Masentunut sarjakärki Raumalle

LIIGA / Ennakko
Keskiviikkona Raumalla nähdään jälleen kamppailu tärkeistä pisteistä, kun Lukko saa vastaansa liigakärjen Kuopiosta. Viimeisestä seitsemästä pelistä vain yhden voittanut KalPa peli on ailahdellut viime aikoina pahemman kerran. Miten lähes viikon tauko peleistä on vaikuttanut vierailijoiden peliin?

Kuntokäyrät

Lukko on pelannut viime aikoina varsin ailahtelevasti. Voittoja ja tappioita lähes tasatahtiin saalistanut raumalaisryhmä onkin sitkeästi pysynyt pudotuspeliviivan yläpuolella vaihtelevista otteista huolimatta.

Viikonlopun pelit olivat jälleen pieni lupaus paremmasta. Perjantaina Lukko nappasi tärkeät kolme pistettä Tapparalta suvereenin esityksen päätteeksi. Vaikka lauantaina lopulta tiukka tappio tulikin, oli myös Helsingin vierailu positiivismerkkinen ilta Juha Vuoren joukkiolta.

Vierasjoukkueen otteet ovat viime aikoina olleet synkkiä. Seitsemästä edellisestä ottelusta taskussa on vain yksi voitto, ja kuopiolaisjoukkue saapuu Raumalle kahden ottelun tappioputki niskassaan.

Viime torstaina joukkue koki tappion TPS:ää vastaan varsin aneemisen ja vaatimattoman esityksen jälkeen. KalPa on ehtinyt viimeisen ottelunsa jälkeen huilata ja treenata jo tovin, joten on mielenkiintoista nähdä, millaisella jalalla kuopiolaiset keskiviikkona peliin tulevat.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. KalPa oli kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa parempi. Lukko puolestaan voitti tammikuun alussa Kuopiossa pelatun kamppailun.


Lukon ja KalPan kohtaamiset ovat tällä kaudella olleet tasaisia vääntöjä.

Ratkaisun paikat

Lukko on saanut viime peleissä oman pään peliä hiljalleen kuntoon, eikä raumalaisten maalille pääse kävelemään niin helposti kuin tauon jälkeisissä peleissä. Tämä on näkynyt myös maalivahtien parantuneina otteina, ja sekä Mika Noronen että Simon Nielsen saivat viikonloppuna hyvät pelit alle.

Lauantain Jokerit-tappiossa joukkue odotti myös venymiskykyä, kun joukkue nousi kolmesti takaa-ajoasemasta tasoihin. Vuori olikin tyytyväinen erityisesti joukkueen ilmeeseen pelin kasassa pysymiseen viikonlopun peleissä.

– Vaikka KalPan kuntokäyrä näyttääkin alaspäin, niin meidän suunnitelmiin se ei vaikuta mitenkään. Samalla tavalla lähdetään sarjakärkeä haastamaan kuin viimeksi Kuopiossa, jolloin voitimme heidät, Lukko-käskijä tiiivisti odotukset keskiviikon kamppailuun.

Vahvasta kiekkokontrollista tunnettu KalPa tuo Raumalle mielenkiintoisen haasteen. Viimeisissä peleissä kuopiolaisten peli muuttui jo ennalta arvattavaksi ja tappiot ovatkin tulleet, kun vastustajat ovat osanneet ennakoida Tuomas Tuokkolan ryhmän pelin rytmitystä ja hyökkäyksiin lähtöä.

Keskialueen ja hitaiden hyökkäyksiin lähdön tukkiminen ovat johtaneet erityisesti kuopiolaisten pelin avaamisen pahoihin vaikeuksiin. Viisikko on venynyt viime peleissä liikaa, eikä joukkue ole päässyt keskialueen yli vastustajan tukkiessa keskustan tehokkaasti.

Onkin mielenkiintoista nähdä, mitä lääkkeitä Tuokkola on keksinyt vajaassa viikossa lääkkeeksi joukkueen pelitapaan. Keskiviikkona nähdään joka tapauksessa kahden peli-ideologian kohtaaminen, kun suoriin hyökkäyksiin ja nopeisiin kääntöihin uskova Lukko kohtaa KalPan kiekkokontrollin ja erilaisen pelisysteemin.

Kokoonpanot

Lukko joutuu otteluun todennäköisesti ilman Lauri Tukosta, joka Vuoren mukaan harjoittelee jo joukkueen mukana, mutta tuskin pelaa vielä keskiviikkona. Mikko Kuukka ja loppukauden huilaava Jussi Pesonen ovat myös poissa. Maalilla aloittaa keskiviikkona Noronen.

KalPa joutuu länsirannikon kiertueelle vajaamiehisenä. Poissa kokoonpanosta ovat Ryan Lannon lisäksi myös Henri Laurila, Matti Kuparinen ja Sami Kapanen. Lisäksi viime aikoina tolppien välissä torjunut Juha Toivonen ei ole pelikunnossa, joten Mikko Koskinen tekee paluun KalPa-maalille.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Janne Keränen 2 5 7
2.Richard Lintner 1 5 6
3.Perttu Lindgren 2 3 5
4.Lauri Tukonen 1 4 5
5.Björn Melin 2 2 4
KalPa M S P
1.Ryan Glenn 0 4 4
2.Sakari Salminen 1 2 3
3.Jukka Hentunen 2 1 3
4.Adam Masuhr 2 1 3
5.Jyri Junnila 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle