löydyttävä alemmista kentistä.


Pelicansilla ja Kai Suikkasella on kovat näytönhalut.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Nuorentunut Blues saapuu Lahteen varmasti nälkäisenä ja täynnä näytönhalua. Yhdellä osa-alueella pussinokat ovat kuitenkin selkeästi Espoolaisia edellä. Niko Hovisen jääminen Lahteen takaa sen, että maalivahdista voittaminen jää harvoin kiinni. Iiro Tarkki puolestaan nosti kytkintä Espoosta. Korvaajaksi hankittiin Petri Koivisto, jolla on suuret saappaat täytettävänä.

Kummankaan joukkueen peli ei ole vielä tässä vaiheessa kautta täysin uomissaan. Ratkaisevaan rooliin astuvatkin luultavasti yksittäiset virheet ja niiden hyödyntäminen. Huonoja syöttöjä ja merkkausvirheitä tullaan näkemään varmasti.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta on liiga-avauksesta poissa nilkkansa loukannut Matias Loppi. Pelicans-puolustajista Juha-Pekka Pietilä ja Joonas Hurri on lähetetty Heinolaan. Heille seuraa tekee myös Sami Blomqvist.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Joonas Järvinen 0 1 1
2.Ryan Lasch 1 0 1

» Lähetä palautetta toimitukselle