Lukko haastaa Tapparan

LIIGA / Ennakko
Viikon pelitauolta palaava Rauman Lukko haastaan lauantaisessa liigakamppailussa Tampereen Tapparan, joka pelaa jo toisen pelinsä vuorokauden sisällä. Perinteisesti Rauman Äijänsuo on ollut Tapparalle melko vaikea paikka pelata, joten Lukko lähteen hakemaan jatkoa kahden kotivoiton putkelle. Tappara on Lukon vieraista tähän asti vahvin ja edelleen ilman tappiota. Odotettavissa lienee tasainen ja vähämaalinen peli haastajan ja sarjakärjen välillä.

Lukko huilasi kauan, edessä viiden pelin härkäviikko

Kuten edellä todettiin, Lukon edellinen peli on viikon takaa, jolloin Äijänsuon lauantai-illan huumassa kaatui TPS. Tappara-pelistä puolestaan alkaa Lukolle todellinen koitos, kun joukkue pelaa viikon aikana viisi peliä. Matkusteluunkin joukkue perehtyy oikein kunnolla, kun putken aikana käydään Espoossa, Lappeenrannassa ja Oulussa. Kannattajien keskuudessa Lukon kummallinen otteluohjelma on herättänyt keskustelua, mutta tämä on tietoinen valinta joukkueelta:

- Tämä oli oma tahtomme. Halusimme pelata otteluja putkissa. Silloin voi välillä harjoitella, ladata akkuja ja katsella videoita peleistä, kiittelee Lukon päävalmentaja Ismo Lehkonen liigan otteluohjelmaa keskiviikon Uusi Rauma-lehdessä.

Tapparaa vastaan Lukko pääsee lähtemään melko terveenä. Puolustaja Ville Piekkolan sairasloma jatkuu ainakin viikonlopun yli, sillä jalka ei vieläkään kestä pelaamista. Muuten joukkueessa ei ole loukkaantumisia. Ketjumuutoksia tuskin on tehty voittoisan pelin jälkeen, mutta yksi pelaaja Lukosta haluaisi pelata Tapparaa vastaan. Jaakko Hagelberg rokotti A-nuorten SM-liigan pelissä viikko sitten kasvattajaseuraansa Tapparaa tehopistein 3+2 Lukon jatkoaikavoittoon päättyneessä pelissä, ja mielenkiintoista onkin ottaako Lehkonen Hagelbergin mukaan liigapeliin? Jaakkoa tosin tarvitaan A-nuorissakin kipeästi, mutta nämä näytöt pitäisi palkita.

Rauma paha paikka Tapparalle

Vaikka joukkueiden menestymisessä kautta aikain on eroa valovuoden verran vierasjoukkueen eduksi, Rauman Äijänsuo on ollut Tapparalle vuosien saatossa kohtuullisen paha paikka. Ennen lauantai-illan peliä Tappara on vieraillut SM-liigan aikana Raumalla 57 kertaa, joista voitot ovat tasan 24-24 yhdeksän pelin päätyttyä tasalukemiin. Viimeisen kymmenen kauden aikana Tappara ei ole voittanut Raumalla kuin kuusi kertaa, joten lähihistoria on Lukon puolella.

Tappara pelasi edellisen pelinsä vain vuorokausi ennen Rauman keikkaa. HPK kaatui Hakametsässä maalein 3-1 ja Tappara otti paikkansa sarjataulukon piikkipaikalla. Alkukauden peleissä Tapparan otteet ovat heilahdelleet pelin sisällä paljon, mm. viime lauantaina HIFK päästettiin takaa kuuden maalin tappioasemasta tasoihin ja väliaikaisesti ohikin. Myös JYP tiistain pelissä oli tehdä Tapparalle temput mutta kiri ei riittänyt. Tappara pyrkii kuitenkin parantamaan otteitaan pala palalta, eikä tässä vaiheessa kautta ole mitään syytä huolestua. HPK-peli oli jo melko hyvä suoritus joukkueelta.

Raumalle Tappara tulee terveenä, kun Pasi Puistolakin on mukana. Myös Toni Mäkiaho pelasi jo perjantaina kolmen ottelun pelikieltonsa jälkeen. Ennakkoon ajatellen Tappara on Lukkoa vahvempi hyökkäyksessä, puolustus on melko tasaväkinen ja maalivahtipelissä Lukko on hieman ehkä edelläkin. Tapparan vahvuutena on edelleen vahva ylivoimapeli, tässä se on kotijoukkuetta selvästi edellä. Miten sitten vierasjoukkueen isot ja raskastekoiset pelaajat pystyvät vastaamaan Lukon alkurynnistykseen, jollaisella kotijoukkue jälleen pelinsä aloittaa?

Toivottavasti raumalaiset kiekkokatsojat jatkavat kahden edellisen kotipelin malliin, ja lähtevät joukolla matsiin. Myös tampereelta lienee jälleen tulossa Tapparan kannattajia kuten yleensä lauantain peleissä, ja toivottavasti katsojat saavat rahoilleen vastinetta. Viihtyisää kiekkoiltaa!

» Lähetä palautetta toimitukselle