Lukon kotivire testiin

LIIGA / Ennakko
Lauantai-iltana Raumalla nähdään kahden hyvin kautensa aloittaneen joukkueen kohtaaminen, kun kovaan vireeseen päässyt Lahden Pelicans kohtaa kotonaan vielä voittamattomana esiintyneen Lukon. Molemmilla joukkueilla on pelit edelliseltä illalta alla, joten nopea palautuminen ja onnistumiset leveällä rintamalla nousevat illan ratkaiseviksi teemoiksi.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue on saanut loistavan alun kauteen ja kuudesta ensimmäisestä pelistä joukkue on poistunut viidesti voittajana. Sarjataulukossa kuudentena majaileva Lukko palasi Kärppiä vastaan koetun tappion jälkeen voittokantaan kaatamalla kotonaan sekä Ilveksen että JYPin. Perjantain HPK-voitto olikin jo kolmas putkeen, kun joukkue haki voiton Hämeenlinnasta kypsien esitysten päätteeksi.

Jos Lukko on aloittanut kautensa hyvin, on Pelicans syksyn komeettoja. Sarjakakkonen porskuttaa liiga-avauksessa kärsimänsä tappion jälkeen kuuden ottelun voittoputkessa. Perjantai-iltana Kai Suikkasen johtaman joukkueen vireen sai kokea Tappara, joka kaatui suvereenin esityksen jälkeen puhtaasti 4-0.

Joukkueet kohtasivat myös harjoituskaudella kahdesti, kerran Raumalla ja kerran Lahdessa. Molemmat ottelut päättyivät Pelicansin voittoon.

Ratkaisun paikat

Lukon vahvojen otteiden takana on alkukaudesta erityisesti ollut tehojen jakautuminen tasaisesti kaikkiin kenttiin. Kun joukkueen ykkösnyrkki ei ole parhaimmillaan, ovat muut kentät tukeneet kiitettävästi. Varsinkin joukkueen neloskenttä Juhani Jasun johdolla on esittänyt pirteitä otteita ja tuonut myös ratkaisuvoimaa hyökkäyspäähän. HPK-pelissä puolestaan kolmoskenttä vastasi huutoon ja pelasi kauden parhaan pelinsä vastaten myös ottelun voittomaalista Jarkko Kauvosaaren iskiessä tärkeän maalin.

Pelicansin alkukausi on ollut maaginen, ja Suikkanen on saanut luotua Lahteen tekemisen meininkiä katastrofaalisen viime kauden raunioilta. Joukkueen vahvistukset ovat pääsääntöisesti onnistuneita ja joukkueen pelissä huokuu vahva kiekollinen peli, mikä ilmenee hyökkäyspäässä monipuolisina ratkaisuina. Lukko-puolustus saakin olla tarkkana vikkelien lahtelaisten kanssa, mikäli haluaa jatkaa puhdasta kotisarjaa.


Noronen on paljon vartijana myös lauantaina

– Heillä on nyt vastaava tilanne kuin meillä kaksi vuotta sitten. Kevään pohjakosketuksen jälkeen pitää syksyllä saada heti kova draivi päälle ja palauttaa joukkueen uskottavuus. Pelicans on tehnyt laadukkaita hankintoja ja Suikkasen tulo valmentajaksi on nostanut joukkueen kiinnostavuutta selvästi, kommentoi Rauli Urama lahtelaisvieraiden alkukautta.

Mika Noronen on ollut kotijoukkueen viimeinen lukko maalinsuulla ja taannut torjunnoillaan monta pistettä jo alkaneella kaudella Lukolle. Äänekkäästi puolustusta johtava tamperelainen tuo kettupaitojen alakertaan kaivattua rauhallisuutta ja kokemusta. Kun vastapäädyssä aloittaa viimeistään tällä kaudella liigan eliittiin itsensä pelannut Niko Hovinen, ei ottelusta ole realista odottaa suurta maalijuhlaa.

Kokoonpanot

Lukon kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Lauri Tukonen ja Mikko Kuukka. Charles Bertrand sai kokea kovia HPK-pelissä jääden Tuukka Pulliaisen pahasti selkään osuneen taklauksen alle, mutta on mitä ilmeisimmin jo Pelicans-ottelussa pelikunnossa.

Pelicansilta puuttuvat nilkkavammaa poteva Matias Loppi sekä aivotärähdyksestä toipuva Tommi Paakkolanvaara. Sen sijaan kuumeesta toipunut Vili Sopanen on jälleen joukkueen käytettävissä huilattuaan Tappara-pelin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Kris Beech 4 2 6
2.Juhani Jasu 2 2 4
3.Tuomas Huhtanen 1 2 3
4.Anssi Rantanen 0 3 3
5.Teemu Aalto 0 3 3
Pelicans M S P
1.Ryan Lasch 2 4 6
2.Tero Koskiranta 2 3 5
3.Pekka Jormakka 2 3 5
4.Justin Hodgman 1 3 4
5.Markus Seikola 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle