Selkäsaunan saaneet

LIIGA / Ennakko
Lauantai-illassa Raumalla kohtaavat kaksi viime kierroksilla romahtanutta joukkuetta, kun torstai-iltana Lappeenrannassa rypenyt Lukko saa vieraakseen edellisiltana kotonaan selkäsaunan saaneen Ilveksen. Joukkueiden kauden toisessa kohtaamisessa nouseekin ratkaisevaan rooliin se, kuinka joukkueet ovat käsitelleet edellisotteluiden nöyryytykset.

Kuntokäyrät

Joukkueet kohtasivat Raumalla reilu kaksi viikkoa sitten, jolloin peli päättyi onnekkaidenkin käänteiden päätteeksi Lukon voittoon jatkoajalla. Kuudentena sarjataulukossa 14 pisteen turvin majaileva kotijoukkue on tuon pelin jälkeen pelannut neljä kertaa, joista kaksi viimeistä peliä on päättynyt tappioon. Viikko sitten joukkue kärsi ensimmäisen tappion kotonaan kärsien niukan maalin tappion Pelicansia vastaan. Torstain reissusta Lappeenrantaan oli puolestaan niukkuus kaukana, kun kotijoukkue latoi rumat lukemat taululle päätöserässä ja nappasi lopulta tyrmäävän 7-2 voiton.

Jos on Lukon kaksi viime peliä sujunut alavireisesti, samaa voidaan puhua Ilveksen viimeisestä kahdesta viikosta. Viimeisestä viidestä pelistä mukaan on tarttunut vain kaksi pistettä ja sijoitus sarjataulukossa on tamperelaisilla vajonnut sijalle 11. Kaiken huippuna on perjantai-iltana kotiyleisön edessä kärsitty ruma 0-6 tappio HIFK:ta vastaan.


Eero Elon peli kaipaa onnistumisia

Ratkaisun paikat

Joukkueiden pelin taso heittelee usein suurestikin alkukaudesta pelin sisällä. Lukko romahti Pelicans-pelissä toisessa erässä ja puolestaan Lappeenrannassa päätöserässä. Joukkueiden puolustuspään pelaaminen on ollut erityisesti viime peleissä vaihtelevaa. Pelicans-pelistä joukkue selvisi vielä suhteellisen puhtain paperein, mutta SaiPaa vastaan oma pää vuoti vikkelien lappeenrantalaisten iskiessä painetta.

Ilves-leirissä puolustuspelaaminen on aiheuttanut myös ongelmia alkukaudesta. Jatkuvat merkkaus- ja sijoittumisvirheet saivat jatkoa HIFK-pelissä, missä helsinkiläiset kuittasivat virheistä kovalla prosentilla. Mikäli joukkue haluaa Raumalla taistella voitosta, samaan ei ole yksinkertaisesti varaa.

Kokoonpanot

Lukon kokoonpanosta jää pois niskan jäykkyydestä kärsivä Tuomas Huhtanen, jonka paikan kolmosketjusta ottaa Eero Elo. Myös Mika Norosen paluu maalin suulle on vielä epävarmaa, ja miehen pelaaminen ratkeaakin vasta pelipäivänä riippuen flunssasta toipumisesta. Lisäksi poissa on varmasti yhä Mikko Kuukka sekä Lauri Tukonen.

Ilvekseltä puuttuvat kokoonpanosta yhä käsivammaa poteva Joonas Rask sekä puolustaja Teemu Kesä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Kris Beech 4 4 8
2.Mark Bomersback 1 3 4
3.Teemu Aalto 0 4 4
4.Matt Generous 0 3 3
5.Tuomas Huhtanen 1 2 3
Ilves M S P
1.Matias Myttynen 2 1 3
2.Toni Rajala 1 2 3
3.Ville Koistinen 3 0 3
4.Jesse Niinimäki 0 2 2
5.Mark Lee 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle