Kestääkö Lukon kotivire?

LIIGA / Ennakko
Viime aikoina heikosti vieraissa esiintyneen Lukon kotivire joutuu tiistaina todelliseen testiin, kun se saa vastaansa liigakärjen Kuopiosta. Loistavasti liigakautensa aloittanut KalPa onkin kotijoukkueelle todellinen haaste, ja kettulauma saa tehdä parhaansa, jotta joukkueen voittoputki kotona säilyisi myös tiistain jälkeen.

Kuntokäyrät

Lukon viime pelit ovat olleet melkoista vuoristorataa. Sarjataulukossa pikkuhiljaa alaspäin valuneen kotijoukkueen trendi on viime aikoina ollut laskeva, ja perjantain upeaa kotivoittoa Ässien kustannuksella seurasi varsin nihkeä 1-0-tappio Turussa. Varsinkin vieraspelaaminen on ollut Rauli Uraman joukkiolle tuskaisen oloista, mutta kotona joukkue on pystynyt kääntämään tiukat kamppailut voitoiksi Pelicansin ollen yhä ainoa täyden pistepotin Raumalta vienyt joukkue. Urama ei kuitenkaan näe suurta ongelmaa joukkueen pelitavassa.

– Vaikka pisteet ovat kertyneet pääasiassa kotijäältä, on vieraissakin ollut hyvää tekemistä.

– Kotipeleissä on vaan ehkä hiukan ylimääräistä tunnetta, mutta muuten en näe suuria eroja, kommentoi joukkueen kapteeni Otto Honkaheimo viime aikojen vuoristoratamaisia otteita.

KalPa on aloittanut kautensa jopa odotettua vahvemmin ja kuopiolaiset majailevatkin ansaitusti liigan kärkipaikalla. Joukkue kärsi tiistaina tappion Espoossa Bluesin vieraana, mutta päätti viikon makeasti kotona nappaamalla vahvan toisen erän ansiosta täydet pisteet HPK:ta vastaan lukemin 5-2.

Joukkueet ovat kohdanneet kaudella kerran aikaisemmin, jolloin KalPa oli kotonaan selkeästi parempi lukemin 5-2. Syystäkin vierailijat lähtevät otteluun pienoisena ennakkosuosikkina.


Jussi Pesoselta kaivataan onnistumisia varsinkin ylivoimalla.

Ratkaisun paikat

Lukko on voittanut viimeksi vieraissa yli kuukausi sitten ja varsinkin joukkueen hyökkäyspeli oli Turussa aneemisen oloista. Onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka joukkue jaksaa reissu toisensa jälkeen nollata aneemisen esityksen ja kaivaa energiat sekä itseluottamuksen kotipeliin. Tiistaina joukkueen ylivoimapelin on toimittava nähtyä paremmin, mikäli joukkue halajaa jatkaa voittoputkeaan kotona.

Perttu Lingrenin puuttuminen näkyy edelleen varsinkin joukkueen ylivoimapelissä, mihin ratkesi lauantain TPS-peli. Lukko ei monista ensimmäisen erän paikoista onnistunut maalinteossa ja ylivoima ei missään vaiheessa päässyt kunnolla käyntiin. Ulkomaalaisten miehittämä ykkösketju on tällä hetkellä joukkueen kentistä ainoa, joka pystyy ratkaisuihin, ja se tarvitsisi myös muilta ketjuilta enemmän apua.

KalPa on paininut alkukaudesta samojen ongelmien kanssa. Matti Kuparisen johtama ykkösketju on liigan kovimpia, mutta kaipaisi edelleen lisää tukea tehoista myös muilta kentiltä. Tommi Miettisen pappaketju on kuitenkin osoittanut jo pieniä heräämisen merkkejä ja ratkaisi HPK-pelin kahdella maalilla.

Sekä kotona että vieraissa hyvää kiekkokontrolliin perustuvaa peliä esittävä kuopiolaisryhmä asettaa melkoisen haasteen Lukon puolustukselle. Viime peleissä raumalaisten kenttätasapaino on heitellyt rajustikin. Kun Ässiä vastaan joukkueen viisikot pelasivat tiiviisti ja käänsivät hyökkäykset nopeasti vastahyökkäyksiksi, ei Turun isossa kaukalossa etäisyydet tuntuneet pysyvän läheskään yhtä hyvin kontrollissa. Tiistain pelissä etäisyyksien täytyy olla kunnossa, mikäli Lukko haluaa pitää KalPan hyökkäykset kurissa.

Kokoonpanot

Lukolta puuttuvat edelleen Lindgrenin lisäksi Samuli Kivimäki sekä Lauri Tukonen ja Mikko Kuukka. Puolustuksen pelaava kuusikko ratkeaa vasta ottelupäivän aamuna.

KalPa saa puolustukseen Jussi Timosen takaisin kokoonpanoon. Sami Kapanen on harjoitellut jo joukkueen mukana, mutta konkarin pelaaminen on vielä epävarmaa. Poissa ovat edelleen Tommi Jokinen ja Jyri Junnila.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Otto Honkaheimo 0 3 3
2.Kris Beech 1 2 3
3.Jarkko Kauvosaari 0 3 3
4.Teemu Aalto 1 2 3
5.Mark Bomersback 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle