Neljä vuotta kulunut, mikään ei ole muuttunut

LIIGA / Ennakko
Taistelu kahden pelifilosofian välillä alkaa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Lukon ja KalPan puolivälieräsarja starttaa perjantaina Rauman Äijänsuolla. Vastakkain iskevät pelissään erilaisiin asioihin uskovat joukkueet, aivan kuten neljä vuotta sitten.

Lukko ja KalPa ovat toisilleen tutut vastustajat neljän vuoden takaa keväältä 2011, kun Lukko eteni dramaattisten vaiheiden jälkeen jatkoon. Tarkemmin tarkastellen, pelaajistoa lukuunottamatta asetelma on lähes samanlainen tänäkin vuonna.

Joukkueissa on ollut vaihduntaa nykykiekon tapaan neljän vuoden aikana runsaasti. Lukon joukkueesta vain Teemu Nurmi ja Harri Tikkanen olivat mukana neljä vuotta sitten. KalPan nykyjoukkueesta mukana tuolloin olivat Toni HyvärinenJussi Timonen, Jyri Junnila, Jaakko Rissanen ja tuolloin vastakkaista osapuolta edustanut Janne Keränen. Lisäksi kuopiolaisten valmentaja on sama tälläkin kertaa, kun Pekka Virta luotsaa joukkojaan.

Myöskään pelillinen asetelma ei ole muuttunut mihinkään. Tälläkin kertaa KalPa pyrkii turhauttamaan Lukkoa pitämällä kiekkoa ja aiheuttamaan kulmapyöritysten kautta raumalaisille rangaistuksia ja maitohappoja. Lukko puolestaan pyrkii kiekonriistoihin, suoraviivaiseen maalia kohti pelaamiseen ja olemaan maalinedustan herra molemmissa päissä.

Savolaisten päävalmentaja Virta tiivisti KalPan pelillisen identiteetin osittain humoristiseen sävyyn keskiviikkona pidetyssä Liiga-gaalassa.

- Pyrimme olemaan mahdollisimman kummallisia ja hankalia, Virta letkautti.

KalPan nuori ja Liigan pudotuspeleissä kokematon joukkue joutuu kovaan paikkaan. Katseet kääntyvät nuoriso-osaston kohdalla erityisesti Kasperi Kapaseen. Hurjan määrän ratkaisupotentiaalia omaava 18-vuotias laituri on hyökkäyspäässä oivaltava ja vaarallinen, mutta pystyykö hän ratkaisuihin fyysisen ja vahvasti puolustavan Lukon kustannuksella? Jukka VoutilaisenMichal Birnerin ja Janne Keräsen varaan laskeutuu liian paljon, jos Kapasen lisäksi myös moni muu ei kaiva ylimääräistä vaihdetta silmään.

Lukon osalta ratkaisurintama on laaja. Ville Vahalahti ja Aaron Gagnon muodostavat terävimmän syömähampaan, mutta tekijämiehiä löytyy muualtakin. Kevään lähestyessä Toni Koivisto ja Janne Lahti nostivat profiiliaan ja Olavi Vauhkonen teki puolisalaa 17 maalia. Janne Niskala ja Mikko Kousa tekivät yhdessä enemmän maaleja kuin kaikki KalPan paitaa tällä kaudella kantaneet puolustajat yhteensä.

Molemmat pääsevät viikon päivät levänneinä taistoon mukaan. KalPan ei tarvitse ainakaan ensimmäisessä ottelussa antaa tasoitusta matkustamisessa, sillä kuopiolaiset lentävät perjantaina Raumalle. Se on huomattava etu verrattuna bussiin.

Käyttäjän mperhe kuva

Arvio ottelusta: Miro Perhe

Pekka Virta aloitti verbaaliprässin jo runkosarjan päätöskierroksen jälkeen, kun hän pilkkasi Lukon lentävän kahdella lentokoneella Kuopioon. Lopulta kävi selväksi, että myös KalPa ottaa siivet alleen.

Liiga-gaalassa Lukon päävalmentaja Risto Dufva vastasi olleensa liikuttunut vastustajan huolenpidosta. Se on kuitenkin fakta, että pelit ratkeavat kaukalossa, vaikka joukkueet sahaisivat halki Suomen pappatuntureilla.

Raumalaiset ovat odottaneet tätä hetkeä koko kauden. Pudotuspelit on ollut maali, johon kaikki työnteko on tähdännyt ja tästä hetkestä lähtien kaikilla jäljellä olevilla joukkueilla maali on sama: Kanada-malja.

KalPa lähtee hakemaan voittoa tutuilla aseilla, mutta salliva tuomarilinja takaa sen, että raumalaisten rikkeitä menee läpi. Lukko ottaa ensimmäisen ottelupallon itselleen varmoin ottein ja sarja jatkuu heti huomenna raumalaisten 1-0-johdossa.

Seuraa Heitä

Teemu Nurmi #17 |

Laitahyökkääjä

Pelasi tehollisesti uransa toiseksi parhaan runkosarjan. Käytettävä kokoaan hyväkseen, sillä pienikokoiset ja heiveröiset kuopiolaiset eivät häntä juuri pysty sääntöjen puitteissa estelemään. Laulaako verkko?

Tomas Kubalik #18 |

Oikea laitahyökkääjä

Tšekkihyökkääjä yksi heistä, joilta odotetaan onnistumisia. Teki päätöskierroksella maalin, mutta sitä ennen vaelsi 11 ottelua ilman tehopisteitä. Miten käy, kun edessä ensimmäiset miesten pudotuspelit vastuuroolissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle