Lukko-puolustus testiin

LIIGA / Ennakko
Lukon vajaalukuinen puolustus joutuu lauantai-iltana todelliseen testiin, kun raumalaiset saavat vieraakseen HIFK:n. Illan suurin kysymys lieneekin kuinka hyvin kotijoukkue saa pysäytettyä HIFK:n perjantaina nukkuneen erittäin laajan hyökkäysarsenaalin.

Kuntokäyrät

Sarjassa kuudentena majailevan Lukon viime viikko oli murheellinen. Kahden pelin vierasreissu ei kartuttanut pistetiliä, vaan joukkue kärsi selkeät tappiot KalPan ja JYPin vieraana. Varsinkin joukkueen puolustuspelaaminen oli molemmissa otteluissa heikkoa, eivätkä reissussa sattuneet uudet loukkaantumiset ainakaan vahvista joukkueen peliä.

– Vaikka nyt tuli kaksi selvää tappioita, niin ei tässä mitään paineita suostuta ottamaan. Tiedetään, että varmasti pystymme jatkossa parempaan, kuvaili Rauli Urama kotijoukkueen kulunutta viikkoa.

Hallitseva mestari on parantanut otteitaan pikkuhiljaa huonon startin jäljiltä. Joukkue otti tärkeän voiton paikalliskamppailusta, kun se kukisti Jokerit hyvien esitysten jälkeen. Perjantai-illan tappio KalPaa vastaan herätti kuitenkin kysymysmerkkejä varsinkin maalinteosta. Joukkue hakkasi päätään KalPan puolustukseen, eikä onnistunut käyttämään lukuisia ylivoimamahdollisuuksia.

Ratkaisun paikat

Lukon puolustuksen harventuessa joutui moni puolustaja pelaamaan suurempia minuutteja mitä taitotaso antaa myöten. Tämä näkyi varsinkin JYP-pelissä pelin avauksessa ja hyökkäyksiin lähdöissä. Kun puolustus väsyi, ei viisikkona hyökkäyksestä tullut mitään, vaan välimatkat venyivät pelottavan suuriksi, mikä heijastui myös ponnettomaan hyökkäyspeliin ja jäähyilyyn. Helsinkiläisiä vastaan joukkueella ei ole varaa istua boksissa.

Kun moni pelaaja on loukkaantuneena, tarkoittaa se, että myös hyökkäyspäässä uusien miesten on noustava esiin. Tämän näkee myös vaisusti pelannut Eero Elo, joka myöntääkin alkukauden olleen vaikea.


Harri Tikkaselta odotetaan vastuun ottamista Lukko-puolustuksessa.

– Itseluottamus on ollut hakusessa, kun onnistumisia ei ole tullut ja tietty hinku tekemiseen on puuttunut. Mutta töitä kovasti tehdään puutteiden korjaamiseksi. HIFK:n nimimiehiä vastaan kyllä syttyy pelaamaan helpommin kuin ehkä muita joukkueita vastaan.

– HIFK asettaa puolustukselle kovan haasteen, mutta mitään yksittäisiä päällystakkeja emme heidän tähtipelaajilleen ole laittamassa. Kuvia emme suostu kumartelemaan, vaan rinta kaarella lähdetään HIFK:ta haastamaan. Meillä on eväät heidän voittamiseen, kommentoi Urama ottelun lähtökohtia.

Vierailija HIFK:lta löytyy kenties liigan yhden laajimmista hyökkäyksistä, kun tuore vahvistus Janne Pesonen liittyi tällä viikolla joukkueen vahvuuteen. Hallinnasta ja hyvästä paikoista huolimatta joukkue hakkasi päätänsä perjantaina KalPa-torjuja Ari Ahoseen. Se, miten joukkue käsittelee tappion vuorokauden sisällä, nousee Raumalla suureen asemaan.

Kokoonpanot

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun melkoisen haastavista lähtökohdista. Kotijoukkueen sairaslista on pitkä, poissa ovat varmuudella joukkueen ykköshyökkääjä Perttu Lindgren ja Samuli Kivimäki. Lisäksi poissa ovat pitkäaikaispotilaat Mikko Kuukka sekä Lauri Tukonen. Kapteeni Otto Honkaheimon tilannetta tarkkaillaan ja hänen pelaamisensa ratkeaa vasta pelipäivänä.

Myös HIFK tulee otteluun vajaavaisella kokoonpanolla. Joukkueesta puuttuvat loukkaantumisten takia Mikko Kurvinen, Ilari Melart, Cristian Silfver sekä Robert Nyholm. Viimeisimpänä listaan liittyi Kimmo Kuhta, jolla on Petri Matikaisen mukaan alavartalovamma. Lisäksi poissa on Kim Hirschovits, jonka poissaoloa Matikainen kuvaili seuraavasti.

– Kim on meille tärkeä pelaaja. Haluttiin kuitenkin katkaista se kierre, missä Kim on tällä hetkellä. Laitetaan mies fyysisesti ja henkisesti kuntoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Mark Bomersback 2 4 6
2.Charles Bertrand 3 1 4
3.Kris Beech 0 3 3
4.Juhani Jasu 2 1 3
5.Harri Tikkanen 0 2 2
HIFK M S P
1.Ville Peltonen 3 3 6
2.Petteri Wirtanen 2 3 5
3.Mikael Granlund 3 1 4
4.Kimmo Kuhta 1 3 4
5.Eero Somervuori 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle