Haussa kolmen pisteen vierasvoitto

LIIGA / Ennakko
Raumalla yhteen iskevät Lukko sekä HPK. Mollivoittoisesti kautensa aloittanut vierasjoukkue tulee hakemaan kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan.

Kuntokäyrät

Kotijoukkueen kausi on lähtenyt käyntiin kaksijakoisesti. Kotikaukalossa joukkue on esiintynyt pirteästi, mutta matkapeleissä otteet eivät ole olleet kovinkaan mairittelevia.

Kauden kuudesta kotipelissään joukkue on kuitenkin voittanut viisi, joten hyvää jääkiekkoa on kettupaitaryhmittymä pystynyt kotiyleisölleen esittämään.

Vierasjoukkueen alkukausi taas on ollut vaikeuksia täynnä. Neljätoista kamppailua on jo joukkueella takana, eikä kolmen pisteen voittoja ole niistä kuin vaivaiset kaksi.

Matkapeleissä HPK hakee edelleen ensimmäistä täysosumaansa. Kerran ovat ritaripaidat poistuneet vieraskaukalosta kaksi sarjapistettä rikkampina.

Ratkaisun paikat

Lukon kotivoittojen taustalta löytyy tiivis puolustuspelaaminen ja yritteliäisyys laajalla rintamalla. Samanlaista taisteluilmettä Lukon valmennus haluaa nähdä tässäkin kamppailussa. Loistava maalivahti Mika Noronen on lisäksi ollut varma torjuja ja pohjustanut omilla otteillaan monta sarjapistettä kettupaidoille.


Mark Bomersbackin katse on tiukasti pelissä.

Vierasjoukkueen pelaaminen ei ole pysynyt kasassa kuin ajoittain. Kun joukkuetta rasittaa lisäksi paha loukkaantumissuma, on tiiviin viisikkopelaamisen löytyminen entistäkin haastavampaa.

Lisäksi joukkueen maalivahtipeli ei ole ollut sillä tasolla, joka vaaditaan otteluiden voittamiseksi. 58 päästettyä maalia eivät mene pelkästään maalivahtien piikkiin, mutta luku kertoo omaa karua kieltään heidän onnistumisestaan.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen toipilasosastolla on edelleen paljon pelimiehiä. Puolustaja Mikko Kuukka jatkaa toipumistaan pahasta jalkavammastaan. Hyökkäyksestä pois jäävät Lauri Tukonen, Samuli Kivimäki sekä Perttu Lindgen.

Kirvesiskun käteensä edellisessä ottelussa saanut hyökkääjä Jere Laaksonen olisi sen puolesta pelikykyinen, mutta harjoituksissa tuli iskua jalkaan. Tämä vamma estänee miehen osallistumisen illan otteluun.

Lukko lainasi Lahdesta kahden pelin ajaksi hyökkääjä Sami Blomqvistin. Nuorukainen tulee paikkaamaan hyökkäyspään pelaajavajetta juuri sopivaan aikaan pelaten Janne Keräsen johtamassa ketjussa.

Alkuviikosta joukkueen nimilistaan lisättiin myös puolustaja. Slovenialainen Mitja Robar saapui Raumalle Ruotsin kakkosliigasta. Nuorukaisen pelikunto ei kuitenkaan tyydytä päävalmentaja Rauli Uramaa, joten hänen pelaamisensa on epätodennäköistä.

Vierasjoukkueen toipilasosasto on myös murheellista luettavaa. Pois kokoonpanosta jäävät edellisessä ottelussa loukkantuneet hyökkääjät Arsi Piispanen, Janne Kolehmainen, Jaakko Turtiainen sekä Marek Zagrapan.

HPK olikin aktiivinen pelaajamarkkinoilla ikävän Porin pelin jälkeen tekemällä lyhyitä sopimuksia kolmen pelaajan kanssa. Hyökkääjät Henri Tuominen, Ville Hämäläinen sekä Jan-Mikael Juutilainen pukevat seuran pelipaidan päälleen Rauman kiekkoillassa.

Muuta

Vierasjoukkueen puolustaja Jukka Laamaselle kirjataan uran 600. ottelu SM-liigan runkosarjassa, mikäli mies on pelaavassa kokoonpanossa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Mark Bomersback 2 4 6
2.Kris Beech 2 2 4
3.Charles Bertrand 2 1 3
4.Juhani Jasu 2 1 3
5.Harri Tikkanen 0 2 2
HPK M S P
1.Alex Leavitt 0 2 2
2.Jukka-Pekka Laamanen 1 1 2
3.Marko Luomala 2 0 2
4.Janne Kolehmainen 2 0 2
5.Marko Tuulola 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle