Uudestisyntyneiden kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Tiistaina Raumalla nähdään mielenkiintoinen kamppailu, kun kaksi viime kierroksilla pelinsä uudelleen löytänyttä joukkuetta iskee yhteen. Onkin mielenkiintoista, jatkuuko Lukon kolmen pelin voittoputki, vai pystyykö Kärpät jatkaman tauon jälkeistä lentoaan.

Kuntokäyrät

Tiistaina Raumalla kohtaavat kaksi viime aikoina piristynyttä joukkuetta. Sarjataulukossa sijalla 10. tällä hetkellä majaileva Lukko ehti jo pahimmillaan tippua jopa pudotuspelipaikoilta pois, mutta viime aikoina pelissä on ollut selviä piristymisen merkkejä.

Kulunut viikko oli kotijoukkueelle tärkeä, kun Lukko palasi voittokantaan heikosti kuluneiden pelien jälkeen. Kotona taistellun Blues-voiton jälkeen joukkue haki tärkeät vierasvoitot niin Espoosta kuin Helsingistäkin. Rauli Urama myöntääkin vierasvoittojen helpottaneen huomattavasti joukkueen tekemistä.

– Muutettiin vieraspelaamista hieman, keskityttiin puolustamiseen entistä enemmän. Mustia hetkiä tulee yhä ajoittain ja niistä pitää päästä irti. Viime viikon pelit antoivat kaivatun piristysruiskeen. Vaikka oltiin ahdingossa niissäkin, noustiin hyvin ja raavittiin kaivattuja pisteitä.

– Joukkueen henkinen tila on vahva – vähintään yhtä hyvä kuin kauden alussa. Välissä oli pieni notkahdus, mutta tällä hetkellä näyttä hyvältä.

Jos voi Lukon viime viikon sanoa olleen hyvä, viidentenä sarjataulukossa majailevan Kärppien viime viikot ovat olleet loistavia. Maajoukkuetauon jälkeen viidestä pelistä on kertynyt neljä voittoa. Tuntuukin että ennen taukoa nähdyt pelilliset ongelmat ovat muisto vain ja pelin punainen lanka on löytynyt Hannu Aravirran suojateilta.

Joukkueet kohtasivat alkusyksystä Oulussa, jolloin Kärpät oli selkeästi parempi ja nappasi voiton lukemin 4-1.


Lukko sai viime viikolla kaivattua ryhtiä peliinsä.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

Lauantain Jokerit-pelissä Lukko oli suurimman osan ajasta selkeästi altavastaajana, mutta onnistui hyydyttämään helsinkiläisten taitavat hyökkääjät pois parhaimmilta tekopaikoilta. Tiistaina Lukon puolustus joutuu jälleen uuden haasteen eteen, kun viime aikoina hyvässä iskussa ollut vikkelä ja vaarallinen Kärpät-hyökkäys saapuu Raumalle. Myös viime peleissä Lukon parhaimmistoon kuulunut Perttu Lindgren painottaakin puolustuksen merkitystä tiukoissa peleissä.

– Puolustuspelaaminen on tärkeää. Kun puolustaa hyvin, niin sitäkin kautta sitä avautuu hyökkäyspaikkoja. Siitä se fiiliskin kasvaa, kun saadaan pidettyä oma maali puhtaana. Ei näissä peleissä tunnu nyt niin paljon maaleja tulevan, eli pienestä se on kokoajan kiinni.

Myös Urama myöntää Kärppien hyökkäyksen tuovan melkoisen haasteen raumalaispuolustukselle.

– Kärpillä on ratkaisuvoimaa runsaasti. Jälleen kerran meidän puolustus joutuu kovaan testiin.

Lukko sortui kahden pelin vieraskiertueella jäähyilyyn, mikä osittain sotki joukkueen peliä. Hyvä alivoima sekä heikot Bluesin ja Jokereiden ylivoimat pelastivat kuitenkin joukkueen pahimmalta. Tiistaina moiseen ei ole kuitenkaan varaa, sillä Kärpät on pikkuhiljaa löytänyt kaivattua leveyttä ja järkeä erikoistilanteisiin. Varsinkin Jari Viuhkolan vireen löytymisen myötä ylivoimalle on heittää kaksi koostumusta, jotka pystyvät ratkaisuihin.

Toinen mielenkiintoinen seikka on, millaisin ohjein Aravirta Kärpät Raumalle tiistaina tuo. Lähteekö joukkue jo alusta alkaen karvaamaan korkealta kovalla paineella, vai isketäänkö keskialue tukkoon. Lukon puolustus ei missään nimessä vieläkään herätä suurta luottamusta ja tehokas paineistus saattaisi vaikeuttaa entisestään pelin avaamisen kanssa alkukaudesta painineen Lukon peliä.

Kokoonpanot

Lukolta puuttuvat kokoonpanosta yhä Tomi Pettinen, Mikko Kuukka sekä Samuli Kivimäki. Myös Teemu Aalto on poissa kokoonpanosta. Vaikka Urama hieman piikittelikin lauantain alivoimalla sattuneesta kömmähdyksestä, on miehellä vielä pientä vammaa, mikä on suurin syy poissaoloon.

Kärppien sairastupa on tyhjä ja joukkue pääsee peliin parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Kris Beech 3 3 6
2.Jussi Pesonen 1 4 5
3.Perttu Lindgren 1 4 5
4.Janne Keränen 3 2 5
5.Anssi Rantanen 1 2 3
Kärpät M S P
1.Jari Viuhkola 1 4 5
2.Juha-Pekka Haataja 2 3 5
3.Julius Junttila 2 2 4
4.Ilkka Mikkola 2 2 4
5.Oscar Eklund 0 4 4

» Lähetä palautetta toimitukselle