Pääseekö Pelicans jo ratkaisun partaalle?

LIIGA / Ennakko
Pelicansin ja Bluesin sarjassa siirrytään kolmanteen otteluun. Kun kaksi ottelua on pelattu, ovat lahtelaiset napanneet sarjassa jo kaksi voittoa. Turkoosien on turha alkaa luulla sarjaa taputelluksi, vaikka vastapuolen spartalaisjoukkue kärsiikin poissa-oloista.

Ratkaisun paikat

Espoossa otellussa Game 2:ssa Pelicans otti matsin hallinnan viimeistelemällä paikoistaan maalit ja puolustaen tiukasti omaa maaliaan. Edes Bluesin ankara loppupainostus ei riittänyt enempään kuin yhteen osumaan, ja näin pussinokat ottivat sarjan toisen voittonsa.

Lauantain kohtaamisessa nähdää, pystyvätkö pelikaanit jatkamaan tarkkaa viimeistelyään. Bluesin tehtävä onkin estää Pelicansia rakentamasta nopeita hyökkäyksiä kohti espoolaismaalia.


Pelicans on luonut otteluissa ruuhkaa Bluesin maalinsuulle
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Joonas Kuusela korvasi jo sarjan ensimmäisessä ottelussa Niko Hovisen Pelicans-maalilla ja onnistui mainiosti tulemaan peliin mukaan. Torstain pelissä Kuusela koppasi kiekkoja vahvasti, torjuen myös muutaman huippupelastuksen Blues-pyörityksien aikana.

Jos Pelicansin kakkosvahdin pääkoppa kestää, ei turkoosipaidoilla pitäisi olla liikoja huolia maalivahtipelistä. Mutta, jos espoolaiset pystyvät horjuttamaan jännittynyttä lahtelaisveskaria jo ottelun alussa, voidaan maalilla nähdä hermoileva pelikaanivahti.

Paljon näyttää myös se, onko Blues saanut uutta vauhtia lepopäivänsä myötä. Pitkän matkan välieriin kulkeneille espoolaisille ja lahtelaisille lepopäivän luulisi tekevän hyvää.

Kokoonpanot

Vierasjoukkueelta puuttui viime ottelussa kokoonpanosta Jani Hakanpää, Petri Koivisto, Oskari Korpikari, Petri Lammassaari, Camilo Miettinen sekä Jari Sailio. Pitkä sairaslista on pakottanut siniset tekemään muutoksia joukkueeseen jatkuvasti. Torstaina joukkueen paidassa debytoi 17-vuotias Niklas Tikkinen. Lopullisen kokoonpanon näkee vasta joukkueen

Lahdessa on hieman valoisammat näkymät. Ainoa kokoonpanomenetys onkin sitä karvaampi, kun ykkösmaalivahti Niko Hovinen jatkaa lonkkansa huilauttamista. Jos kuitenkin joku tarvitsee huilin, löytyy lahtelaisten reservistä kuitenkin korvaaja.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Tero Koskiranta 2 5 7
2.Ryan Lasch 3 3 6
3.Radek Smolenak 4 1 5
4.Jan Latvala 1 3 4
5.Arttu Luttinen 2 1 3
Blues M S P
1.Joakim Eriksson 1 4 5
2.Mika Hannula 1 4 5
3.Juuso Ikonen 1 2 3
4.Joni Töykkälä 2 1 3
5.Teemu Ramstedt 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle